Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Existuje nějaký kroužek nebo něco podobného kde se učí kreslit s dětmi. mám 2 letého syna.
No tak ve dvou letech je hooodně brzo. Hlasoval bych za takovouhle cílenou činnost nejdřív v posledním roce školky.
(Můj důvod je následující: ve dvou letech ještě nemají děti vypěstovanou představu o tom, proč je užitečné podřizovat se autoritám - a vedoucí kroužku je svého druhu autorita. I když je pravda, že určité procento lidí to nepobere svým rozumem do smrti… Ale to už odbočuju. Takže fakt s kroužkama - čím později, tím lépe.)
Ve dvou letech by bylo dobré nechat dítě, ať si kreslí samo, co chce. A ukazovat mu, jak se něco kreslí - to jen v případech, kdy si o to samo řekne.
Taky souhlasím ve dvou letech je to brzo, náš syn maluje rád a velmi hezky a kroužek nám byl doporučen až ted v 5 letech. je malý a nevíš jestli je to jeho záliba, třeba by chodil na něco co ho vlstně bavit ani nebude. maluj si s ním doma a uvidíš časem
U nás teda kroužky pro tak malé děti nejsou, jen pohybový/hudební, kde jsou i maminky (od školy Yamaha). Kreslení a výtvarné tvoření pro děti od 2 let bývá ve zdejším mateřském centru a občas i na Domě dětí, tak se mrkni na program a činnost takových míst v okolí…
@bonduellka ano, u nás je (nebo teda byl) výtvarka pro děti od dvou let a rodiče… fungovalo to tak, že tam bylo dítě s maminkou a malovalo se třeba ručkama, nalepovaly se papíry na výkres a dělaly koláže a podobně… bylo to bezvadné seznámení dětí s vším možným (i s tím, co by nás doma možná nenapadlo) nebo by rodič neudělal (třeba maloval s takovým prckem temperami a podobně) a ještě se u toho naučilo plno básniček, říkanek a písniček…
http://www.centrumpohybuol.cz/…ice-s-detmi/
@Jura007 ale tož Juro, neber to zase tak skepticky… v takových kroužcích nebo aktivitách nejde o to, že naučíš dítě kreslit koně, dům nebo krajinu tak, jako by se učilo velké dítě nebo dospělý v umělecké škole, ale spíš o legraci, zabavení jinak než je zvyklé, procvičení a podobně… někdy holt maluje a tvoří víc maminka, někdy dítě, někdy oba dva… já tam s naší malou chodila a jí se to moc líbilo… bavilo ji to a mě taky… a jak říkám, jako taková studnice nápadů i pro příští dobu se to osvědčilo taky… a u všech aktivit pro malé děti je důležité, aby ten vedoucí/cvičitel byl spíš nápaditý a uměl to s malými dětmi, než aby byl jen autorita a uměl naučit… tam je to o něčem úplně jiném… ![]()
@bonduellka Kroužky pro takhle malé děti většinou pořádá nějaké mateřské centrum a jak píše Regina Hero, je to spíš než malování jako takové procvičování a motorika ručiček, zvykání si na ostatní děti, dospěláky…
Ano, ja to beru jen jako zabavu. nějaké to kreslení rukama atd.to je fajn. takové zpestření pro malého
beru to jako hru pro něj. nic násilného ![]()
Tak dobře, ukecaly jste mě…
Jde o to, jestli je takových kroužků dostatečná nabídka. Aby pak nebylo nutné do něj jezdit přes půl okresu… ![]()