Časté buzení v noci u dvojčat

298
1.10.13 22:33

Časté buzení v noci u dvojčat

Dobrý den, máme skoro roční dvojčátka, které tedy spíše jedna se mi budí často na kojení, stále kojím, večer dostanou 180 ml plus kojení, více nesnědí, a stále se mi jedna hodně budí, mám obavy z odstavení, jak to udělat, nechat řvát aby vzbudila druhou? Je to docela těžké. Nemá v noci hlad, spíše chce cítit mou přítomnost za noc je to asi 5×. Poraďte, kdo má dvojčátka a stímto se setkal? Podotýkám, že to dělá jen jedna, druhá se budí jen 2× v noci… :-) Děkuji za rady a vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1947
1.10.13 22:36

A vzít si tu jednu k sobě do postele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.10.13 22:38

Sice nemám dvojčata, ale mám ročního synka a ten se taky budí často. Nenechávám vyřvat, prostě si ho na druhou půlku noci beru k sobě a on je klidnější ;)
Jsou to potvůrky a chtějí být u nás… Ještěže ti to dělá jen jedna viď?
A proč máš obavy z odstavení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.10.13 22:48

@markytk Ahoj, mým dvojkám je 15 měsíců. V noci se nekojí od nějakého 9. - 10. měsíce. Už to nepotřebovaly. Myslím, že základ je v tom, aby dobře jedly přes den, a ty naše tedy toho zpucly obrovský množství- myslím tím batolecí jídlo, a to tak, že večer po koupání ani nechtěly dokojit - nějaký 11. měsíc, takže takhle jsme pak přišly k odstavení. Večer kaše a pak se mi stávalo, že jsem je nejdřív musela nechat usnout, a pak za hodinu probudit a nakojit a stejně si už moc nevzaly. Pak se budily nad ránem 3. hodina a pak se to prodlužovalo. Když jim byl rok, ráno se nakojení budily až tak kolem 6.
U tebe bych poradila - dobře rozjíst příkrmy, pak už v noci nebudou chtít. Když se probudí, dám vodu, dudlíka, pohladím a spí. Taky měly tendenci brečet. Nikdy jsem je nenechala, bála jsem se, aby se nebudily navzájem. Řvouna jsem vzala, u postele jsem měla autosedačku nebo křesílko, dala napít, dudlíka a houpala. U nás to zabíralo. takhle bych je nějak sjednotila na tobě příjemném počtu nočních krmení. Osobně si ale myslím, že v tomto věku už v noci jíst nemusejí a dala bych se s tím práci, protože čím budou starší, tím budou vyčůranější a budou se hůř čemukoli odnaučovat.
Hodně trpělivosti a úspěchů a brzy prospanou noc! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.10.13 23:53

Těsně před rokem mi to začaly holky taky dělat. Jen se mi teda začaly budit takhle často obě :mrgreen: My jsme to teda vyřešili tak, že jsme se s manželem na čas odstěhovali z ložnice do obýváku a pak jsme je dali do jejich pokojíčku. Hned první noc byl klid. Sice se tam někdo vrtěl, ale jak mě neviděly, tak ani nebrečely. A kdyby brečely, dostaly by čaj z flašky, protože mlíko už v noci není. Kojila jsem pak ještě nějaký čas ráno a večer a neměly s tím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
2.10.13 00:09

Měla jsem s dvojkama podobné problémy. Chlapeček usínal i hodinu, vyžadoval moji přítomnost, pak se ale vzbudil třebas jen jednou na mlíko. Děvčátko zas sice usnulo za pár minut ale přes noc bylo několikrát vzhůru. Zkoušela jsem všechno možné od homeopatik přes uřvávací metodu až po společné spaní - to pomohlo nejlíp. To uřvání - myšleno řízený pláč - nemělo u nás úspěch nejspíš i proto, že jsme všichni spali v jedné místnosti.
Ale i tak, kdybych to měla celé prožít znovu, na nějaké uřvávání bych se úplně vyprdla. Společné spaní bylo nakonec skvělá věc. Začali jsme pak spávat i s bráškou a dlouho jsme měli v posteli obě děti. Bylo to moc příjemné a jejich spánek se výrazně zlepšil. Teď už zase spí ve svých postýlkách, ale často se k nám stěhují k ránu. Příjde mi, že to prospělo nejen jejich spaní, ale i jejich psychické pohodě. Ale to samozřejmě může být jen můj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
2.10.13 08:23

Jsou to vzteklé záchvaty, ale ono je to asi chce nechat vyvztekat. Dneska řvala pro změnu ta druhá když jsem tu první kojila, jo to bylo rodeo. Pak jsem jí parkrat pohladila a usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
2.10.13 08:30

Takže Holky říkáte, že to není hlad ale vynucují si pozornost? Přes den Adélka ta relativně klidnější, papá hodně více než ta co se mnou chce být v noci :-) to je Natálka, ta moc nepapá… Ráno dávám holkám Sunar, dopolodne přesnídávka ovoce, k obedu maso se zeleninou ne každej den, dělám i polévky, odpoledne jogurt, a večer sunar, Natálka o kaši nestojí, Adélka jo ta jí může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
2.10.13 08:34

Natálka už dudlíka nechce, Aďa jo, aspoň že tu Áďu uspím pohlazením, s Natálkou to je horší. je to malej vztekloun. A ještě jedno, taky se vašim ratolestím nelíbilo oblékání? u nás to je boj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.10.13 09:03
@markytk píše:
Takže Holky říkáte, že to není hlad ale vynucují si pozornost? Přes den Adélka ta relativně klidnější, papá hodně více než ta co se mnou chce být v noci :-) to je Natálka, ta moc nepapá… Ráno dávám holkám Sunar, dopolodne přesnídávka ovoce, k obedu maso se zeleninou ne každej den, dělám i polévky, odpoledne jogurt, a večer sunar, Natálka o kaši nestojí, Adélka jo ta jí může.

Na roční dítě se mi zdá jen jourt za celé odpoledne málo. Když ti nechce kaši, tak jí dávej k večeři třeba hustou polévku, nebo chleba na kousky namazaný lučinou, nebo s máslem a tvrdým sýrem/šunkou. Holky v tomhle věku měly už „normální“ večeři, pak se koupaly a ještě před spaním jsem je kojila, ale to už bylo spíš na žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
2.10.13 10:48

Já k večeři dělám třeba i takový mix - jogurt, nebo pribiňák, nebo tvaroh + banán, nebo jabko, hruška + sušenky, piškoty, křupky. Prostě kalorické, přesto chutné pro dvojče, které odmítá chleba s něčím, ale jogurt miluje.

S tou postelí jsem byla opatrná, asi proto, že občas v ní máme staršího syna. Ale i s dvojkama mi to přijde moc - čtyři lidi v posteli. A když jsem vystěhovala muže, tak zase nejsem sama schopná je uhlídat, aby nespadly.

A v noci to chce vydržet 8)
Podobně je to i s oblíkáním. Jasně, že se vztekaly, ale přes to nejel vlak, musíme být často někde na čas, minimálně pro staršího ve školce. Tak jsem chytla a oblíkla zmítajícího a řvoucího ďáblíka. Když se aspoň trošku uklidnil, chválila jsem, jakej je šikulka. Oni na to vysloveně čekají, pořád chválím a oni si tleskají nebo se hladí po hlavě. Teď i jeden druhého. Já jsem zvolila postup, že teď holt budu za přísnou, která nepovolí, ale v budoucnu nám to ušetří čas, nervy a spoustu křiku a věčného napomínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
2.10.13 20:58

Smultul: ano nervy jsou s dětmi, ale je to dobré na horší chvilku, učí nás být trpělivý, a to já tedy nejsem vůbec… ale má to i druhou stranu mince, je to krásné mít ty koťátka :-) :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
5.10.13 16:12

Za mě říkám, že jídlem to není, Adam snídá jogurt a ovoce, pak chrupe, pak oběd kolem 200ml a pak jí ještě od nás-leze nám furt do talíře a ham ham..po spinkání má ovocnou přesnídávku 190ml a k tomu hami sušenky..pak ještě spinká a kolem páté má bud pribinaka, lipánka, bobíka, monte..před sedmou má 180ml kaš-víc nedá..kolem půl 8 uspávám a u toho kojím a stejně se budí někdy i 5X za noc, že chce prso..příjde mi, že baští dost a přesto chce v noci pořád sosat mlíko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
5.10.13 20:07

Jája 1986: jestli to není tím, že je kojen. Mě holky baštají míň, jedna teda dost, a s druhou je to trošku horší, někdy mi dělá mlejnek. Ale nabízím jí furt, jestli je pro ní málo 3h než to stráví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí