Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Naučte děti zacházet s penězi a šetřit si na svá přání už od 8 let
S účtem, kartou a dětskou verzí aplikace My Air budou samostatnější, ale pořád pod vaším dohledem.
Já mám pro dceru účet v KB, je to dětský účet, ale musí být vedený na moje jméno, prý to tak od nějaké doby je, že se účty do 15 let nedají napsat přímo na dítě, ale jen na rodiče.
Nevím tedy, jestli to je pravda a je to tak u všech bank.
Já exe nemám, takže mně to je jedno na koho je psaný.
Na druhou stranu ten účet může založit ten tatínek, pokud on nemá problémy. Platební karta je už pak vystavená přímo na dítě.
@Ivan PPZ píše:
S účtem, kartou a dětskou verzí aplikace My Air budou samostatnější, ale pořád pod vaším dohledem.
Fakt chceš tohle po finančním negramotovi?
@Ivan PPZ píše:
Toto není úplně pravda.. účet je veden na zákonného zástupce a dítě je jen disponent. Ale dětský účet vedený přímo na jeho jméno je nespočet, stačí si vybrat. ![]()
@Ivan PPZ píše:
Co není pravda? Já nic nenabízím…
Dáváš info o Air Bance o které si myslíš, že když ji zakladatelka dítěti zřídí, tak na to nemůže exekutor, ale on může, protože detsky ucet je veden na zákonného zástupce a dítě je disponent. Jiné banky to mají naopak a na ty exekutor nemůže - je to psané přímo na jméno dítěte. Než něco poradíš, přečti si podmínky banky..
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím je prosim pro 8 lete dítě k dispozici bankovní účet kde by ji chodily 3tisice měsíčně od svého otce aniž by byl účet postihnout exekuci která je vedena na matku
Zarid účet u mBank, tam je veden účet na jméno dítěte a ty jsi disponent. Tam by to mělo být ok, ale ještě si to někde over, že na to exekutor nemůže.
@Anik6 píše:
Dáváš info o Air Bance o které si myslíš, že když ji zakladatelka dítěti zřídí, tak na to nemůže exekutor, ale on může…
Já nenaváděl k zakládání matkou. A skoro bych si tipnul, že i ten otec bude (mohl by být ) zákonným zástupcem.
@Zumpa píše:
Fakt chceš tohle po finančním negramotovi?
Ten komentář mne taky hrozně rozesmál ![]()
Příspěvek upraven 20.03.23 v 21:38
Zdravím je prosim pro 8 lete dítě k dispozici bankovní účet kde by ji chodily 3tisice měsíčně od svého otce aniž by byl účet postihnout exekuci která je vedena na matku