Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, potřebovala bych radu od vás, které kupujete botky Olang. Sháním na 3,5 letého celoročky a našla jsem Olang ve slevě, potřebovala bych poradit, jestli jsou vhodné na širokou nohu, popř. zkušenosti, jak jste s touto značkou spokojeni. Abych nejela zbytečně 30km zkoušet boty, které jsou třeba vyloženě na úzké nožky.
Děkuji.
Ale to je treková bota, ne? Alespoď dle toho co jsem našla na netu…
@1pipa Já kupuji pro obě své děti(kluk, holka) a max. spokojenost. Nosí je celoročně trekové, podzim zima (krom když je hodně sněhu, to mají zimní botky)na jaře a i v létě do lesa. Kupuji je několik let, mám je i pro sebe, ale zda jsou pro užší nožku nebo i pro širší asi neporadím, já mám ouzkou nohu a nízký nárt a dcera taky a syn má sice širší nožku než já ale né uplně širokou a vysoký nárt taky nemá.
Já vím, treková. To není vhodné na běžné nošení? Je podrážka ohebná? já kupovala Superfity, což je super měkká a ohebná botka, ale teď z finančních důvodů procházím slevy a tahle obuv mi padla do oka ![]()
@1pipa Superfity jsou ohebné a super, olangy mají podrážku tvrdší jsou na normální nošení, ale né na běhání a na jak se říká lítačku. Jsou super na vycházky nebo do školky, školy do lesa. Ale na běhání nejsou na to jsou i těžší než superfity.Ale na dělší vycházky do lesa nebo do školy, školky a na výlety josu super.
Já měla Olangy několikery a vydržely mi ze všech trwkáčů nejdýl. Chtěla bych je teď i pro děti. BYdlíme na horách. Jen jsem je tady nikde neobjevila na živo ![]()
Nemáte tip, kde by tyto botky měli?
@ewajs tak záleží, odkud jsi, já hledám zatím na internetu a k tomu se dívám, jestli mají i prodejnu, kde bych mohla boty vyzkoušet.
@1pipa píše:
@ewajs tak záleží, odkud jsi, já hledám zatím na internetu a k tomu se dívám, jestli mají i prodejnu, kde bych mohla boty vyzkoušet.
Jéé, koukám kousek od vás
Já koukala přímo na Olang.cz ![]()
@ewajs tak v tom případě třeba tady - prodejna je v OV „Dětské botičky“
Zajímalo by mě srovnání třeba s Farečkama ohledně té podrážky, nevíte někdo? Navíc jsem zjistila, že má syn jednu nohu o půl cm větší než druhou, takže když se řídím podle větší, tak má 18cm a Olangy jsou buď 29 (191cm) nebo 30 (197cm). Braly byste spíš 30?
@1pipa Mým dětem z úzkou nohou jsou široké, pokud ti tato informace pomůže ![]()