Dětské konto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dětské konto
Ahoj, sleduji tady hodně diskuze, jaké fin produkty pořídit pro děti. Zatím máme jen stavebko, ale včera jsem vlezla do jedné nejmenované banky a tam mě zaujalo dětské konto. Všechno je úplně zdarma, jeden výběr a jedno poslání peněz za měsíc je zdarma, úročí se to 2,5% ročně. Když jsem odmítla jakési úrazové pojištění plus, za které bych platila 49,–měsíčně, tak fakt po mně nebudou nic chtít
Myslela jsem si, že to budu využívat spíš pro sebe než pro dítě
že tam jako nasypu peníze, co mi ten měsíc zbydou, ať se pěkně úročí a vybrat se peníze dají kdykoli, žádná výpovědní lhůta. Jo, limit je tam 30 tis, ale vzhledem k tomu, že mi moc peněz měsíčně stejně nezbývá, tak i toto je OK.
Tak ještě předtím, než tam nějaké peníze vůbec pošlu se chci zeptat, jestli neexistuje nějaký podobný produkt (tzn úplně zadarmo
a možnost kdykoli vložit/vybrat) kde by bylo to úročení třeba vyšší. Nebo co děláte (rozumného
)s penězma, co vám zbydou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky mám ING konto… Moc tomu úplně nerozumím, ale já tam posílám 500kč měsíčně a aby se mi to vyplatilo, tak 3roky na ty kačky nesmím šáhnout. Ještě mi zbývá asi 3/4 roku.
No ale v současné době, jsme na tom spíše obráceně. Potřebovala bych konto, kde bych mohla vybírat a vybírat a vybírat a nikdo mě nic nechtěl
Já vím, pohádka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce. Od ING to není. Moc toho o nich nevím, jen jsem zaslechla to, co píše Kailovka. Hmm, to by se mi taky nelíbilo vázat peníze na 3 roky.
No nic, jen potřebuju nějak ujistit, že jsem udělala dobře, abych si pak nenadávala.
Jo a čistě vybírací konto by taky bodlo, komu ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje drcera má od 6ti let založené dětské konto u ČSOB za účetlem, že jí tam bude otec posílat výživné, a že jí ty penízky ušetřím. Tady u toho konta se peníze opravdu nehýbou. Můžou tam pěkně celý rok přibývat a neubydou, naopak je tam tak to spoření, ale musela bych vyšmátrat smlouvu kolik procent, protože si to nepamatuju. Dokonce mám od jejich osmi let k tomu účtu kartu VISA, kde je teda jen 6000 Kč měsíční limit (výběr zdarma), ale vybírám příležitostně, protože mi tam chodí už i jiné penízky. Jo abych nezapomněla, výběr stojí 60 Kč, což je teda pálka, ale pokud chceš vybrat jednou za uherský rok, tak se to dá…Vřele doporučuji, jsem s nimi moc spokojená. (Výpisy chodí zdarma jednou měsíčně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kailovka píše:
Taky mám ING konto… Moc tomu úplně nerozumím, ale já tam posílám 500kč měsíčně a aby se mi to vyplatilo, tak 3roky na ty kačky nesmím šáhnout. Ještě mi zbývá asi 3/4 roku.No ale v současné době, jsme na tom spíše obráceně. Potřebovala bych konto, kde bych mohla vybírat a vybírat a vybírat a nikdo mě nic nechtěl![]()
![]()
Já vím, pohádka
nemáš to náhodou termínovaný účet? ING konto nemá žádné časové omezení, lze ovládat pouze el. bankovnictvím a úrok zatím 2 procenta (momentálně jeden z nejvyšších úrok. sazeb na spořícím účtu, ze kterého můžeš kdykoliv vybrat)
edit: opravuju na dvě procenta nějak jsem se zapoměla v době minulé - to už pár měsíců neplatí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mati: Ahoj, ne ne neměl by to být žádnej termínovanej účet. Já si to pořídila, když jsem pracovala a měla i stavebko a tak. No a protože vím, že já sama nic neušetřím (nevím jak to dělám
), tak jsem si říkala, že si pořídím ještě něco. Zřídila mi to kolegyně v práci a ta mi právě říkala, že aby se mi to vyplatilo tak na ty peníze nemám prý 3 roky šahat. Zbývá už asi jen 3/4 roku tak to už vydržím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kailovko, to podle mě neni klasicky sporici ucet, pac ten ma uroky nizke a na penize muzes sahnout kdykoliv.. Mozna to kamaradka myslela tak, ze na ne sahnout muzes, ale nemela bys, abys tam vubec neco mela ![]()
Jinak, vetsina bank dnes nabizi zdarma sporici ucet k osobnimu uctu, ale je fakt, ze diky vyberum kdykoliv se ty uroky pohybuji hodne nizko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme pro kluky podobné konto u Poštovní spořitelny, také tam nejsou žádné poplatky, vklad i výběr zdarma, myslím , že je do 15 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ING+ve spořce mám takový jak to nazvat-podúčet,měsíčně mi tam stahujou pětistovku,můžu kdykoliv vybrat,je to zdarma a nějaký úrok tam taky je.Většinou to vyberou pak před Vánoce,peníze jak by se našly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit