Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
malá, ač má pod sebou podložku, občas se stane, že přece jen ucvrkne mimo nebo hodí šavli a je to až na matraci.
Potah svléknu a vyperu, ale co s matrací?
Je kokosovo-molitanová (kokos nahoře). Nesmrdí, ale ráda bych ji vydezinfikovala. Čím?
Stačí ocet nebo mi doporučíte něco jiného?
Na některé dezinfekce používám Sanytol, ale má docela pronikavou vůni a nevím, jestli by bylo nejlepší, aby v tom malá ležela.
Díky.
Avdoporučuju pořídit podložku od emitexu na celou matraci
Ale taky bych ji hodila na mráz, nic bych na to nelila, čím víc mokra, vtím většívriziko plísní ![]()
Mám parní čistič Kärcher, ten desinfikuje horkou parou, tak to tím přejedu a pak strčím ven buď na sluníčko nebo na mráz. Nemá ho někdo ve tvém okolí? To je hodně dobrá věc, na úklid nepotřebuješ žádnou chemii ![]()
Koupit novou, protože blitky v tom budou pořád, ty by jsi na tom spala?
Mám podobný dotaz, jestli jdou nějak „vyprat“ dospělácké matrace z PUR pěny. Když jsme trénovali spaní bez plínek (přes den), malej ležel u nás v posteli a stalo se, že se někdy počůral. Měla jsem tam podložku, ale ne přes celou postel a někdy to bylo i vedle. Ráda bych věděla, jestli se to dá nějak vyčistit. Myslíte, že by taky pomohl ten parní čistič, jak píše @Libza?
@LL Tak nic tím nezkazíš…ten parní čistič ti zničí jen mikroby, ale nečistí ti špínu a fleky, to je lepší tepovač. Jen na tu pur pěnu s tepovačem nevím nevím ![]()