Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy chci se zeptat mam 4mesicni holcicku tak od tri mesicu spala prez den cim dal mene. Posledni dobou jen tak 45 min. dopoledne a 45.min odpoledne pak az vecer. Vecer davam pravidelne nejdele v sedm hodin spat, ale vetsinou driv tak kolem pul sedme takze vecerni rezim ma pravidelny, ale posledni tyden je hrozne unavena prez den. Spi I 4× za den nekdy pul hodky nekdy hodku. Je tak hodinu vzhuru a uz si mne ocicka a je protivna.. Mela ted I prujem a vsechno se snazi kousat.. Muzou to byt zoubky? Ted se naucila otacet na brisko a zpet na zadicka a vse zacina hodne zkoumat tak si rikam, ze to muze byt I tim. Mate nekdo podobnou zkusenost?
Myslim, ze to klidne muze byt tim, ze najednou potrebuje energii na nove veci, tak to pak dospava. nas prcek nemel moc zadny rezim az do 5mesicu a spanek pres den se dost menil.
Se zoubkama bych nespechala. Me se teda nezda ze by ti nejak moc spala. Podle me uplne normalne
Taky bych neřekla, že ti toho kdo ví kolik naspi, máme stejně staré miminko a už po hodině ziva, smudla si oči, ale musím ho držet hodinu a půl vzhůru, když ho uložím po hodině bdění, tak je za půl hodiny vzhůru ![]()
Tak to mne prijde, ze ti spi i malo, na to jak je malicka
jinak se detem dost ten spanek meni, pokud nemas pevne dany rezim, muze to byt bez priciny, nebo klidne ze nabira sily, ze se vic hybe a tak… ale to mnozstvi, co jsi napsala, bych nijak neprozivala ![]()
Ahoj, mam taky 4,5 mesicni holcicku a zacala byt mnohem vic unavena, když se zacala otacet (cca 2 tydny), taky je po hodine unavena. Tak bych rekla, ze to bude tim, taky mi ted spi 3-4× denne, pokazde max 45minut (jen venku vydrzi dyl). Dnes ji vylezl první zub, tak je mozne ze to je oboji dohromady, ale spis bych rekla, ze ji vycerpava to otaceni.
Me to prekvapuje proto, ze predtim uz prez den skoro nespala.. Jinak prez den taky rezim nejak nedodrzujem jen ten vecerni. A pak spinka celou noc jen ve dve vstava na krmeni a pak spi zase do sedmi.. A Domco kdyz ji nechas hodinu a pul po zivani vzhuru tak ti pak usne? Ja ji musim dat spat hned jak zacne zivat a mnout ocka jinak je pak pretahla a uz neusne.. Ale taky je prave za pul trictvrte hodky vzhuru..
Milai : Tak vy uz mate zoubek jo?:-) Me presvedcuje porad moje teta prave, ze jak si vsechno cpe do pusinky a kdyz ji tam dam prst tak uplne kouse jak blazen:-) tak, ze uz ji stopro rostou zoubky ja jsem tomu porad nechtela verit:-)
Milai : Tak vy uz mate zoubek jo?:-) Me presvedcuje porad moje teta prave, ze jak si vsechno cpe do pusinky a kdyz ji tam dam prst tak uplne kouse jak blazen:-) tak, ze uz ji stopro rostou zoubky ja jsem tomu porad nechtela verit:-)
Jeste se zeptam, kdyz mate stejne stare prcky jak vecer uspavate? Me driv usinala u kojeni a pak u lahve, kdyz uz jsem nekojila, ale ted uz musim uhoupat.. Chci zkusit ji uz naucit at usne sama.. ale zase se mi nechce ji nechavat vyrvat, na to asi nemam nervy:-)
Ahoj, mam stejne stareho chlapecka a vecer usina sam. Polozim do postylky, dam dudlik, zhasnu svetlo a pak jeste chvilku u nej nenapadne stojim, kdyz mu nahodou vypadne dudlik tak podam par krat. Max do deseti minut spi. Ale teda pres den ho musim trochu pohoupat v kocarku aby zaspal. A jinak taky mi ted zacal pres den o hodne vic spat, coz potesilo. Prisuzuji to vetsi aktivite jak uz neni jen takovy lezak.
@monika25 mne starsi v tomhle veku usinala s moji rukou. Nikdy jsem nemela na vyrvavani. Sice jsem par mesicu u ni musela treba 15 az 20 minut byt, ale pak se to zlomilo a stacilo 5 minut si s ni lehnout a ona usla, v roce pak sama vleze do postylky a usne, staci, kdyz jsem v mistnosti.
Ona mi prave dela to, ze kdyz ji uspavam prez den v kocarku(spi na zahrade) tak si dudaka vezma chvilicku pojezdim a spi, ale jakmile ji vecer polozim do postylky tak dudaka plyve a nechce ho, ale vezmu ji do ruky a duda a za chvilku spi.. zkousela jsem u ni sedet a jen ji drzet za rucicku nebo hladit, ale vzdycky na chvilicku zabere pak se vzbudi a rve vcera to trvalo hodinu az jsem ji nakonec vzala a uhoupala v naruci:-(
Hele, take mi posledni dobou toho dudlika dost plival a uz jsem mela celkem nervy kdyz jsem mu ho podavala po dvacate
tak jsem zkusila posledni dny znovu napevno zavinout a zabralo to… jak nemacha rukama tak je klidnejsi a ani toho dudla tak neplive