Dětská skupina/jestličky a roční dítě

714
5.8.23 15:12

Dětská skupina/jestlicky a rocni dite

Zdravím maminky, zajimalo by me kdo mate zkusenosti s davanim rocniho ditka do detske skupinky ci jesli.Se starsim synkem jsem byla doma do 3 let a skolku pak nedaval, rvali mi ho z ruky apod. Breceli jsme oba.Ted prisla prilezitost jit na 2h denne ucit ke me do prace, tak zkousim synka 13m do DS, jako scenky zatim velke nebyly poknouraval, byl tam 3×, ale mam strach, ze to teprve prijde. Rikam si ale ze je malinky, ze si treba zvykne lepe diky tomu…bude tam denne 6:45-9:45…ja si vzdy oducim v praci dve hodinky a pojedu pro nej.. Potrebujeme penize v tehle dobe je to tragedie, ale rve mi to srdce a bojim se, ze to neda i kdyz je dost spolecenky tak porad je to prdolka. Takze mate nekdo zkusenost? Jak to probihalo u vas? konaly se velke scenky? nebo si ditko zvyklo? potrebuji spis asi trosku uklidnit :roll: :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1243
5.8.23 15:23

Já mám zkušenost z opačné strany, v dětské skupince jsem pracovala a pár dětí okolo roku jsme tam měli. Některé to zvládaly úplně v pohodě a ani se jim nezastesklo a některé trochu plakaly, když jim došlo, že nejsou s maminkou. Ale výhoda takto malých dětí bývá že se jim dá snadno odvést pozornost a zabavit je. Takže zpravidla to hezky zvládaly všechny.
Jen co by mohl být problém, tak je období kdy dítěti rostou zuby, to pak celý den pobrekávají i ty, co jsou normálně v klidu.

Za mě se neboj, věřím, že si to dítko užije :kytka: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 15:30

@Darkandeep Jezisi dekuju, presne neco takoveho jsem potrebovala slyset😁 🙏..Ja si prave rikam, ze tihle malinci jdou osalit a prave hezky zabavit…jako, ze bude pobrekavar nebo u predani se vztekne na to jsem psychicky pripravena, ale urcite nedam sceny co predvadel v tu dobu muj trilety syn(ted uz je mu 8 a je ok 😁),ale nastup do skolky byl psycho😮‍💨…A ty zoubky zrovna resim, byl tam trikrat a hned teplota..nic mu neni ale roste mu dvojka no🥴…tak snad to zmakneme…moc dekuju opravdu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
5.8.23 15:50

Já do dětské skupiny dávala sice ne v roce, ale ve dvou letech, obě děti a zvládly to skvěle. Taky mám ten pocit, že ty 3-3,5 letý děti pak víc vyvádí a brečí po mamince… Navíc je to hodně posunulo, začaly být samostatnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 16:04

@dickys dekuji za odpoved, takze spis prinos ju? Ja mam trosku strach, abych pak v zari nemusela panu rediteli hlasit at si hleda nekoho jineho no.Ty penize fakt uz potrebujeme, takze bych byla stastna kdyby to prcek zvladnul 🙄 🙏… :mrgreen: ale proste dobre mi z toho neni a to ted tri dny po tech 45 minutach zvladal moc hezky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
5.8.23 16:16

Ahojky malá je v soukromych jesličkách každý den přesně Od 13. měsíce věku a nebyl s tím nejmenší problém. Takže v tomhle bych se fakt ničeho nebála :) Zvládá to teď krásně :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
5.8.23 16:25

Mám dceru od roka v DS, nejdřív na jeden den, pak dva, teď ve dvou letech na tři dny. Nikdy žádný problém, s tetou a dětma si sedla, chodí tam ráda :) Bývala velký kojený mamánek, ale tam se jí natolik líbilo že nepotřebovala ani mě, ani mlíko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.8.23 18:44

Kámoška dělala v nějaké DS, měli tam děti od roka a prý jen s jedním byl nějaký větší problém, že to museli odpiskat, jinak většina v pohodě. Jeden chlapeček jim to prý vždycky celé prospal. :) Já dávala prcka od dvou let a taky v pohode, hrozně mu to prospělo a pak krásně zvládl skolku. Podle mě se to v ČR hrozně hroti, že by dítě mělo být do tří let s matkou, jako proč? Záleží na dítěti, ale z mé zkušenosti to většina zvládá v pohodě a postupná adaptace je právě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
5.8.23 20:07

U nás od 15m. Začátek na pohodu, ze během dvou týdnu tam začal spát. Chodil 2× týdne cely den než šel do státní. Někdy okolo roku a půl měl krizi, která trvala tak tyden nebo dva. Ale učitelka umazlila a zabavila. Státní školka byla horsi. Přechod v pohodě, ale po par měsících mi začal ráno brecet. Druhy rok ve státní fnukal jen parkrat a spis jako trénink mámy co Vydrzi. Ten rok jsem si ho brala i často po obede a kolikrát zůstal doma, protože jsem padla zas na rodicak tak nebyl důvod proč ho tam nechavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 22:53

@sofie_13579 :srdce: :srdce: :srdce: no tak to je skvele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 22:53

@Lily Evans take mam kojeneho mamanka a ani zacatky neplakala? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 22:56

@Anett.taa ja prave si take myslim, ze ta postupna adaptace je lepsi, po zkusenosti s tim starsim synem, jen jsem se tu asi potrebovala trosku utvrdit a mozna prave i to vseobecne mineni to dela, ze jsem z tohi tak vyhoukana, ze bych"mela" byt s ditetem doma do 3🙄 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.23 22:58

@hospodki me kamaradka rikala, ze jeji syn to mel takove taky stridave, chvili ok chvili blby…no ale dekuji za zkuswnost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.8.23 08:55

@JancaaF2 vůbec! Jí se tam líbilo, na spaní ji dávali do kočárku jak byla zvyklá, všechny její zvyklosti respektovali a celkově jsme jí to podávali že je to super zábava, a ne „ach ty chudinko budeš bez maminky“. Taky je taková povaha, že dokud má jistotu že máma se vrátí tak snese leccos. Taky se tam rozjedla, rozmluvila, zná jména spolužáků, mluví o nich, jakože pro naši rodinu byla tahle DS záchrana z nebes :) A když někdy plakala, protože hysterák nebo smutek nebo cokoliv, tak vím že se jí vždycky dostane pomazlení a přijetí, ta teta tam je anděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
6.8.23 09:39

@Lily Evans to je hezke no ja z te jedne nemam moc dobry pocit prave…ta druha pani ucitelka co ji chvali tak mela dovcu no, tak uvidime :D…ale citim, ze z toho mam uzkost jak kdybych mu tim ublizovals, ale samozrejmne mu rikam, ze si jde hrat za detmi..ale orijde mi ze vi stejne houby :roll:..jsko jo krici deti papa a pak knoura a pak pry ok🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin