Devítiletý syn špatně usíná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
15.2.15 10:59

@cezet Je fakt, že osahat si děti tablet potřebují. Třeba dcera dělala něco na školním tabletu při AJ ve škole (děti jsou dvojčata, ale kluk je na AJ v jiné skupině). Děti jsou taky devítileté. Když nedělají problémy (hlavně kluk, holka je v pohodě), tak jim tablet taky dovoluju. A na Tv se dívají minimálně.
Když vidím, co jim tam nahrál otec za hry (jsme rozvedení), tak bych brečela :roll:. Ale asi je to lepší, než aby dělali lotroviny na internetu (k tomu zatím přístup nemají).

Třeba se Tvůj syn tak těšil na hraní, že se prostě budil, aby mohl hrát. A třeba to má jiný důvod :think:.

• Citovat
  • Upravit
22013
15.2.15 11:54
@cezet píše:
@BohunkaP Děkuji za příspěvek, má otázka zněla zda to může být tabletem, neplaším jen se ptám, toť vše a že ho najdu s tabletem v ruce, no zdřejmě já spím a on když se vzbudí tak si pro něj dojde.

Tvoje otázka zněla „Jak malého donutit usnout?“

Proto jsem na to reagovala, že mi nepřipadá potřeba devítileté dítě nutit usnout - každý má jinou potřebu spánku a jestliže se to stalo dvakrát, není to důvod cokoli řešit.

Co se tabletu týče - myslela jsem to tak, že s tabletem jistě máte (resp. měli byste mít) doma nastavena nějaká pravidla… Nebo má devítiletý kluk tablet k dispozici, kdykoli se mu zamane? Pokud ne, pak si pro něj v noci přece nemůže dojít - protože prostě ví, že v noci se na něj nesahá. Že si na něm může zahrát např. půlhodinu po úkolech, atd. atd… Nebo doma žádná pravidla pro televizi, tablet, počítač, apod. nastavena nemáš a dítě si může dělat, co ho napadne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
15.2.15 13:55

@Kobea Tak to naproto chápu, také mám kamarádku co je nešťastná co jim tatínek nahrává za hry :( jeto těžké to ukočírovat, ale jde to, u nás taky tv minimálně, když už tak právě hry :-)

@BohunkaP Bohunko myslím, že asi taková pravidla u nás nebyla nikdy zapotřebí, mám poslušné děti, první zádrhel se nám právě naskytl až teď s tím tabletem. Každopádně není problém se tomu u nás postavit čelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
15.2.15 14:04
@cezet píše:
Bohunko myslím, že asi taková pravidla u nás nebyla nikdy zapotřebí, mám poslušné děti…

I „poslušné děti“ potřebují mít jasná pravidla… zvlášť ty už starší… protože cílem přece je, aby respektovaly pravidla (tj. nechodily si v noci pro tablet, aniž by maminka musela poslouchat za dveřmi a zakazovat, například) - nikoli aby poslouchaly na slovo.

Podle toho, co píšeš, u Tvého syna opravdu není problém v ničem jiném než v tom, že se nad ránem vzbudí, spát se mu už tolik nechce, tak si zkrátka jde pro tablet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí