Dětská skupina/jestličky a roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
714
7.8.23 14:45
@Bubla Bůčková píše:
A je boží její máma, že jí nedokáže zaujmout doma? Nebere jako rodinu ty tety ve školce :nevim:

To nevim, nedelam to kvuli tomu, ze ho nedokazi zaujmout, ale protoze jsme bez penez vecne plus teda starsi fakt nedaval nastup ve 3 letech byl na me silene fixovany, tak si rikam jestli treba postupny nastup nebude lepsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 14:47
@Bubla Bůčková píše:
Následky se dozvíš kolem jejich 30 let, teď ne. Kluk jde po 2 letech do státní a první týden bude chodit po O, budu si na to vybírat dovolenou. Při odchodu do školky teda nebreci a jen někdy zkouší, že se mu nechce, že si chce doma hrát. Že si dítě zvykne je jasné, ono nic dělat jiného ani nemůže. Pak jsou ještě ty chudacci výjimky, co pláčou klidně půl roku nebo rok…no a stejně je jim to k prdu, když rodič do práce musí.

To je ono ja uplne do prace nemusim nejak to kdyztak utahnem, ale bylo by pro celou rodinu lepsi kdyby to dal..pokud by hoooodne plakal asi ho stahnu, ale proto se tu ptam jak to zvladaly ostatni a zatim mi z toho vicemene vychazi, ze celkem ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 14:50
@Anett.taa píše:
Ale tak to bys dítě nesměla svěřit nikomu, když na to hlídání nenainstalujes kameru. :nevim: Jinak se samozřejmě učitelek ptám, jestli dítě neplakalo, podle věku se ptám i dítěte, jak se mělo, pozoruju jeho chování, někde je možnost v rámci adaptace tam s dítětem být, taky je nějaká intuice, jak si s ucitelkama sednes lidsky atd. A ja jako máma taky nemám pedagogické vzdělání a stejně mi v porodnici svěřili dítě. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no stejne ho jednou budu muset sverit a ted co je lepsi nooo postupne zvykani od roka a nebo ve 3 rivnou na 8 h jako sel muj starsi..ja jinou moznost nemam, reditel nam neda dovcu aby si dite v klidu zvyklo…no jsem z toho na svestku, ale snad to dame dekuju :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 14:56
@Anett.taa píše:
Ale tak to bys dítě nesměla svěřit nikomu, když na to hlídání nenainstalujes kameru. :nevim: Jinak se samozřejmě učitelek ptám, jestli dítě neplakalo, podle věku se ptám i dítěte, jak se mělo, pozoruju jeho chování, někde je možnost v rámci adaptace tam s dítětem být, taky je nějaká intuice, jak si s ucitelkama sednes lidsky atd. A ja jako máma taky nemám pedagogické vzdělání a stejně mi v porodnici svěřili dítě. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no stejne ho jednou budu muset sverit a ted co je lepsi nooo postupne zvykani od roka a nebo ve 3 rivnou na 8 h jako sel muj starsi..ja jinou moznost nemam, reditel nam neda dovcu aby si dite v klidu zvyklo…no jsem z toho na svestku, ale snad to dame dekuju :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.8.23 15:12
@JancaaF2 píše:
No ja z toho taky nemam dobry pocit, z jedne ucitelky mi je divne..cuci jak puk…ale reditelky obe jsou moje zname, takze jim verim, ale ony se o ty deti nestaraji :roll:…no 3h je i taj dlouho na takovejo prdolku, ale financne to fakt nedavame…starsimu je 8 ma fotbal, skolu..porad neco platime..a takhke to nejde, tak spis doufam, ze tim malemu neublizim 8o :roll:

Zas jestli píšeš škola, tak tam máte dost prazdnin a nebude to třeba každý týden. Nemoci pokryty budeš mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.8.23 15:18
@JancaaF2 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no stejne ho jednou budu muset sverit a ted co je lepsi nooo postupne zvykani od roka a nebo ve 3 rivnou na 8 h jako sel muj starsi..ja jinou moznost nemam, reditel nam neda dovcu aby si dite v klidu zvyklo…no jsem z toho na svestku, ale snad to dame dekuju :srdce:

No máš to Takový extrém buď tam posíláš malyho bobka nebo až 3 letaka na 8 hodin. Btw kolik ti tam reálně chodil? Mně 5 dnů v měsíci, takže to v podstatě měl taky hoooooooodne pozvolný :mrgreen: ale já teda začínala v 2 letech a 3 měsících, jedno dopoledne týdne. Po pár měsících 2 dny semtam a pak postupně spaní a pak už teda přišly ty kašliky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.8.23 15:47

@Bubla Bůčková tak má to pár ale. Normální školka a jesle se nedají srovnávat. Jasně, že závisí nejvíc ma učitelkách. Ale důležitý jsou i jiný děti. Taky to není celkem tak, že nevíš, že se děje něco špatnýho. Jestli znáš své dítě, poznáš to okamžitě.

Taky myslím, že je od věci 3 roky závislosti na mámě a pak šup, rovnou do hluboké vody. Pozvolné zvykání se mi zdá mnohem lepší. I když se potkáváš s kámoškama, není to to samý. Jednak máma není kolektivem dětí, jednak v kolektivu jsou sami za sebe a sami musí řešit. Je to prostě úplnĕ jiný. Taky byť nejkreativnější máma je jenom jeden člověk. Od různych lidí, ty děti berou něco jinýho. Můj první měl tak 2-3× do týdne hlídání na 3h od roka. A jak se šíleně na tetu tešil, protože byla jiná, vymýšlela jiný věci a taky ho to hodně posunulo. Každé nové vyzvání dítě posune - ale jasně s ohledem na možnosti toho dítěte. Třeba mé dítě si neumělo moc s jinýma dětma hrát, táhlo ho k nim, ale stálo jako sloup. Pár měsíců v jeslích a teď si umí udělat kamarády všude. Taky teď půjde do školky a nemusím se o něj ani trochu bát. Třeba v ČR se říká, že si děti tak do 3 let neumí hrát s jinými dětmi. Proč asi? My jsme teď v zahraničí, děti jdou do jeslí zas moc brzy - druhý extrém, ale umí si spolu hrát dřív než umí chodit. Prostě ty děti jsou úplně jiný. Sociálně, ale ani pohybově, to nejde vůbec srovnat. Máma půjde na hřiště na chvilku, ale děti v jeslích řádí pořád a pořád řeší něco jiného. Taky tam k tomu mají jiné vybavení - pokud to jsou dobré jesle. Takže já opravdu po zkušenostech a zatím roku observací, vidím samé plusy. Ovšem pořád jenom pokud mluvíme o dobrých jeslích s pár dětmi na hodné tety. I když se mi taky zdá ideální věk kolem 18m. Kolem dvou už máma tolik dopředu dítě nepotáhne a může se nudit, zvláště má-li dalšího sourozence. Zas dřív to je ještě kojení… A u nás to bylo taky tak, že víc je lepší než míň. Malý si našel opravdové kamarády teprve když začal zůstávat na přespání. Prostě ta neřízená aktivita, kdy si ji děti vymýšlí sami bez ingerencí, je moc důležitá. Mámy tohle nezvládají. Mají potřebu pořád usměrňovat nebo napomínat nebo pomáhat nebo něco.

• Citovat
  • Upravit
26747
7.8.23 16:37
@Capelucia píše:
@Bubla Bůčková tak má to pár ale. Normální školka a jesle se nedají srovnávat. Jasně, že závisí nejvíc ma učitelkách. Ale důležitý jsou i jiný děti. Taky to není celkem tak, že nevíš, že se děje něco špatnýho. Jestli znáš své dítě, poznáš to okamžitě.Taky myslím, že je od věci 3 roky závislosti na mámě a pak šup, rovnou do hluboké vody. Pozvolné zvykání se mi zdá mnohem lepší. I když se potkáváš s kámoškama, není to to samý. Jednak máma není kolektivem dětí, jednak v kolektivu jsou sami za sebe a sami musí řešit. Je to prostě úplnĕ jiný. Taky byť nejkreativnější máma je jenom jeden člověk. Od různych lidí, ty děti berou něco jinýho. Můj první měl tak 2-3× do týdne hlídání na 3h od roka. A jak se šíleně na tetu tešil, protože byla jiná, vymýšlela jiný věci a taky ho to hodně posunulo. Každé nové vyzvání dítě posune - ale jasně s ohledem na možnosti toho dítěte. Třeba mé dítě si neumělo moc s jinýma dětma hrát, táhlo ho k nim, ale stálo jako sloup. Pár měsíců v jeslích a teď si umí udělat kamarády všude. Taky teď půjde do školky a nemusím se o něj ani trochu bát. Třeba v ČR se říká, že si děti tak do 3 let neumí hrát s jinými dětmi. Proč asi? My jsme teď v zahraničí, děti jdou do jeslí zas moc brzy - druhý extrém, ale umí si spolu hrát dřív než umí chodit. Prostě ty děti jsou úplně jiný. Sociálně, ale ani pohybově, to nejde vůbec srovnat. Máma půjde na hřiště na chvilku, ale děti v jeslích řádí pořád a pořád řeší něco jiného. Taky tam k tomu mají jiné vybavení - pokud to jsou dobré jesle. Takže já opravdu po zkušenostech a zatím roku observací, vidím samé plusy. Ovšem pořád jenom pokud mluvíme o dobrých jeslích s pár dětmi na hodné tety. I když se mi taky zdá ideální věk kolem 18m. Kolem dvou už máma tolik dopředu dítě nepotáhne a může se nudit, zvláště má-li dalšího sourozence. Zas dřív to je ještě kojení… A u nás to bylo taky tak, že víc je lepší než míň. Malý si našel opravdové kamarády teprve když začal zůstávat na přespání. Prostě ta neřízená aktivita, kdy si ji děti vymýšlí sami bez ingerencí, je moc důležitá. Mámy tohle nezvládají. Mají potřebu pořád usměrňovat nebo napomínat nebo pomáhat nebo něco.

To jo, to se mi na tom líbí hlavně. Na druhou stranu stačí jeden agresivní kousek a stává se z toho horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.8.23 18:00
@Bubla Bůčková píše:
To jo, to se mi na tom líbí hlavně. Na druhou stranu stačí jeden agresivní kousek a stává se z toho horor.

To jo. Agresivní kousek umí vše úplně zničit :?. A tohle nijak neovlivníš. Pak nic z toho, co jsem psala, neplatí :(.

• Citovat
  • Upravit
714
7.8.23 20:31
@Bubla Bůčková
@Bubla Bůčková píše:
Zas jestli píšeš škola, tak tam máte dost prazdnin a nebude to třeba každý týden. Nemoci pokryty budeš mít?

jojo presne prazdniny apod ho necham doma, nemoci manzel a bude chodit do prace pozdeji a bude do vecera nebo o vikendu nadelavat no :roll:..ted jeste jsme resily s kamoskou, ze kdyz budou mit deti rymu kasel (ona ma dvouletaka co tam chodi),ze pohlida rano ona a pak ja chvili a ja si oducim a ona zajede k sobe do prace :roll:…myslim, ze prave bude vic marodit nez ze bude ve skolce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 20:34
@Bubla Bůčková píše:
No máš to Takový extrém buď tam posíláš malyho bobka nebo až 3 letaka na 8 hodin. Btw kolik ti tam reálně chodil? Mně 5 dnů v měsíci, takže to v podstatě měl taky hoooooooodne pozvolný :mrgreen: ale já teda začínala v 2 letech a 3 měsících, jedno dopoledne týdne. Po pár měsících 2 dny semtam a pak postupně spaní a pak už teda přišly ty kašliky :srdce:

Me to u starsiho ale vubec nenapadlo 8o…az pak kdyz rval tak mi doslo, ze jsem udelala chybu…ja nikdy ve skolce nervala tak me nenapadlo, ze to deti delaji 8o :mrgreen: starsi me dost vytrenoval a ano no marodil vecne :roll: byl to boj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 20:41
@Capelucia píše:
@Bubla Bůčková tak má to pár ale. Normální školka a jesle se nedají srovnávat. Jasně, že závisí nejvíc ma učitelkách. Ale důležitý jsou i jiný děti. Taky to není celkem tak, že nevíš, že se děje něco špatnýho. Jestli znáš své dítě, poznáš to okamžitě.Taky myslím, že je od věci 3 roky závislosti na mámě a pak šup, rovnou do hluboké vody. Pozvolné zvykání se mi zdá mnohem lepší. I když se potkáváš s kámoškama, není to to samý. Jednak máma není kolektivem dětí, jednak v kolektivu jsou sami za sebe a sami musí řešit. Je to prostě úplnĕ jiný. Taky byť nejkreativnější máma je jenom jeden člověk. Od různych lidí, ty děti berou něco jinýho. Můj první měl tak 2-3× do týdne hlídání na 3h od roka. A jak se šíleně na tetu tešil, protože byla jiná, vymýšlela jiný věci a taky ho to hodně posunulo. Každé nové vyzvání dítě posune - ale jasně s ohledem na možnosti toho dítěte. Třeba mé dítě si neumělo moc s jinýma dětma hrát, táhlo ho k nim, ale stálo jako sloup. Pár měsíců v jeslích a teď si umí udělat kamarády všude. Taky teď půjde do školky a nemusím se o něj ani trochu bát. Třeba v ČR se říká, že si děti tak do 3 let neumí hrát s jinými dětmi. Proč asi? My jsme teď v zahraničí, děti jdou do jeslí zas moc brzy - druhý extrém, ale umí si spolu hrát dřív než umí chodit. Prostě ty děti jsou úplně jiný. Sociálně, ale ani pohybově, to nejde vůbec srovnat. Máma půjde na hřiště na chvilku, ale děti v jeslích řádí pořád a pořád řeší něco jiného. Taky tam k tomu mají jiné vybavení - pokud to jsou dobré jesle. Takže já opravdu po zkušenostech a zatím roku observací, vidím samé plusy. Ovšem pořád jenom pokud mluvíme o dobrých jeslích s pár dětmi na hodné tety. I když se mi taky zdá ideální věk kolem 18m. Kolem dvou už máma tolik dopředu dítě nepotáhne a může se nudit, zvláště má-li dalšího sourozence. Zas dřív to je ještě kojení… A u nás to bylo taky tak, že víc je lepší než míň. Malý si našel opravdové kamarády teprve když začal zůstávat na přespání. Prostě ta neřízená aktivita, kdy si ji děti vymýšlí sami bez ingerencí, je moc důležitá. Mámy tohle nezvládají. Mají potřebu pořád usměrňovat nebo napomínat nebo pomáhat nebo něco.

To jsi napsala hezky, ja bych take radeji od tech 18ti m no, maly je stale kojeny, ale vydrzi normalne bez kojeni, hlavni je to pro nej na spani, jinak je ok. Zaujalo me to jak pises, ze v CR se rika, ze do 3 si neumeji hrat spolu…to ja si prave take myslela 8o…takze to umi i drive? Mne to tvrdily ucitelky ve skolce :D..
Jinak tedy prinos v tom vidim ted spis aby to maly zvladal, pokud bude v klidu budu i ja..ale jak jsem psala po zkusenostech se starsim se toho bojim, ted pujde zase ve stredu…byl tam tri dny a omarodil, necekane :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
7.8.23 20:53
@JancaaF2 píše:
Zdravím maminky, zajimalo by me kdo mate zkusenosti s davanim rocniho ditka do detske skupinky ci jesli.Se starsim synkem jsem byla doma do 3 let a skolku pak nedaval, rvali mi ho z ruky apod. Breceli jsme oba.Ted prisla prilezitost jit na 2h denne ucit ke me do prace, tak zkousim synka 13m do DS, jako scenky zatim velke nebyly poknouraval, byl tam 3×, ale mam strach, ze to teprve prijde. Rikam si ale ze je malinky, ze si treba zvykne lepe diky tomu…bude tam denne 6:45-9:45…ja si vzdy oducim v praci dve hodinky a pojedu pro nej.. Potrebujeme penize v tehle dobe je to tragedie, ale rve mi to srdce a bojim se, ze to neda i kdyz je dost spolecenky tak porad je to prdolka. Takze mate nekdo zkusenost? Jak to probihalo u vas? konaly se velke scenky? nebo si ditko zvyklo? potrebuji spis asi trosku uklidnit :roll: :srdce: :dance:

Prvni dite slo do skolky v 18 mesicich na cely den, scenka jen pri predavani a pak byla v klidu cely den, pozdeji jsem i v 16 hodin slysela, ze jsem prisla moc brzo. Druhe dite slo temer ve 2 letech, predtim zadna detska skupina, zadny kontakt s jinymi detmi (covid obdobi). Od zacatku spokojeny, neukapla ani slzicka, sel po mesicnim navykani rovnou na cely den i se spanim (zahranici). Do skolky chodi stale rad, bude mit 4. Ted sel po tritydenni dovolene a tesil se. Je to proste hlavne o povaze ditete, nase deti jsou spolecenske obe.

Hrali si tam s ostatnimi detmi od 2 let, co by tam delaly cely den, je jich tam ve skupine 15, driv 3 ucitelky, ted uz jen dve a obcasna vypomoc (praktikanti).

Ja bych s tim navykanim v roce klidne zacala, ale ve stylu, ze bych chodila na navstevy a do skupin. V roce by se mi pravidelne dite davat nikam nechtelo, az ve 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.8.23 22:03
@blumen píše:
Prvni dite slo do skolky v 18 mesicich na cely den, scenka jen pri predavani a pak byla v klidu cely den, pozdeji jsem i v 16 hodin slysela, ze jsem prisla moc brzo. Druhe dite slo temer ve 2 letech, predtim zadna detska skupina, zadny kontakt s jinymi detmi (covid obdobi). Od zacatku spokojeny, neukapla ani slzicka, sel po mesicnim navykani rovnou na cely den i se spanim (zahranici). Do skolky chodi stale rad, bude mit 4. Ted sel po tritydenni dovolene a tesil se. Je to proste hlavne o povaze ditete, nase deti jsou spolecenske obe.

Hrali si tam s ostatnimi detmi od 2 let, co by tam delaly cely den, je jich tam ve skupine 15, driv 3 ucitelky, ted uz jen dve a obcasna vypomoc (praktikanti).

Ja bych s tim navykanim v roce klidne zacala, ale ve stylu, ze bych chodila na navstevy a do skupin. V roce by se mi pravidelne dite davat nikam nechtelo, az ve 2 letech.

Dekuji za prispevek :srdce: malemu bude ted 14 mesicu..ted chofi na 45 minut a od zari uz na ty 3h..taky se mi nechce, ale reditel mi proste nepocka no…kazdopadne to je muj sen aby moje dite nebrecelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
8.8.23 09:52

Podle me se s tim musis nejdriv vyrovnat Ty a pripravit se na to Ty. To dite tve pocity vyciti. U druheho ditete jsem byla naprosto v klidu a taky byl naprosto v klidu. S druhym jsem se pak uz do te prace proste tesila. O skolce mluv pekne, pozitivne motivuj, i kdyz je maly. Ale kdyz vycitis, ze je lepsi o ni nemluvit, pro zmenu o ni nemluv. 3 hodiny si myslim, ze budou v pohode, u nas spaly deti uz po 14 dnech a po mesici uz jsme pak pracovali oba. Tady byla zvykacka mesic, je to tak ze zakona u nas. Muze se prodlouzit, prozpusobuje se to diteti, pak zalezi na zamestnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin