Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím, že to není až uplně správné říkat o jakémkoliv dítěti, že je hrozné, ale lepší slovo jsem nevymyslela. Dcera 5 chodí do věkově smíšené školky, chodí tak s ní kluk, kterému je už přes 7 (měl odklad). Dcera chodí ob den s tím, že jí nadává, bouchá mikinou a podobně, říkala jsem jí ať se ho nevšímá. Dnes přišla, že jí a ještě její kamarádce říkal, že jsou hovna. Schválně prý šeptal, aby ho paní učitelka neslyšela. Celou dobu mi to přišlo v únosné míře, ale začínám přemýšlet, že to začnu řešit. S rodiči to bohužel není možné, chodí pro něj hluchoněmý děda. Matku jsem párkrát viděla na hřišti, bohužel ho vůbec nezvládá. On jí i tahá za vlasy, strká do ní a ona dělá, že to nevidí. Jak byste řešily vy? Vyřídit si to s klukem i za cenu, že bude mít vedle sebe dědu, který se nemůže přidat do hovoru? Řešit s učitelkou? Už mi s ním dochází trpělivost.
@Liz podobného hnusáka máme ve školce taky. Tomu vůbec není blbé ubližovat dětem i na akcích s rodiči. Je nezvladatelný, vědí to rodiče, ví to učitelka, nikdo nic nezmůže.
Nejdřív bych to probrala s učitelkou, ta by si hlavně takového chování měla všímat a řešit ho.
@Liz začala bych to řešit s učitelkou, s matkou to evidentně nemá cenu, nebo můžeš zkusit i s ní, ale moc bych od toho nečekala podle skutečností, co o ní píšeš… a když to nepomůže, asi bych to zkusila pak přímo s tím klukem před dědečkem…
Mažu, protože přispívat do některých diskuzí je vyloženě ztráta času ![]()
Příspěvek upraven 18.05.15 v 15:16
Díky holky, zajdu za paní učitelkou. S matkou bych se to pokusila řešit, kdybych jí viděla, ale šance, že se někde potkáme je minimální.
@Angua tak tenhle kluk inteligentně nepůsobí ani trochu, není ani moc populární, protože je na děti zlý. Kdyby se jen bavil o ho.vech, tak by mi to tak nevadilo, dcera to po něm opakovat nebude. Ale když jí nadává do hoven tak mi to přijde trochu moc.
První s učitelkou. Děje se to ve školce, měla by to řešit ona.
Tak dík holky, zítra při vyzvedávání s paní učitelkou hodim řeč ![]()
Taky jsem zažila… Dcera měla ve třídě kluka, který holčičkám místo jménem říkal tupá hlavo, u oběda na ně mával nožem, že jim uřízne hlavu/ruku /podle nálady/. Že jim vidličkou propíchne břicho…
Když jsem ho s dcerou potkala venku, tak na ní volal na celou ulici a zdravil jako nej kamarád. Nechápala jsem to. Tak jsem šla za učitelkou, že se mi to zdá už moc, takové řeči a chování a ona mi řekla, že to řeší s rodiči, ale nezmůžou nic. Vyhodit ho nesmí, říct si nedá… Tak ho jen usměrňovali, prý každou chvilku byl na „samotce“ -venku na lavičce, u oběda seděl sám. Bylo mi to líto, protože určitě to nebyla jen jeho povaha, ale více méně to měl odněkud okoukané a protože neznal nebo ho nikdo nevedl k slušnému-jinému chování, tak se choval takto.
Taktéž bych na tvém místě šla za učitelkou a řešila to s ní a pokud by to nešlo, tak podat nějakou písemnou stížnost ředitelce. Protože co si budeme povídat, některé děti jsou vnímavější, citlivější a takový exemplář v nich může zanechat pěkný šrám
![]()
No u nás se jedná o poslední měsíc a půl, v osmi už tam snad chodit nebude ![]()
@Angua ono jsou klukoviny a svinstva, co některá děcka dělají. Můj syn kolikrát přišel domů ze školky s otisky prstů na krku.