Boty pro vegetariány - děti - poradíte?

2483
25.10.11 09:41

Boty pro vegetariány - děti - poradíte ?

Milé maminky a tatínkové!
Chci se Vás zeptat, zda máte zkušenosti s kvalitními dětskými botičkami (od prvních botiček), které jsou zcela nekožené?
Prosím, poraďtě, kde sehnat v ČR, nejlépe Jihomoravský kraj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21910
25.10.11 10:08

Sice se na to neptas,ale obavam se,ze takove nenajdes..neznam kvalitni nekozenou botu pro dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
25.10.11 10:12

Ani já o takové nikdy neslyšela - ale zajímalo by mne to, jsem zvědavá, jestli někdo dá tip. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
25.10.11 10:14

Můj syn měl jednou imitaci kůže jako náhradní boty, popraskaly, a to jsem o ně správně pečovala a nebyly moc velké mrazy a byly použity fakt jako záložní..
Taky si myslím, že nic takového neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
25.10.11 10:17

Pises Jihomoravsky kraj, tak to ti doporucim zajet si do rakouska, nejlepe Viden, tam sezenes vse, i tyto boty. Z jizni moravy to neni tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.10.11 10:19

Taky jsem na žádné takové nikdy nenarazila, možná tak u ťamanů, ale tam se nedá na kvalitu ani pomyslet.

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to, kdyžtak neodpovídejte.. Dítě vegetarián (od prvních krůčků, tzn. cca roční)? Není to nebezpečné pro jeho vývoj a zdraví?
Nemyslím to zle, každý ať si dělá co chce, jen mě to zajímá.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
25.10.11 10:27

Promiň za dotaz mimo mísu, ale tvé dítě se samo rozhodlo, že bude vegetariánem? Dokážu pochopit vegetariány jako dospělé, ale nedokážu pochopit tak zarputilé vegetariány, kteří tak učí i svého potomka. Vím, že spousta důležitých látek živočišného původu lze nahradit rostlinnými, ale také vím o rizikách s tím spojené a o důsledcích nemluvě.

Prostě musím vyjádřit svůj názor, byť s ním někteří souhlasit nebudou.

Jinak známa má obuv a od ní vím, že kvalitní zdravé obouvání pro děti, je právě z kůže, i když syntetika už také hodně dovede.

• Citovat
  • Upravit
12272
25.10.11 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.10.11 10:47

Pro ty, co o vegetarianstvi nic moc nevi…a mysli si, ze to detem ublizuje ;)
 http://www.vitalia.cz/…-nestradaji/

Aspon tak, momentalne nic jinyho po ruce nemam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
25.10.11 11:08
Holma píše:
Promiň za dotaz mimo mísu, ale tvé dítě se samo rozhodlo, že bude vegetariánem? Dokážu pochopit vegetariány jako dospělé, ale nedokážu pochopit tak zarputilé vegetariány, kteří tak učí i svého potomka. Vím, že spousta důležitých látek živočišného původu lze nahradit rostlinnými, ale také vím o rizikách s tím spojené a o důsledcích nemluvě. Prostě musím vyjádřit svůj názor, byť s ním někteří souhlasit nebudou.

Zakladatelka vznesla konkrétní dotaz - o žádné názory nežádala. Na svůj názor máš právo jako kdokoli jiný a je úplně fuk, kdo s Tebou souhlasí a kdo ne. Tady je to mimo mísu a skoro bych řekla, že proti diskusním pravidlům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
25.10.11 11:14
asha píše:
http://www.vitalia.cz/…-nestradaji/Aspon tak, momentalne nic jinyho po ruce nemam ;)

Můžu sem dát taky x odkazů, ale to by bylo moc jednochuché. Každý, ať si přebere rizika. Nadbytek vlákniny, který na sebe váže železo a vápník? I když železa a vápníku dostávají dostatek, nedovede tyto látky tělo využít, nebo co složení kostí?
Také je nutné si uvědomit, že je dítě ve vývoji, bez možnosti volby…
Tučné vepřové lze přeci vynechat, jsou tu bio kuřata, ryby…vždy lze vybrat tu zdravou variantu. Ale je to každého věc…moje dítě to není…

• Citovat
  • Upravit
Holma
25.10.11 11:21
BohunkaP píše:
Holma píše:
Promiň za dotaz mimo mísu, ale tvé dítě se samo rozhodlo, že bude vegetariánem? Dokážu pochopit vegetariány jako dospělé, ale nedokážu pochopit tak zarputilé vegetariány, kteří tak učí i svého potomka. Vím, že spousta důležitých látek živočišného původu lze nahradit rostlinnými, ale také vím o rizikách s tím spojené a o důsledcích nemluvě. Prostě musím vyjádřit svůj názor, byť s ním někteří souhlasit nebudou.
Zakladatelka vznesla konkrétní dotaz - o žádné názory nežádala. Na svůj názor máš právo jako kdokoli jiný a je úplně fuk, kdo s Tebou souhlasí a kdo ne. Tady je to mimo mísu a skoro bych řekla, že proti diskusním pravidlům.

Jééé, a co jiné diskuze, které se nakonec stočí úplně jiným směrem? Tady zase někdo něco vynalezl, nebo se blbě vyspal. Zakladatelce jsem odpověděla a přidala svůj názor, nebo spíš popud k zamyšlení nebo dotaz. O tom diskuze jsou, jsou plné názorů a vyvíjejí se různými směry.

• Citovat
  • Upravit
29730
25.10.11 11:24
Holma píše:
asha píše:
http://www.vitalia.cz/…-nestradaji/Aspon tak, momentalne nic jinyho po ruce nemam ;)
Můžu sem dát taky x odkazů, ale to by bylo moc jednochuché. Každý, ať si přebere rizika. Nadbytek vlákniny, který na sebe váže železo a vápník? I když železa a vápníku dostávají dostatek, nedovede tyto látky tělo využít, nebo co složení kostí?
Také je nutné si uvědomit, že je dítě ve vývoji, bez možnosti volby…
Tučné vepřové lze přeci vynechat, jsou tu bio kuřata, ryby…vždy lze vybrat tu zdravou variantu. Ale je to každého věc…moje dítě to není…

Je to tvuj nazor, ne pravda ;) A v tyhle diskuzi vazne mimo misu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
25.10.11 11:30

Pokud si eschopu Bata zadas Non brandet produkt,–neznackve zbozi tak je tam dost nekozenych bot, pokud jde jen tu kuzi. Nevim jestli to jsou eko nebo vegan boty to urcite ne, kazdopadne jsou nekozene a jak moc jsou kvalitni to si netroufam odhadnout.
Ja znam Vegan shohes jen ze zahranici, tam je opravdu velky vyber.

http://www.bata.cz/…-detska-obuv?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
25.10.11 12:31
Holma píše:
BohunkaP píše:
Holma píše:
Jééé, a co jiné diskuze, které se nakonec stočí úplně jiným směrem? Tady zase někdo něco vynalezl, nebo se blbě vyspal. Zakladatelce jsem odpověděla a přidala svůj názor, nebo spíš popud k zamyšlení nebo dotaz. O tom diskuze jsou, jsou plné názorů a vyvíjejí se různými směry.

V každé z diskusí, které se stočí jinam, se tak stane proto, že tam někdo přidá nějaký podobný příspěvek. Rýpavou provokaci nebo - jako Ty tady - názor, na který se nikdo neptal a který tam prostě nepatří. Nikdo Ti ho nevyvrací - ale tady nemá co dělat. Zakladatelku - a i některé z nás ostatních - zajímala nekožená obuv pro děti. Tečka, nic víc. Určitě ne podněty typu „dělat nebo nedělat z dítěte vegetariána a podle mě je to špatně“.

Základním pravidlem jakékoli diskuse je DRŽET SE TÉMATU. A téma tady bylo jasně dané.

Příspěvek upraven 25.10.11 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková