Dětské klávesy s barevnými notami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10907
25.10.15 16:59

Dětské klávesy s barevnými notami

Ahojte všichni,

scháním dětské klávesy s barevnými notami.

Jde mi o to, když dítě neumí noty, ale rozpoznává barvy, podle kterých by mohlo hrát. Něco na principu xylofonu.

Mátě prosím tip, kde by se dalo něco s kvalitním zvukem sehnat? Či tip na klávesy pro pětileté dítě?

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
25.10.15 17:28

@Trojlístek A nebylo by lepší, kdyby se učilo na normálních klávesách a hrálo podle sluchu? Na písničku typu Sedí liška pod dubem žádné barvičky nepotřebuje…
Podle mě je lepší rovnou pěstovat hudební sluch než se opírat o berličku v podobě barviček. Podobně jako morseovka, když se naučí s pomůckami „akát, blýskavice…“, už nikdy se ji člověk nenaučí pořádně, aby mohl posílat depeše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.10.15 17:44

Asi máš na mysli s barevnými klávesami. Neznám a ani nedoporučuji. Klidně pro tak malé dítko stačí nějaké dvouoktávové přenosné lehounké klávesky (já takové taky měla) a ať dítko hraje podle sluchu. Ono to není zas tak těžké se zorientovat, dítko si rozlouská, od které klávesy začít, aby to znělo „normálně“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
25.10.15 18:11

@Icestar @Petule030 No já myslela něco takového

http://abczbozi.cz/…-683330.html

ale propracovanějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.10.15 18:16

@Trojlístek Já zase myslela něco takového . Konkrétně tady nad těmahle je to barevné a čísla k tomu. Teď asi moc čísla nerozliší, ale časem určitě ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
25.10.15 18:22

@Petule030 Barvy by byly jednoduší, nicméně čísla umí dobře, takže to by taky šlo.

Ale spíš doporučujete toto?
http://www.maxikovy-hracky.cz/…i-styl-simba
Prostě něco normálního, ať na to přijde? Tyto jsou od 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
25.10.15 18:43

@Trojlístek Přesně tohle mají ve vánočním katalogu Sparkys, teď jsem ho zrovna procházela :) Hudební housenka nebo tygřík - xylofon a klávesy dohromady s barevnými notičkami. Housenka za 499, tygřík za 599.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.10.15 22:21

@Trojlístek Ano, něco takového :) Určitě to umí hrát i samo různé písničky. Ale barvy opravdu nepotřebuje, nejdřív bude brnkat podle sluchu tak jako tak a brzy se bude orientovat i tak mezi těma 2 nebo 3 černýma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
27.10.15 00:01

@Trojlístek Pokud to chceš myslet s piánem vážně, pak pořiď co „nejnormálnější“ klávesy nebo rovnou klavír. Když to dítě chytne a je rodiči správně vedené, nepotřebuje barvičky ani plast, bavit má samotná hra a radost z úspěchu při zanotování oblíbené písničky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.10.15 08:15

@Icestar Nee, velké klávesy neeee :zed: :zed: Pokud to dítě chytne, tak ho pak rodiče strčí do ZUŠ nebo do kroužku na klávesy nebo na klavír s tím, že oni už nemusí nic víc pořizovat. V případě kláves je potom to trénování doma chudé, protože „tenkrát koupené levné klávesy“ nic neumí a v případě hry na klavír bude mít dítě tisíc neodnaučitelných zlozvyků. Sektkávám se s tím denně :zed:
Malé dítě chytne i takováto malinká samohrajka a pokud byste později chtěli dítě dát učit na nástroj, tak potom podle toho pořídit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí