Dětská urologie, přetáhnutí předkožky

5515
8.7.14 13:13

detska urologie

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla se synem na pretahnuti předkožky
Pretahovaly jste už ten den po zákroku, nebo az druhý
Doktor mi řekl dnes nepretahovat az zítra a ve zprávě mám napsaný pravy opak, nerada bych něco zanedbala, dekuji za Vaše rady a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
8.7.14 13:54

@Karkulka 1 Zkušenost naštěstí nemám, ale laicky bych řekla, že bych to už večer přetáhla :think: A můžu se jen zeptat, proč to synovi dělali? Starší má 3,5 a zatím teda přetáhne jen kousek a dr říkala, že dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
8.7.14 14:08

@AliTad synovi je 22 měsíců,, přetáhnout mu sel do pulky, mel zánět který se stale drzel pod tou slepenou kůžičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.7.14 14:34

@Karkulka 1 Aha, tak náš naštěstí žádné záněty nemá (ťukám), snad to vydrží do té doby, než se mu to uvolní samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
8.7.14 15:16

@AliTad nakonec to nebylo vůbec tak silene jak se všude pise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.7.14 15:21

@Karkulka 1 Tak on je možná rozdíl, jestli to někomu jde do půlky a někomu vůbec. Malého to třeba nebude štípat ani při čůrání, když tu půlku už má normálně volnou. Nevím ale samozřejmě, jsem laik. Každopádně ať to přetahování jde a ať se to brzy úplně zahojí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
8.7.14 15:28

@AliTad Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.9.17 13:13
@AliTad píše:
@Karkulka 1 Zkušenost naštěstí nemám, ale laicky bych řekla, že bych to už večer přetáhla :think: A můžu se jen zeptat, proč to synovi dělali? Starší má 3,5 a zatím teda přetáhne jen kousek a dr říkala, že dobrý.

Prosím pěkně můžu se zeptat jako u vás to dopadlo s pretazenim? Syn má 3,5, masticka nam nepomohla, napůl pretahuje, žádný velký problém. Ale pediatr nás honí na zákrok k chirurgovi. Moc díky za odpověď i od ostatních :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.9.17 13:21
@Svetluška82 píše:
Prosím pěkně můžu se zeptat jako u vás to dopadlo s pretazenim? Syn má 3,5, masticka nam nepomohla, napůl pretahuje, žádný velký problém. Ale pediatr nás honí na zákrok k chirurgovi. Moc díky za odpověď i od ostatních :kytka:

syn má 10, přetáhnout nejde. čekáme na pubertu a přírodní hormony, taky zkusíme mastičku. Nikam nejdu, i když pediatr nějaké doporučení dal, řešila bych to v případě zánětů nebo vážných problémů. To samé mají synovci v podobném věku. Já se přikláním k názoru lékařů na západ od čr, tam se to neřeší chirurgicky už u takhle malých chlapečků-.

Dala bych tomu čs, pokud přetahuje alespoň napůl, tak proč do toho jít nějak násilně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
17.9.17 15:01

@Svetluška82 Je mu 6,5, přetáhne tak do půlky, stejně mladší 4,5. Dr říkala, že to mají krásné. Takže neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.9.17 19:23
@AliTad píše:
@Svetluška82 Je mu 6,5, přetáhne tak do půlky, stejně mladší 4,5. Dr říkala, že to mají krásné. Takže neřeším.

Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.9.17 19:30

No moje segra třeba u synovce to neřešila, a v jeho 13 to furt nešlo, jen malinko. Tak mu v lokální anestezii to oddělili, ale před tim ho honili po nemocnici protože se bal :roll:
Ale my ještě máme čas tak snad povolí sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.9.17 20:52

@Svetluška82 můj manžel byl na zákroku an druhém stupni a nikdo ho po nemocnici nehonil, u něj to ale bylo v celkové anestezii. Zvládl to v pohodě, trauma z toho nemá.

ono je to těžký, někteří malí chlapečci skončí zbytečně s obřízkou, pokud jsou doktoři moc agilní a to pak není maličkost. Pokud je předkožka opravdu zúžená, tak se zákroku stejně nevyhne, ale aspoň pak rodiče vědí že jiná možnost nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
18.9.17 11:20
Zák
@ospalámyš píše:
@Svetluška82 můj manžel byl na zákroku an druhém stupni a nikdo ho po nemocnici nehonil, u něj to ale bylo v celkové anestezii. Zvládl to v pohodě, trauma z toho nemá.ono je to těžký, někteří malí chlapečci skončí zbytečně s obřízkou, pokud jsou doktoři moc agilní a to pak není maličkost. Pokud je předkožka opravdu zúžená, tak se zákroku stejně nevyhne, ale aspoň pak rodiče vědí že jiná možnost nebyla.

Zákroku se nevyhne v případě jizevnaté patologické fimózy, tu však syn Světlušky nemá. Tím zákrokem však nemusí být zmrzačující amputace předkožky. Paní Z, jejíž 3,5 letý syn měl jizevnatou fimózu a časté záněty ve fakultní nemocnici v Bratislavě tvrdili, že jediným řešením je obřízka. Na mou radu se třikrát trmáceli až do Ústí nad Orlicí, kde to pan primář vyřešil bez obřízky, operací se zachováním předkožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.9.17 13:17

Tak jsme objednané k urologovi na konzultaci až v listopadu teda, a uvidíme.. Obřízka ani nahodou! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí