Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím jeho jméno, ale mohu i poradit. Řešila jsem u syna. Klidně se ptejte. Nám se podařilo vyřešit bez obřízky.
Dobrý den,
přispěju se svojí zkušeností. Mám dva kluky 6 a 7 let – starší měl celkem problémy a poprvé přetáhl teprve nedávno. Naše doktorka se během prohlídek ptala, vždy řekla, že už by to mělo jít, ale že netrpí na záněty/bolesti, tak to nechala.
Synovi to šlo jen jakoby do půlky, pak se bál, nejspíš, že mu to nepůjde zpět. Každý den jsem mu připomínala po koupání, aby se snažil a zkoušel. A podařilo se mu to. ![]()
Samozřejmě je to individuální.
Mějte se krásně, Iva ![]()
Měli jsme už 3× zanet na zalud U, stale se to vrací a predkozka lze přetáhnout max do půlky, už nevím co dělat aby nemusel stále mazat atb. Mastí poradite prosím? Při koupání také pretahujeme
Toto se řeší buď na dětské urologii nebo dětské chirurgii. Tu byl vícekrát zniňován MUDr Libor Janeček, primář chirurgie pro děti a dorost v Oblastní nemocnici v Kolíně.
http://liborjanecek.cz/kontakt
Akorát nechápu, jak to všecho stíhá.
Zkuste koupele s bylinkou sléz maurský. (koupíte na internetu, možná v lékárnách). Ve studené vodě nechte macerovat do druhého dne a pak zcedit a přidat do teplé vody např. ve škopku a nechat působit 15 minut. Pak zkoušet přetahovat předkožku. Prodává se i mast ze sléze. My jsme kombinovali a po pár týdnech dobrý. Hlavně pak nepřestávat přetahovat, protože může předkožkazase přirůst
@markyska82 píše:
Zkuste koupele s bylinkou sléz maurský. (koupíte na internetu, možná v lékárnách). Ve studené vodě nechte macerovat do druhého dne a pak zcedit a přidat do teplé vody např. ve škopku a nechat působit 15 minut. Pak zkoušet přetahovat předkožku. Prodává se i mast ze sléze. My jsme kombinovali a po pár týdnech dobrý. Hlavně pak nepřestávat přetahovat, protože může předkožkazase přirůst
Sama od sebe nepřiroste, to je pověra.
@Anonymní píše:
Měli jsme už 3× zanet na zalud U, stale se to vrací a predkozka lze přetáhnout max do půlky, už nevím co dělat aby nemusel stále mazat atb. Mastí poradite prosím? Při koupání také pretahujeme
Nevím, kolik mu je let, Aby ty záněty nebyly z předčasné manipulace.
@markyska82 píše:
Nám se to stalo. Takže to jde
Nevím, co se vám stalo. Zakladatelce budu muset napsat více, ještě s jedním typem na dětského urologa ( kdyby byla s Moravy, což nevím, protože je anonymní) dnes už je ale pozdě.
Jsme z Prahy, ty naše zanety nejspíš způsobuje přirostla kuzicka k zaludu, proto predkozka nejspíš nejde přetáhnout.
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy, ty naše zanety nejspíš způsobuje přirostla kuzicka k zaludu, proto predkozka nejspíš nejde přetáhnout.
To je vyložený nesmysl, teď ale nemám čas, jsem v práci, více napíšu zítra. Ale pak to máte do Kolína kousek. Bydlel jsem deset let na Proseku.
@gin 124 Synovi předkožka znovu přirostla - museli jsme to tenkrát znovu mazat, zkoušet přetahovat, dělat koupele. Jen sem odpovídala na to, že je pověra, že to znovu může přirůst. Hezký den
To je něco jiného. Znovu nepřirostla. Zatímco původní konglutinace. slepení je zcela přirozená, tak sekundární srůstová adheze, ke které došlo u Vašeho syna je už věcí patologickou. Hlavní je, že to vše nakonec dobře dopadlo. Jenom zbytečně trpěl. To může nastat, když se deglutinace - rozruěení přirozené konglutinace tupou sondou, provede předčasně.
Dobry den, kdysi tu byl zmíněn v diskuzi lekar, ktery se zabyva predkozkou, která nelze přetáhnout. Nedělá hned obrizku, nevíte jméno nemůžu to najít, dekuji