Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobré ráno, mohl by mi někdo poradit? Náš 13měsíční syn nosí na doma klasické kotníčkové papučky na zavazování, ale v poslední době se mu v nich po chvilce strašně potí nožky a má vlhké punčocháčky, tak přemýšlím, že bych mu koupila papučky s otevřenou špičkou, např. tyto http://www.modadeti.cz/…-pegres.html, ale nevím, jestli to pomůže, koupila bych mu i sandálky, ale máme doma skoro všude plovoučku a mám strach, aby ho zase nožky nezebaly. Máte s tímto problémem některá zkušenost?
Tak přesně tyto nosí syn doma, taky máme plovoucí podlahy a nohy ho nezebou ani se mu nepotí
madi píše:
Tak přesně tyto nosí syn doma, taky máme plovoucí podlahy a nohy ho nezebou ani se mu nepotí
Díky za radu ![]()
Dcerky nosí po doma sandálky.Když jsem se dívala,na bačkorky a na ten materiál,tak to není žádná botka,nikde žádná klenba nic.Takže za mně jen sandálky a všude máme plovoučku nebo dlažbu.
můžu mít k tomuto taky dotaz,omlouvám se za vpád do diskuse. Musí dítko doma nosit bačkůrky? My máme také všude plovoučku nebo dlažbu a malej botky nenosí a nožky nestudí.
Hasky píše:
můžu mít k tomuto taky dotaz,omlouvám se za vpád do diskuse. Musí dítko doma nosit bačkůrky? My máme také všude plovoučku nebo dlažbu a malej botky nenosí a nožky nestudí.
Určitě je nemusí nosit, je to asi na zvyku. Náš malej, když je nemá, tak mu punčocháčky kloužou a docela často padá, tak proto. Možná, že to beru i podle sebe, já bez pantoflí prostě fungovat nemůžu ![]()
Hasky píše:
já si myslím, že na tvrdých podlahách jako je dlažba a plovoučka by boty mít měl.. bosky se má chodit spíš venku po trávě nebo po koberci .. pohledej, na to je tady spousty diskusí už..
Hlavně to na plovoučce klouže a nemáme všechny ponožky s protiskluzy.. nedávno se mi syn rozběhl do obýváku, než jsem mu stihla dát botky a skončilo to ošklivým pádem a rozseknutým rtem
já taky chodím doma jen v pantoflích, tak mi přijde přirozené, že syn chodí doma obutý taky ![]()
Ahoj holky, omlouvám se za OT, ale odkdy má nosit ty bačkůrky? My je koupili taky, syn nechodí sám, jen kolem nábytku, většinu dne někde prostojí ale sám nechodí - chodí jen s aktivním chodítkem, když ho k tomu postavím, jinak capká kolem toho nábytku. Je už čas na bačkůrky?
Hasky mě na RHB doktorka říkala, že pokud je tvrdá podlaha, tak by dítě botky mít mělo, ale samo záleží na tobě.
PetaP botičky by mělo dítko mít až poté, co samo přejde celý pokoj, ale pokud neleze, tak by to vadit nemuselo, že je má. Pokud leze s botičkama, tak nožičky špatně vytáčí.
ahoj, pro obě dcery jsem měla tyto papučky. Starší má ted ty klasicky zavřený, ale stejně běhá pořád bez nich, protože se v nich jí potí noha.
Jsou lepší v tom,že se nerozvazují tkaničky a nožka se tak moc nepotí.
Náš má na doma zdravotní sandálky,máme všude plovoučky a dlažbu..
madi píše:Hasky píše:
můžu mít k tomuto taky dotaz,omlouvám se za vpád do diskuse. Musí dítko doma nosit bačkůrky? My máme také všude plovoučku nebo dlažbu a malej botky nenosí a nožky nestudí.Také jsem toho názoru, že na tvrdé podlaze
já si myslím, že na tvrdých podlahách jako je dlažba a plovoučka by boty mít měl.. bosky se má chodit spíš venku po trávě nebo po koberci .. pohledej, na to je tady spousty diskusí už..
Hlavně to na plovoučce klouže a nemáme všechny ponožky s protiskluzy.. nedávno se mi syn rozběhl do obýváku, než jsem mu stihla dát botky a skončilo to ošklivým pádem a rozseknutým rtem
já taky chodím doma jen v pantoflích, tak mi přijde přirozené, že syn chodí doma obutý taky
Také jsem toho názoru, že na tvrdé podlaze určitě mít bačkůrky a na trávě chvilkama bos. No, ale náš syn si rozsekl ret i s bačkůrkama a má 3 stehy…prostě se to stává a někdy se tomu nezabrání…
surovka píše:madi píše:Také jsem toho názoru, že na tvrdé podlaze určitě mít bačkůrky a na trávě chvilkama bos. No, ale náš syn si rozsekl ret i s bačkůrkama a má 3 stehy…prostě se to stává a někdy se tomu nezabrání…Hasky píše:
můžu mít k tomuto taky dotaz,omlouvám se za vpád do diskuse. Musí dítko doma nosit bačkůrky? My máme také všude plovoučku nebo dlažbu a malej botky nenosí a nožky nestudí.Také jsem toho názoru, že na tvrdé podlaze
já taky chodím doma jen v pantoflích, tak mi přijde přirozené, že syn chodí doma obutý taky
Tak to je jasné, ale v tu chvíli, kdyby ty bačkory měl, tak se mu to nestalo, protože letěl a noha mu podklouzla a praštil hlavou o gauč
Od tý doby si dávám sakra pozor, aby je měl, protože ta podlaha je hrozně kluzká