Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminy,
doporučte mi, prosím, jaké koupit chodítko.
Moc děkuji
Kamko, nejlíp žádné. Fakt, je to nebezpečné, mnoho dětí se v tom už převrátilo, a navíc to dítěti nic nedá, spíš naopak.
Ahoj,
vřele souhlasím se Zuzle - chodila jsem s Aničkou na rehabilitaci, takže o tom taky něco vím. Narozdíl od odrážedla, které je pro psychomotorický vývoj opravdu prospěšné, chodítko dítěti nijak neprospívá, dokonce se může naučit špatnému stereotypu chůze a to je fakt průšvih.
Světlana
Souhlasím. Chodítko určitě nepořizovat. Chodila jsem s našima dvojčátkama na dětskou neurologii - jen na kontroly, jestli je vše OK a dr. mě před chodítkem důrazně varovala.
Kamko,
kdybys i přes výhrady které ti tu holky napsaly
(a ktere sis asi uz sama na webu precetla) dál uvažovala o chodítku: videla jsme jich v provozu vic druhu. Na konkrétní znacku bych se vybodla, podstatný mi přisly tri věci:
základna dostatečně široká - to mají skoro všechny
kolečka - pokud máš dlaždice, tak ta uplne tvrda plastova kolečka fakt jedou jak blesk - dite brzdi o veškerý nábytek
(nastavitelna) vyska - u některých chodiek je i ta nejnižší výška příliš vysoká a díte nedosahne nohama poradne na zem.
a jeste jen muj nazor: to že choditko ma na sobe spoustu umely hmoty a vypada masivneji jeste neznamena, ze je stabilnejsi - jen vic omlatis nabytek, rodinu i samotny choditko.
dej vedet jake jsi poridila - choditka se taky dost prodavaj v bazarech za velmi slusny ceny (jestli je pro tebe cena podstatna)
harpyje
Ahoj! přidávám se k názoru nepořizovat. Co jsme ale pořídili v době, kdy se Kuba učil chodit byl takový ten hrací panel, který tlačí před sebou
Jmenuje se Chicco Activity.....
Já jsem na své první dítko chodítko vůbec neměla, naučil se lézt a kam potřeboval tam si dolezl, takže pohoda. Ani bych ho asi nekupovala kvůli možným zdravotním potížím v pozdějším věku, ale je to každého věc a názor
Ahoj holky,
děkuji moc za odpovědi, to jste mě teda dostaly. Já teda taky slyšela názory že nekupovat, ale ne tak striktní. Takže kupovat nebudu. A co teda říkáte na to „odrážedlo“, které tlačí mimi před sebou? Neujede mu to tak, že vlastně nakonec spadne? Máme plpvpucí podlahu..
Ahoj Kamko. My měli ohle odstrkávadlo http://www.babydirekt.eu/…fisher-price , jen od Chicca. Bylo od devíti měsíců. Malý ho začal odtrkávat asi týden po darování, ale dobrý. Naštěstí nikdy neupadl nešikovně. Oni ty děti stejně v tomhle období každou chvíli zbuchnou (ale to se samozřejmě nesmí podceňovat). Jinak už od sedmého a půl měsíce chodil kolem nábytku, tak jsme mu ho koupili. Má to i zábavný pultík…
Ahoj, doktorka syna poslala do rehabilitačního centra, protože v 10 měsících nelezl a nechodil. jen se plazil. Tam doktorka konstatovala, že syn je mírně pohybově opožděn a že to nic není (pokud se dítě naučí chodit do 18 měsíců, je vše v normě). Nechodila jsem na žádné rehabilitace, jen na kontroly. Když jsem se doktorky, zeptala, jak synovi pomoc, aby začal lézt a postupně chodit, řekla, že nijak. On sám si určí, kdy je pro něho dobré, aby začal lézt a pak chodit. Pokud na to tělíčko nemá, neměl by to dělat. Jinak mu prý zaděláme na skoliózu páteře, migrény atd. Takže bych asi nekupovala vůbec nic, ani odrážedlo.
Radka
No, my chodítko používali u obou kluků a kluci si to moc užili a žádné problémy ani jeden neměl. I když je většina razantně proti, já si stěžovat nemůžu…
Víte,moje dcerka chodítko používala a žádné problémy jsme neměli. Moc se jí v něm líbilo a myslím si,že i díky chodítku začala brzo chodit…
Sice vím,že se všude asi dva roky povídá,že chodítko rozhodně ne,ale jak říkám,mé holčičce rozhodně nijak neublížilo…