Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám dotaz na maminky co mají zkušenost s touto značkou Primigi jestli jsou i na úzkou nožku. Ještě jsme je neměli, zatím jen superfit, ale tyto jsou moc pěkné a s goretexem vyjdou líp než superfit a proto mě lákají. Nevím kde je vyzkoušet a mám strach je jen tak objednat. Děkuji za odpovědi.
Ahoj, nám Primigi nesedí, malý má také úzkou nohu a jediné boty, které nám sedí jsou právě Superfity..Také jsem se do Primigi zamilovala, jsou opravdu moc hezké, ale bohužel.
Na uzkou nohu jsou vhodnejsi Superfity a Richtery. Primigi jen nektere typy, ty ktere jdou dobre stahnout suchaci nebo jsou na zip a snerovani.
Prvni dcera ma uzkou nohu, ale s vyssim nartem a Primigi nam vyhovovaly spis uzavrenejsi typy.
Botky typu strevicky ci balerinky trochu povolily a na strane pak mela mezery, takze jsem bez problemu reklamovala. Pak jsme jeste vracely jedny boty par dni po nakupu - kotnickove tenisky, ty ji pro zmenu tlacily kolem snerovani na vyssim nartu.
Suma sumarum z celkem asi 12 paru Primigi botek nam nesedly strihove dva..
Ahojky, líbí se mi pro malého celoročky Primigi. Teď má Fare a potřebuje větší 24. Jenže u prodejce je u Primigigi ve vel.24 stélka 15 cm a u Fare je 14,8 cm ve vel.22
. Tak by potřeboval této značky min.25/16cm/. Máte někdo zkušenost s číslováním Primigi. Třeba Richter je číslován stejně jako Primigi.
Ahoj, my máme taky úzkou nohu, a to dost. fare jsou dost široký. sandálky jsme kupovali ecco, nemůžu si je vynachválit, tak lehoučkou a pružnou botu mají. ještě jsou na úzký nohy dobrý richter, ale nesehnali jsme je v holčičí barvě, tak jsme právě šli do ecco. na doma musíme mít kožený sandálky taky, a protože jsem další museli kupovat v zimě (blbý období na koupi sandálek), ecco neměli, tak jsme koupili DPK. máme od nich už asi třetí boty. jsou ok, ale váha a pružnost se s ecco nedá srovnat. na doma, kde jsou rovný povrchy, dobrý, ale na ven bych je nekoupila. v létě, až bude počasí na sandálky, tak jedině ecco. není to reklama, jen jsem na to přišla až po příjezdu domů, kdy jsme srovnali ecco a dpk. u primigi nám tvrdili, že jsou širší, a jsou… takže ecco, richter a dpk. richter jsou, tuším, taky lehoučký a pružný. kdybys chtěla kontakt na prahu, event. praha-západ, tak prodejny jsou na Chodově - victoria magic (ecco, richter), praha na francouzský - DPK (richter, dpk značka - český boty), říčany - dpk (richter, dpk značka). ještě mně někdo doporučoval kotvu (v praze), ale tam jsem nebyla, tak nevím.
Pridavam se, ecco su super, taky mame uzkou nozicku, jedine nam sedli na prvni sup. a maji outlet s min 30% slevou v sterboholich ve fashion arene
Ráda bych si nechala poradit od těch z Vás, co mají srovnání. Chtěla bych pro dceru (3 roky) zimní boty na sucháč. Má spíš užší/normální nožku, chci aby se daly dobře staáhnout suchým zipem. Primigi a Superfit?
My jsme koupili Primigi teprve teď, syn má úzkou nohu a skoro žádné mu nepadnly - u sandálků ani Superfit - dobré typy dělají jen do vel. 26. Tak jsem zvědavá, jestli za čas trochu nepovolí a nebudou padat. Holky, máte některá zkušnosti s dětkýma botama Koka? Jsou ojediněle na MMB, píšou myslím že mají klenbu a koženou stélku, cena úžasná, tak jestli jsou též zdravé. Díky moc.
Ahoj holky, oživuji diskuzi o botách Primigi. Chci se zeptat na něco jiného, že jsou kvalitní je jasné. Máte zkušenost s velikostmi? Měli jsme doteď Superfit, odpovídají velikosti těchto Superfitů botám Primigi? Vím, že u některých se to totiž drobně liší, tak mě zajímá konkrétně srovnání těchto dvou. Budu objednávat z netu, dá se to sice bez problému vrátit, ale stejně:-) Děkuji
@Manonka > primigi sandále kupuju na děcka. maj široké nohy…pokud má ptvůj prcek úzké nohy (viz superfity) tak moc nedoporučuju.
Co se týče velikostí, tak primigi jsou italské a superfit rakouské, italské vždycky bývaj menší. co se týče E-shop hledej ten co má uvedené u obuvi délky vnitřních stélek jako např DPK. cz, změříš děcku nohu ve stoje a eshop má uvedený jak je bota ve vnitř dlouhá, já beru nadměrek cca 1,2-1,5cm…menší nadměrek celoroky a sandály aby jsme nezakopávali a větší zimní, abychom tam narvali teplý ponožky na hory
![]()
@Skrei píše:
@Manonka > primigi sandále kupuju na děcka. maj široké nohy…pokud má ptvůj prcek úzké nohy (viz superfity) tak moc nedoporučuju.Co se týče velikostí, tak primigi jsou italské a superfit rakouské, italské vždycky bývaj menší. co se týče E-shop hledej ten co má uvedené u obuvi délky vnitřních stélek jako např DPK. cz, změříš děcku nohu ve stoje a eshop má uvedený jak je bota ve vnitř dlouhá, já beru nadměrek cca 1,2-1,5cm…menší nadměrek celoroky a sandály aby jsme nezakopávali a větší zimní, abychom tam narvali teplý ponožky na hory![]()
Díky, tak to asi nic, malé jsou superfity dobře, takže má asi spíš užší nohu, tak aby v těch Primigi moc neplavala… Na těch stránkách právě rozdíl stélky mezi Primigi a Superfit téměř není. Přesto už se mi u jiné značky stalo, že v reálu ten rozdíl byl, ani ne tak v délce, jakože ta bota byla celkově taková větší a musela jsem měnit. No nejspíš teda zůstaneme u Superfitů, to jen že tyhle byly v akci ![]()
@Manonka píše:
Díky, tak to asi nic, malé jsou superfity dobře, takže má asi spíš užší nohu, tak aby v těch Primigi moc neplavala… Na těch stránkách právě rozdíl stélky mezi Primigi a Superfit téměř není. Přesto už se mi u jiné značky stalo, že v reálu ten rozdíl byl, ani ne tak v délce, jakože ta bota byla celkově taková větší a musela jsem měnit. No nejspíš teda zůstaneme u Superfitů, to jen že tyhle byly v akci
JAsně
pokud má prcek úzké nohy, tak fakt si nemyslím, že Primigi budou sedět…vím, že kámoška má s prďolama opačnej problém, kde my potřebujem široké- ona ouzké… my jezdíme docela často společně do krámu DPK v Říčanech tam náM vždy poraděj široké boty (buď široké DPK, nebo primigi nebo keeny nebo vikingy aj), a kámošce na úzké (suprfity, richtery, geoxy nebo český DPK má boty i na úzké nohy)…
my preferujem boty vyzkoušet přímo na krámě…jako eshopy jen ve stavu nejvyšší nouze (děcka sou nemocné nebo já), protože sice můžeš boty vrátit do eshopu, ale komu se chce lítat na poštu…
![]()
jinak suprfity jsou fajn
jen my se do nich nevlezem
![]()