Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemáte nějaký typ? Mám dceru, je tak trochu kluk. Všude lítá, vleze.. je hodně v přírodě. A je hodně hubená, takže džíny, co jsem měla připravené do první třídy, z ní padají. Takže bych slušný školní oděv vyřešila elasťáky a šaty, ale naprosto nevím, jaké boty k tomu. Poslední geoxy jí vydržely tři měsíce, než je zničila. Trochu jí vydrží kožené keeny a adidas terrex, ale obojí je k šatům naprosto nevhodné. Nebo to dáváte?
Příspěvek upraven 22.08.23 v 20:07
Bude chodit do družiny? Pokud ano, oblékala bych jak na hřiště.
@Cuddy píše:
Bude chodit do družiny? Pokud ano, oblékala bych jak na hřiště.
Jakože bych jí ráno dala do třídy tepláky s keckama? A to se smí? ![]()
Dcera běžně nosila šaty a pohorky
Šaty má ráda, ale vůbec jí nebránily lézt třeba po stromech, lítat s klukama po louce a tak.
Pokud není malá parádnice, která ujíždí na sladěném outfitu, tak bych dbala na to, aby byly botky pohodlné a zbytek hodila za hlavu.
Já u dcery boty vůbec neřeším
nosí tenisky i k šatům, případně sandály když je teplo. Hele ve skole se stejně hned přezuje do přezuvek a ven s družinou asi v sukni nepůjde ne? Takže jde jen o cestu do a ze školy ![]()
@mokkk píše:
Jakože bych jí ráno dala do třídy tepláky s keckama? A to se smí?
Jasně, že smí ![]()
Normalne tenisky a na podzim kozene celorocky
Dnes tenisky nosi k satum i dospele zenske.
Jestli bude v druzine, tak u syna ve skole chteli na prevleceni vhodne obleceni na litani ven, takze jsou kluci i holky v pohode v teplacich.
K šatům dávám dceři bílé tenisky. Však se to tak teď nosí ne?
![]()
Ještě dávám třeba šaty s dlouhým rukávem, černé punčochy a černé kožené kotníkové boty. Máme pár takových kousků ze Zary.
@mokkk píše:
Hele Já v teplákách odchodila celou střední. Byla doba, kdy to bylo in.
Dnes ženský nosej legíny nad pupek a k tomu podprdu, tak proč nedat dítěti tepláky a kecky ![]()
Dcera nosí klidně k sukni tenisky. Většinou v družině pak shodila sukni a šla na procházku jen v legínách. Hodící se boty jsem řešila jen na focení.
@mokkk píše:
Smí, ale je to dost vidlácké ![]()
@mokkk píše:
Smí se to. Jen je vhodné, aby na teplákách aspoň nebyly díry a když nejsou moc otahané, je to plus. By ses divila co nosí děti do školy, tepláky nosí všichni od 1 do 9 a čím starší tím starší a otahanější i ty tepláky.
Po tom co se dcera několikrát vrátila ze zničeným oblečením protože pan učitel měl výborný nápad že půjdou lozit po stromech, nebo válet sudy na louce, jí taky dávám tepláky… Mimochodem to nebylo v rámci tělocviku ale prostě jen tak protože bylo pěkně…
@mokkk píše:
Tak smí, ale není to nutné. Dcera měla v družině věci na převlečení, když šli ven. Zas bych z ní nedělala vidlačku. Sportovnější holčičce bych oblékla leginy a šaty, k tomu tenisky nebo joger kalhoty a tričko,…
Dcera je takový ten akční typ a sice má ráda šaty, ale musí pod ně být legíny „aby mně kluci pod ně neviděli až někam polezem, mamko“, k tomu má tenisky nebo kožené celoročky. Já taky nosím v 99 % případů k sukni a šatům kecky nebo celoročky.