Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej, ač plně kojenej, asi chytil od mé starší dcery neštovice. Starší je měla před 17 dny. Včera jsem zpozorovala první pupínek, dnes jich má asi osm, tři z nich vypadají typicky. Je bez teploty, ale protivný, špatně usíná, pláče. Ne teda pořád, i se párkrát už dneska smál, ale není ve své kůži. Mléko pije. Ráno si výrazněji ublinkl, od té doby už ne. Volala jsem na infekční na Bulovku; pry dokud nemá vysoké horečky,, pije mléko, čůrá a systematicky nezvraci, není třeba k nim jezdit jen kvůli nízkému věku. A já teď nevím, potřeboval by se prospinkat a jiste by zabral, kdybych s ním vyšla jako obvykle na procházku. Jednou stranou si říkám, nemocné dítě nepatří ven, ale druhou stranou miminko jen leží v teple kočáru, venku je příjemná teplota i vzduch, je bez teploty…tak proč vlastně ne…Co myslíte? A kdyby měl trochu zvýšenou teplotu třeba odpoledne, co by se na tom vlastně případně měnilo…
Určitě bych šla. Je nádherně, tak ať si tam odpočine.
Snad bude mít hladký průběh ![]()
Bez na prochazku. Mozna se prave venku v kocare dobre prospi.
Šla bych, ale do parku, do stínu a zamezit kontaktu s dalšími dětmi. Jednak aby někoho nenakazil a taky aby oslabený nechytil něco dalšího on. Rozhodně bych nešla se starší na hřiště a tam zaparkovat kočárek.
Šla bych ven ale ne mezi děti a ne na sluníčko, jak je psano výše. Držím palečky ať mají neštovice hladký průběh, chudáček malinký ![]()
Taky bych šla ven, jak píšou holky, do stínu a mimo děti, venku mu bude líp jak doma
Stejně jako ostatní. jo, ale ne mezi děti. tak někam do lesa.
Sla bych, ale udivuje me, ze to vubec chytil, mel by mit protilatky minimalne 3 mesice, podle toho, co se pise. Ty jsi nestovice mela? No snad bude mit diky zbytku tvych protilatek alespon mirny prubeh.
Může mít teď mírný průběh a v dospělosti znovu, protože se nevytvoří dostatečná imunita. Tak to měla moje sestra, ve 3 měsících a ve 22 letech znovu.
@Jana206 píše:
Může mít teď mírný průběh a v dospělosti znovu, protože se nevytvoří dostatečná imunita. Tak to měla moje sestra, ve 3 měsících a ve 22 letech znovu.
Toho se bojím, nechám mu později otestovat protilátky, jestli zůstaneme u mírného průběhu. Zatím je malej ok, cca 10 neštovic, bez teploty.