Spací návyky 15měsíční holčičky

282
24.9.13 08:35

Spací navýky 15ti měsíční holčičky..

Dobrý den.
Chtěla bych poradit co si myslíte o tom, kdyz malá mně spí stále 2krát denně. A pak v noci ne snad, že by nespala, ale často si sedí v postýlce a kouká. Myslíte, že to ma něco společnýho s těmi dvouma spánkami.
Ale také má občas noce, že nemůže spát a brečí já chovám minule už jsem nevěděla tak jsem jí šoupla do kočárku a houpala..mimochodem tak spínká i přes den. Ale to si myslím, že jsou zoubky pač to tak nák to trvá 3dny a pak zas 3dny klid. My totiž máme stále jen 4 zuby.
Já bych ji hrozně, ale vážně hrozně chtěla naučit spát a každou noc, když je takle pronošená tak říkám zítra..!! No a jako, když má radar a spí.. Také se mockrat uklidnuji v hlavě, že to jsou zuby.. :lol: Jáké máte rituály.. Třeba večer my v 18.00 večeříme no teda jen z teží, pač nic nechce. V 18.45 koupem zhruba ve 19.15 do postýlky. A pak tak nák 30minut trvá než usne já u ní děla si blázny..dělá hají potom se postaví a chychy posílá pusinky atd.. :D
Děkuji za rady a omlouvám se za román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
24.9.13 08:40

Rituály? No cca od půl roku ho v jeho pokojíčku uložím, dostane pusu, zhasínám, odcházím a dítě spí..podle mě čím víc rituálů, tím horší usínání :D (někdy třeba čteme a tak, ale to nedělám, když leží, prostě v posteli se u nás jen spí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
24.9.13 08:43

Mám 14ti měsíční holčičku a spí ještě pořád nějdy i 3× denně…ale spinká pak i celou noc. Vstává v 7:30 dostane mlíčko a ještě tak na hoďku usne…jak kdy…pak chodí spát kolem 11:30 to spí někdy i 2,5hodiny no a dost často spinká ještě kole 17:00 pak má v 18:00 večeři jde se koupat…cca ve 20:00 dostává mlíčko a kolem 21:30 spí. :-)
Já si nemyslím že by to noční buzení bylo ze spaní přes den…třeba ji opravdu trápí zoubky. Naše malá se taky v noci budí ale většiniu je to tím že se v postýlce hrozně mele a i přes mantinel se bouchá a to ji budí…ale vždycky když se posadí a kňourá tak ji pohladím znivu položím a ona hned spí dál…myslím že se ani nestihne úplně vzbudit že je v takovém polospánku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
24.9.13 08:45

Tak jsem se koukla a přesně od 15.m. jsem malou přestala kojit (kvůli dalšímu těhotenství) a zároveň začala spát 1× denně ;),tak bych to možná už zkusila ;)!
Rituály máme asi takové, že okoupu po večerníčku, oblečeme pyžamko + plína, pak krupička, vyčistit zoubky, vybere si plyšáky a jdeme do ložnice - v mojí posteli jí dám spací pytel, pomazlíme se a budˇ si sama přeleze do své postýlky nebo usne v mojí a to ji pak do její přenesu nebo si tam někdy v noci stejně sama zaleze…od asi 20.30,kdy usne spí celou noc do 7 ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
24.9.13 08:46

Rituál je u nás to koupání pak mlíčko a jde do postýlky…chvilku ještě blbne s taťkou u nás ve velké ale pak jde do svojí chvilku si tam ještě hraje a pak si lehne a spí…já už ji jenom přikryju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
24.9.13 08:54

U nás teda za nočním „nespaním“ bylo spaní přes den. Dřív se malej budil mezi 5-6 na mlíko, pak usnul, vstával v 9, na půl 12 byl oběd a pak spánek a vydržel i tři hodiny spát a pak v noci tři hodiny kňoural, povídal si. Tak jsem spaní „ukrouhla“ na ráno do 8 a odpoledne max do 14:00, dřív jsem ho budila, teď se už v poho budí sám a v noci spí krásně celou noc od cca 19:00 do 5-6 na mlíko a pak do těch půl 8 nebo bez mlíka do 7 - 7:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
24.9.13 09:46

Já mám též 15 měsíčního a už měsíc nám spí celou noc (předtím jsem ještě 1× v noci kojila). Pochopila jsem, že má malou potřebu spánku a já jsem si pořád myslela, že musí spát přes den víc a večer chodit dřív a nutila ho do toho a on pak v noci neměl potřebu spát a hodně se budil. Vyřešila jsem to tak, že spí jednou denně a nechávám ho maximálně 2 hodiny (spíš ale 1,5 hodiny), pak vzbudím (pokud nevzbudím, bude se v noci budit-je vyspalej). Večer probíhá tak, že v 19,30 dělám kaši, pak se koupe, čistíme zuby, oblékáme (u toho říkám básničky, pohádku nebo písničky), pak jdeme do postele, kojím a u toho vyprávím co jsme spolu celý den dělali, pak dám pusu, uložím do postýlky. Pokud hned neusne, hladím po ručičce. Ve 20,30 spí. Vstává cca mezi 6,30 až 7,00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
25.9.13 07:34

Já také věřím, že je to společné s denním spánkem, ale malá vstává v pět a do 11.00 nevydrží a když jí dám v 9.00 tak mi pak nevydrží do večera.. Tak nevím jak to mám udělat..! Na dneškem opět koukala v postýlce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí