Deváťáci a výběr školy

Anonymní
30.9.23 00:21

Deváťáci a výběr školy

Zdravím, mám dceru v devítce a už přemýšlí, kam na školu. Říkala, že by chtěla na obchodku, já ji v tom nebráním, řekla jsem ji, že je to její rozhodnutí a ať jde, kam chce.
Jenom mě zajímá, jaká je na obchodce matika?
Kdo má doma deváťáka, kam chce třeba jít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21764
4.10.23 21:38

Ahoj, nevím jak nyní, já mám Obchodní akademii matiku sem zvládala, myslím, že neni nebo nebyla těžší než třeba na gymplu, ale je to již hoodně let, takže možná se tam dojít podívat, optat se až bude den otevřených dveří, já osobně už bych si tuto školu nevybrala, nikdy jsem v tomhle oboru nepracovala, přeji, aby se dcera dostala. Já mám syna zajímají ho auta, ale nechce přímo auta opravovat, spíše něco kolem elektroniky, vývoje apod.,ale stejně si musí projít tím všeobecným, takže zkusíme maturitní obor autotronik a pak dva učební obory automechanik, už loni se byli s tátou podívat na několik škol a bylo několikrát ředitelem řečeno, že na učebním oboru je mnohem více praxe než na maturitním a na jedné škole, kam by to zkusil je možnost si udělat učební obor a pak přestoupit na dva roky na nástavbu právě toho autotronika, tak toto asi by bylo nejlepší. Ještě půjdou se školou na veletrh škol a třeba ho ještě něco zaujme.
chodí dcera na nějaké přípravné kurzy na příjmací zkoušky? Syn dnes začal sám se nedonutí se úplně učit, pomoc moc nechce, škola nabízí, ale byli by spojení se sedmákama tak sme mu zaplatili kurz bude chodit i se spolužákem, tak snad to k něčemu bude. Jinak měl jednu trojku z aj, ale měl by navyznamenání, kdyby nebyl pohodlný, letos má zatím jedničky, dvojky.
tak držím těm našim deváťákům pěstičky, aby se dostali tam, kam si přejí a byli v životě spokojení
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati