Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
**Ahoj maminky, čekám mimčo v červnu a mám možnost používat ze začátku starší proutěný košík na kolečkách. Je to výborná věc (samozřejmě budeme mít zároveň i klasickou postýlku).
Problém je v tom, že proutí košíku VRŽE ![]()
Nemáte některá nápad nebo radu, jak starší proutí ošetřit, aby nevrzalo?
Nebo se vrzání alespoň zmírnilo? ![]()
Děkuji moc
**
Kolik DB to má? Holt, příroda je příroda. Jestli ti vadí to skvělé rattanové lupání, pro tento typ košíků tak typické, pořiď si raději něco z umělé hmoty.
MMch, mimču to určitě nevadí, pro spaní nemá být úplný klid, nejlepší jsou „zvuky domova“. Naopak, mimčo se necítí dobře v absolutním tichu, dokud si na něj nezvykne a dodržovat doma ticho jen proto, že mazlík právě spí, to je největší blbost a zaděláváš si na problémy, protože jestli se časem začne bát vysavače, nevysaješ ani když bude vzhůru, ani když bude spát, budeš chodit po špičkách kolem postýlky a do domu si nepustíš návštěvu, protože právě máte „klid“. Přimlouvám se za košík a tiché lupání =o))))
Zuzka
Ahojky,tak náš košík taky vrže a když zrovna nevrže,tak se to malýmu nelíbí:o))) tak neboj (jo a nevrže,když ho vozíme za nohy a ne za to proutí…)A jinak je to fakt super věc,kterou jsme využili u obou dětí.
Papa Terez
Rebetka - tak já používám také košík, koupila jsem ho před dvanácti lety pro syna. Od počátku vrže, je to přírodní materiál a asi to nijak odstranit nepůjde. Já jsem to proutí nechala nalakovat ať vypadá líp a to vrzání už není tak hrozné.Věř mi Nellince to vrzání vůbec nevadí.
Jeee, tak to jsem ráda ![]()
Děkuji za potěšující informace.
Myslela jsem, že tento můj košík vrže spíše stářím - je už totiž hodně starý - cca 30 let ![]()
Ale vlastně je pravda, že proutí vrže i normálně, tak nám holt bude jen vrzat o trochu víc ![]()
Zuzko,
tiché lupání a uširvoucí vrzání je rozdíl.
Tento můj třicetiletý košík byl posledních 15 let uskladněný někde na půdě a proutí velmi vyschlo.
Neměj obavu, že bych měla snahu vytvářet dítěti absolutní ticho - nejsem debil ![]()
ahoj
mám koš starý asi padesát let, bylo v něm tak 16 dětí, mezi tím bydlí na půdě, a vrže moc a to vrzání s velkým úspěchem používáme na uspávání, prostě košem jezdíme dopředu dozadu, to vrže a svišť je do pěti minut tuhej. spíš se děsím toho, až přejdeme do velké postýlky, která nevrže ![]()
Hell,
no tak to je ale naprosto báječná informace !!!!!!
Mít tě po ruce, tak ti vlepím pusu - vážně
Pokud vrže moc, tak se dá zevnitř otřít hadrem namočeným v oleji (ne obyčejný z kuchyně! ten se kazí! Honza měl nějaký speciál). Pak je ho potřeba trošku napružit na stranách a podélně, aby se ten olej dostal mezi to proutí. A pak samozřejmně omýt pořádně
Ty zbytky, co zbydou mezi těma proutkama to vrzaní trošku omezí. Ale pozor, děsně to prasí, když to děláš
Protože do košíku stejně dáváme vystýlku, tak nehrozí, že by to malej nějak moc ožužlával ![]()