Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Kamila17 tak to udělej jenom pro svůj oddíl. Rozmísti kartičky a na každou zespoda nakresli nějakou značku pro kontrétní dítě. Někdo bude mít kytičku, hvězdičku atd…plus písmenko. Každé dítě může mít třeba slovo o určitém počtu písmenek a musí běžet, otočit kartičku a zapamatovat písmeno, pokud na kartičce nebude jeho značka, otočit zpět a hledat další s jeho značkou. Kdo první složí celé své slovo vyhraje/body, záleží na Tobě ![]()
Super, děkuju moc, zlatíčko. Kdyby Tě ještě něco napadlo, budu jen a jen ráda. Náhodou táborové hry ty menší, které jste s dětmi hrali myslím, něco ve smyslu městečko Palermo a další sepsané, prosím, nemáš? Díky
No tak 4 lety nevim, my tam mame 6 a vys
Ale malinci by mohli mit prekazkovou drahu… Treba slalom mezi stomy
Jeste me napadla schovka, nebo a ted nevim jak se tomu nazyva, proste ze ma jeden babu a chyta deti
Jo a jeste jsme hrali ovecky
Nebo jeste buldoky-to je skoro stejny jako ovecky akorat vlk musi toho koho hytnul musi toho chyceneho zvednout a drzet aspon 3-5 vterin ve vzduchu, ale zase ty maly, ale my to teda i s malyma hrali a ti mrnousove se chytali spolecne, tak vetsinou pohoda ![]()
@Kamila17 nene my tohle neděláme, máme fakt všechny hry celotáborové. Po oddílech tak max. stavění domečků z klacků, šišek atd. u stromů nebo vaření čaje z přírodních zdrojů, ale na to většinou ani nedojde…
@Kamila17 zkus tady, jsou tu hry oddílovky
http://www.zoubek.cz/…ry/inet.html#hry
http://www.hranostaj.cz/hra1259. -Vlkodlaci
Tyhle stranky jsou vazne super a maji tam spoustu skautskych her ![]()
Jo a ktem hram, my hrali odpoledne prehazku, baseball a kompot ![]()
@Kamila17 přeju, ať se tábor vydaří
tyjo úplně Ti závidím, taky bych jela… ![]()
Holky a vy jezdíte i př zaměstnání jak oddílové vedoucí? já bych strašně ráda jezdila, ale prostě ta dovolená potom chybí a kor, co mám dítě, tak počítám každý den ![]()
@acimedaca Ja jeste nepracuji, ale tak ber dite s sebou ne?
. Treba jen na par dni ta jed, dite bude mit krasny vzpominky a muze zacit chodit do oddilu az bude moct ![]()
@acimedaca já jsem jezdila ještě jako bezdětná a tu dovolenou jsem si brala…stálo mi to za to
. Ale loni jsem byla už dost těhotná a letos mám prcka, takže jen na návštěvu, ale příští rok frčíme zas už s dcerou, to jí budou skoro 2 roky, to už bude pohoda ![]()
Jako je fakt, že sipamatuju, že za mého mládí jezdily vedoucí i s malýma dětma, ale já si to neumím představit dělat oddíláka a tahat sebou vlastního prcka
a zase jet tam jen na týden, to je mi líto, já se ráda účastním.
Já jsem nejezdila na skautský tábor, jen na podnikový, takže tam se přes rok nic nedělalo - ale děti jezdily každý rok stejné
Ja si beru vzdy dovcu, pritel tam taky jezdi, takze je to nase spolecna dovca (na jinou stejne nejsou penize, tkaze nam to nevadi)..loni jsem tam byla jen do poctu s rocnim dablem, ktereho jsem musela porad hlidat jsem nic moc nezvladala, jen jsem psala bodovani, diplomy, pripravila sem tam neco na hry a to bylo vse, letos bude s nama dvoulety par dni a zbytek bude s babickama na chate, tak budu mit vic casu pro tabor, ale k oddilu stejne nejedu, nezvladala bych se s malym starat jeste o oddil, ikdyz jsme u oddilu vzdy dva. Takze jedu zas jen jako „kreativni“ vedouci ![]()
My hrajeme spoustu her jako oddilovek (boduje se v ramci oddilu, napr. 15 deti v oddile, prvni ma 15 bodu a posledni 1 bod - pocita se take do celotaboroveho bodovani), ale nevim, jeslti je najdu nekde sepsane na pc
kdyz si na neco vzpomenu a stihnu behem dne sepsat, tak poslu
ale deti mame teda od 7-17let, vzdy bereme az po prvni tride, aby umeli cist a psat.
My jsme mívali nejčastěji rozcvičky klasické..
Ale pro fajnšmekry, kteří se na večerním nástupu dobrovolně zapsali, čekala po rozcvičce ještě zkouška „vodník“. Přišlo se k malé přehradě na potoce a malý hrdina vlezl až po krk do té studené vody..
Tohle měly naše děti nejraději… ![]()
Tak rozcvička je v plavkách a koupeme se všichni (krom těch, co mají své dny)pokud máte možnost lodí, tak my lovili sledě (jako hru) - kroužky mirelonu jsou sledi a posádky loví, taky souboje, že na přídi stojí „bijec“ s tyčí a snaží se shodit jiného bijce. další bylo SUMO - nrmálně kruh z provazu a děcka se vytlačují kdo šlápne mimo kruh, prohrává. a docela měla úspěch „všichni proti všem“, ale zapojeni byli i vedoucí. my teda dycky měli celotáborovku, ale improvizace je na místě skoro vždy ![]()