Dětské počůrávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.15 03:17

Dětské počůrávání

Dobrý den. Nevím si rady, potřebovala bych někoho, kdo bude mít s tímto zkušenosti. Odsuzování a negativní názory si prosím nechejte pro sebe, děkuji.
S manželem máme dceru 3,5 roku. Velmi ji milujeme jako každý rodič. Bohužel máme teď velkou krizi mezi sebou, my dva. Z mé strany je v plánu rozvod. Často se hádáme i když já se snažím před malou nic neřešit. Nekřičím, raději se stáhnu a řeším to s ním až po telefonu když jsem v práci. Když je doma hádka, zvyšuje hlas on. Máme psa, kterého neustále peskuje, když něco udělá bije ho i před malou. Je to neskutečná beznaděj, když to ta malá vidí, pak se jde ke mě přitulit, protože má strach. Nikdy se nestalo, že by uhodil mě nebo malou, ale tohle myslím bohatě stačí. Minulý týden byla malá svědkem opravdu velké hádky, kdy mi už ujely nervy a nechala jsem se vydeptat. řvali jsme po sobě, malá začala brečet. Už třetí den se probudí počůraná. Přikládám to tomu, že za to všechno můžeme my dva. že má v sobě blok apod. Chci tohle řešit, ale nevím kam se obrátit. Zajít za prakt. dr. aby nás poslala někam k psychologovi? Strašně se stydím, že to muselo dojít až tak daleko, ale rozhodně začnu měnit svůj i malé život. Děkuji za Vaše názory, Iva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.5.15 06:41

Rozhodně si to okamžitě vyřešit mezi sebou - nesmí docházet k takovým situacím :zed: a pak klidně toho psychologa.. dětská dušička je hodně citlivá, lepší vyhledat odborníka, než jí ještě víc ublížit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.15 08:05

Souhlasim s Martinou a zajdite k psychologovi. Hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.5.15 08:10

K psychologovi nepotřebuješ doporučení. Zkus PPP, zavolej tam a řekni, že máte tento akutní problém - třeba vás objednají rychle. Všichni jsme jen lidi a nervy mohou povolit každému, to se neobviňuj - ale je třeba minimalizovat škody a předejít problémům do budoucna.

Aktuálně Ti můžou poradit i na Rodičovské lince (to je jako Linka bezpečí, ale pro rodiče :mrgreen: ). Držím palec, ať to zvládnete!

Příspěvek upraven 24.05.15 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.15 08:13

Moje mama se pocuravala do 10-12 leT.
Deda pil, furt hadky :-(

Bratranec podobne. Chodil dlouho k psychologovi a do nejake poradny.
Strejcek po nem porad kricel, mel prehnany naroky, sikanoval ho na rodinnych oslavach. chudak kluk.

Dalsi bratranec to stejny. chodi do 2.tridy a pocurava se semtam doted.
Unich doma se krici porad. Ne hadky, ale vsecko se resi krikem, zakazy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.15 08:29

Holky ani nevíte jak mi tohle od Vás pomohlo, psychicky. Nemůžu ani jíst jak jsem z toho v prdeli. Každopádně začnu to řešit..můj chlap samozřejmě všechno háže na mě, on vinnu nemá, já jsem ta hádavá a ta problémová. Jak jinak

• Citovat
  • Upravit
6499
24.5.15 08:54

Psycholog jí nepomůže, ale ty ano.

Okamžitě to musí skončit, kdy od něj odcházíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.15 09:06

Musím to rychle pořešit..nové bydlení atd.atd. Je to velmi hodný člověk, ale tohle strašně přehnal. Neříkám, taky nejsem svatá, dělám v hospodě 24ky, 2 dny v týdnu, jinak jsem s malou, věnuji se jí maximálně, tak i on, ale abych měla doma malýho vystresovanýho nerváka, to nedopustím…musím se s někým poradit a jednat

• Citovat
  • Upravit
3157
24.5.15 09:09

Upřímně řečeno, v tomto případě nějak nevidím omluvu v tom že „jsme jenom lidi“.. prostě neexistuje aby dítě bylo svědkem něčeho takového 8o Nedopustila bych to, aby mi ujely nervy a řvala po sobě s chlapem. Jako ok stalo se, snad už si dáš bacha. Vaše problémy si řešte pokud možno bez dítěte. A snad se to dá řešit i jinak než ječením a řvaním po sobě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.5.15 09:11
@Anonymní píše:
Musím to rychle pořešit..nové bydlení atd.atd. Je to velmi hodný člověk, ale tohle strašně přehnal. Neříkám, taky nejsem svatá, dělám v hospodě 24ky, 2 dny v týdnu, jinak jsem s malou, věnuji se jí maximálně, tak i on, ale abych měla doma malýho vystresovanýho nerváka, to nedopustím…musím se s někým poradit a jednat

A co teda přehnal když je tak hodný člověk? Pokud řve jenom při hádkách, tak je snad řešením se nehádat. Jsou lidi co se hádat neumí. To ještě neznamená že je nějak agresivní. nevím co je teda vlastně důvodem rozvodu, ale jak už jsem psala, malou z toho vynechte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.5.15 10:12
@Karleon píše:
Psycholog jí nepomůže, ale ty ano.Okamžitě to musí skončit, kdy od něj odcházíš?

Přesně tak…Příčina jste vy dva, a psycholog v tomto případě nemá co zkoumat…U dětí to je psychická reakce na situaci, kterou máte ted doma. Nemůže za to, a léčba je jasná - odstranění příčiny. Má strach, neví co se doma děje, proč jste zlí na sebe, na psa, odtažití na dceru.
Měla by jsi si v klidu(samozřejmě pokud to jde) promluvit s mužem, pokud chcete jít od sebe, neventilovat emoce před ní. Těžko se radí, realita je jiná, taky jsem se rozváděla, a v určitých situacích se člověk neovládne. Ale čím rychleji toto období pomine, tím rychleji se dá dítě „v uvozovkách“ dohromady, ale otázka ještě je, až budete každý sám..Musíte jí dát oporu, je malinká na svět dospělých

http://www.novinky.cz/…odicich.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.5.15 10:27

Marjápanno, vy jste tu (skoro) všichni dokonalí a chytří…

Ve vší úctě, zakladatelko, pokud už se stalo, problém JE a psycholog má co zkoumat. Nemusí vymyslet, kde je příčina, ale poradit vám, jak dítě zase hodit do klidu. Takže se rozhodně poraď - i proto, že pomohou třeba Tobě najít finty, jak s mužem najít modus vivendi, dokud se věc nevyřeší.

Ne každý se může ze dne na den odstěhovat, nebo naopak ze dne na den dostat muže ze svého bytu, navíc i taková změna je pro dítě stres, takže najednou „nemít tátu“ by mohl být pro dítě krátkodobě podobný stresor jako vidět ty hádky. Proto je dobře mít nějakou oporu, poradu, kde Ti doporučí, jak minimalizovat škody: základem určitě bude komunikovat, Ty s mužem i s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí