Dětské tábory - oddílová vedoucí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
434
26.6.14 06:56

Dětské tábory - oddílová vedoucí

Ahojky holky, prosím, zítra odjíždím, jako oddílová vedoucí na dětský tábor ASTERIX A OBELIX. Dolaďuji ještě resty a v tom spěchu hledám někoho, kdo jezdí nebo jezdil na tábory, případně dobré poznámky od Vašich dětí co je na toto téma bavilo a líbilo se jim, případně hledám nějaké nové nápady na budíčky, rozcvičky, hry s dětmi prostě nějaké nové tipy a nápady. Děti budu mít ve věku 4-16 let, toto rozmezí (typ táborů SKAUT, stany s podsadou, TIPI. Za jakoukoliv radu, budu strašně vděčna. Díky mockrát, mějte se hezky a nezlobte se, že obtěžuji. ;) mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
26.6.14 07:23

My měli vždy komplet celotáborovky, takže i rozcvičky atd. byly laděné k tématu tábora. Takže nějakou vychytávku neporadím, bylo vždy všechno pečlivě nalajnované. A to dost dopředu, scházeli jsme se prakticky celý rok. Že by si dělal vedoucí své hry atd. u nás nebylo a vymýšlet to den dopředu, no… 8o to tak trochu nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:28

Pro: Berousik

No, jak bych to řekla, celotáborovky vymyšlené pečlivě dopředu jsou to ano. Ale u nás funguji třeba služební oddíly, každý oddíl má svoji rozvičku například. Den dopředu to nevymýšlím, jenom sbírám třeba inspirace někoho dalšího chtěla jsem něco nového, kdyby někdo poradil. Po celý rok se samozřejmě scházíme taký na táborových srazech každou chvíli. Ale na táboře máme třeba také oddílové činnosti, a v té době je program pouze a jen na nás. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
26.6.14 07:30
@Kamila17 píše:
No, jak bych to řekla, celotáborovky vymyšlené pečlivě dopředu jsou to ano. Ale u nás funguji třeba služební oddíly, každý oddíl má svoji rozvičku například. Den dopředu to nevymýšlím, jenom sbírám třeba inspirace někoho dalšího chtěla jsem něco nového, kdyby někdo poradil. Po celý rok se samozřejmě scházíme taký na táborových srazech každou chvíli. Ale na táboře máme třeba také oddílové činnosti, a v té době je program pouze a jen na nás. ;)

jo tak, no tak zkus pohledat na netu, ten je doslova nadupanej různýma hrama právě pro oddílové činnosti, nebo co dělají skauti na schůzkách během roku atd. Tady toho zase tak moc nezjistíš, nikdo neví jak to máte konkrétně všechno dělané, takže když si to vyhledáš, tak si sama vyselektuješ, co je a co není pro váš tábor vhodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:32

Jojo dobře, děkuji mockrát. Jsi hodná a ochotná. Nějaké dobré rozcvičky nebo budíčky, které jste měli vy si nepamatuješ, prosím? Díky moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.6.14 07:35

Tak to my zase ladime spoustu veci za chodu :) takze mi to tak zvlastni neprijde ptat se den pred odjezdem :) muzu poradit rozcvicky, ktere mame uz spoustu let. Nikoho klasice rozcvicky nebavily, takze se zavedly ranni listecky. Nastrihane listecky (muzou byt s motivem celotaborovky, nebo jakekoli obrazky, napr. pexeso, cokoli ceho je hodne, aspon par stovek) a ty se rozhazou nekde v okoli tabora. Na pisknuti budicku deti vybehnou ze stanu a sbiraji listecky, smi sebrat vzdy jen jeden a odnest ho zpet do stanu a behaji dokud je co sbirat. Za listecky se pocitaji body do celotaboroveho bodovani :) Bavi je to, protoze za to maji body a vedouci to bavi, protoze nemusi vyvijet po ranu zvlastni aktivitu ;) Asterixe a Obelixe jsme pred par lety taky meli, ale asi si nevzpomenu na zadnou vychytavku. Dobre je, ze ackoli nemame na tabore el. tak se zavedlo letni kino (pomoci generatoru, notebooku, pujceneho projektoru) vzdy poustime prvni vecer film k celotaborovce a pak 1-2× v prubehu tabora nejakou pohadku jen tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:40

Pro: Myselinka

No my se právě scházíme, ale dolaďuje se to třeba i dle počasí jestli je krásně nebo prší. Vše také dělat, když je škaredě nemůžeme. To jsem ráda, že mě chápeš. Děkuji za tip na skvělou rozcvičku, po celý tábor máte pouze tuto rozcvičku, nebo i nějaké jiné. Opravdu jsi mi pomohla děkuji mockrát, jsi zlatíčko. Tak to máte skvělé letní kino, to mi zase každý oddíl sám chodíme na lodě jezdit, takže děti jsou vždy strašně nadšené. Tak to máš super nápady, náhodou třeba sepsané nějaké hry, které s dětmi hraje jen tak mimo ty menší nemáš, že bychom je spolu vyměnili, prosím? Co ty na to? Jsi velmi ochotná a milá. Velmi děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30809
26.6.14 07:41

@Kamila17 u nás mělo úspěch, když rozcvička nebyla :mrgreen: ale to ti asi nepomůže. jinak pozitivně bylo vnímáno třeba házení s míčem, nebo s talářem či ringo kroužky místo normálního cvičení.
Když jsme měli oddílový program, tak je nejvíc bavili obyčejné hry jako městečko palermo, nebo na krále, případně schovávání v lese, stopovačka- v těhle chvílích jsem i jich se ptaka, co by rádi dělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.6.14 07:42

Ahoj, tak rozcvicka-hrali jsme dostihy, vsichni jste v kruhu a jezdite dostihy…mozna to bude na netu…
Budicek-budili nas tak ze prisli ke stanu a rekli budicek :D Nebo ze se sbiraji penize(ohledne k tematu), takto:relli budicek, za 5 minut zapiskali na pistalku a to byl signal na sbirani papirku(vetsinou penizu, zalezi na tematu)
A k te rozcvicce-meli jsme bezet nekam (staci par set metru) a tam kazdy ukazat nejaky cvick a pak bezet zpatky…
At se tabor vydari :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:43

Pro: acimedaca

Super, tyto hry s dětmi taky hraji :-) takže je to fajn, ale i tak děkuji za tipy. Kdyby Tě něco napadlo, ještě dej mi vědět. Díky mockrát, jsi hodná a milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:46

Pro: kaja00

Tak ty dostihy neznám, normálně deskovou hru ano, ale ve smyslu táborové ne. Poslala by jsi mi odkaz nebo popsala blíže, jak se to, prosím, hraje? Dobře, děkuji mockrát za tipy, kdyby Tě něco napadlo ještě budu jen a jen ráda. Díky mockrát, jsi milá a hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.6.14 07:46

http://www.hranostaj.cz/hra752 To jsou ty dostihy ;) Na te strance jsou super hry :)
Jo a oni pisi ze sedi, ale my to hrali na rozcvicce ve stoje, ono jinak by ty deti usli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:49

Pro: kaja00

Dobře, děkuji kdyby Tě ještě něco napadlo, pošli na horka-kamila@seznam.cz případně sem. Přemýšlím, jestli mi tohle zvládnou jak 4 leté děti, o 16 leté se nebojím, ale spíše o té malé ale snad ano díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
26.6.14 07:50

@Kamila17 rozcvičky máme formou lístečků. Ráno před budíčkem někdo z vedoucích rozhází po lese lístečky, které jsou různě motivované. Třeba příklad:
máme 4 oddíly, každý má svou barvu po celou dobu tábora. Nemáme názvy, jen prostě barvy. Takže modří, červení, zelení a žlutí. Lístečky jsou taky barevné, takže děti pak hledají jen tu svou barvu oddílu. Je na nich třeba nějaká šifra, skládačka, nebo jen písmena, slova…které když dají dohromady, tak jim vznikne něco, co budou potřebovat ten den v nějaké hře. Záleží, jak jsou šikovní a kolik jich najdou, aby jim to dalo smysl a mohli složit, co potřebujou. Takže ráno vypadá tak, že děti si dávají budíka :lol: a těsně před tím, než se vyhlásí budíček, už sedí ve stanech, mají boty a jsou jak běžci na startu, připravení…a potichu, nedělají bordel. A pak se zahlásí budíček a najednou se vyřítí ze stanů a lítají po lese. Je to na čas. Takže vlastně první hra spojena s rozvičkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
26.6.14 07:54

Pro: Berousik

To zní skvěle, ale my máme rozcvičky rozdělené takže, každý oddíl máme vlastně 5 oddílu má svoji rozcvičku, budíček je společný ten řeší vždy služební oddíl na ten daný den. Ale díky za tip, beru si to k srdci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí