Diagnostika Petrusse - černý kašel

12272
23.8.14 12:52

diagnostika Petrusse - černý kašel

Nevíte, jak se diagnostikuje tohle onemocnění. Dcera kašle už měsíc, já už třetí týden. Dětská to neřeší - děti prý kašlou :zed: Já byla u praktika, prý se černý kašel špatně diagnostikuje :think: Byla jsem na plicním, tam mi dělala doktorka rentgen, spirometrii. Poslechově máme obě čisté dýchání. Na plicním mi dr. řekla, že to nejspíš bude alergického původu s přidruženou infekcí a dala atb. Dcera nemá nic a navíc nás čeká přeočkování v 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7388
23.8.14 13:07

Z krve, nedávno jsem černý kašel prodělala. Nechápu, co se na tom blbě diagnostikuje, stačí udělat náběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.14 13:13
@Bibi82 píše:
Z krve, nedávno jsem černý kašel prodělala. Nechápu, co se na tom blbě diagnostikuje, stačí udělat náběry.

A mohla bys mi prosím napsat, jaký jsi ten kašel měla? Všude píšu o kokrhání a já nevím o čem ještě… Já moc na kašel netrpím a tentokrát kašlu hrozně moc, někdy mám záchvat, že se toho nemůžu zbavit. Třeba včera mi přišlo, že už se to lepší a dnes zase chrchlám už jakou dobu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
23.8.14 13:21

Prave z krve je to dost nepresne. Zjistuji se protilatky, ktere ma kazdy jinak, vzhledem k ockovani. Mnohem presnejsi je kultivace hlenu z dychycich cest nebo vyter z nosohltanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.8.14 13:23

Nejhorší záchvaty kašle jsou u černého kašle v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
23.8.14 13:23

@tiffany no, já kašlu už dva měsíce :roll: Prvních 14 dní jsem měla klasický suchý kašel, pak se přidaly záchvaty dávivého kašle, hlavně po ránu. Nebylo to úplně takové, jak se to popisuje (to kokrhání atp.), ale prostě se mi u toho obracel žaludek, což jsem nikdy nezažila. Teď už jen tak pokašlávám suchým kašlem. Mám ještě zvýšené protilátky a pozitivní pertussový toxin.

Příspěvek upraven 23.08.14 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
23.8.14 13:24

Tak já měla nejhorší záchvaty ráno a v noci jsem nekašlala skoro vůbec :nevim:

@sonakrhounek píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.8.14 13:29

Tak to má asi každý trošku jinak…je ale přesné to, že ze začátku suchý kašel, pak dávivý. Já sama ho neměla, ale znala jsem osobu, co ho měla a bylo to šílené než se došlo k diagnóze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.8.14 13:32

A myslím, že se při těch záchvatech kašle i zvrací (aspoň někdo teda)… Já to tak odpozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.14 13:39
@Eemii píše:
Prave z krve je to dost nepresne. Zjistuji se protilatky, ktere ma kazdy jinak, vzhledem k ockovani. Mnohem presnejsi je kultivace hlenu z dychycich cest nebo vyter z nosohltanu.

Aha, tak tu kultivaci mi dr. dělal a nic tam nenarostlo, ale byla tam bílkovina jako při zánětu. Řekl mi, že tam klidně může něco být, ale při té kultivaci to nemusí narůst. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.14 13:41
@Bibi82 píše:
@tiffany no, já kašlu už dva měsíce :roll: Prvních 14 dní jsem měla klasický suchý kašel, pak se přidaly záchvaty dávivého kašle, hlavně po ránu. Nebylo to úplně takové, jak se to popisuje (to kokrhání atp.), ale prostě se mi u toho obracel žaludek, což jsem nikdy nezažila. Teď už jen tak pokašlávám suchým kašlem. Mám už jen zvýšené protilátky a pozitivní pertussový toxin. Moje dr. taky neví co s tím, tak už mě konečně odeslala na plicní :lol:

Díky za popis. Já právě měla hned „mokrý“ kašel, suchý jsem vůbec neměla. Nekokrhám, ale mám záchvaty takové, že třeba se rozkašlu tak, že mám problém se nadechnout, nebo se mi i obrátí žaludek a někdy se i málem počůrám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.14 13:42
@sonakrhounek píše:

Ty jsi měla černý kašel, nebo jsi to jen někde četla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
23.8.14 13:51
@tiffany píše:
Aha, tak tu kultivaci mi dr. dělal a nic tam nenarostlo, ale byla tam bílkovina jako při zánětu. Řekl mi, že tam klidně může něco být, ale při té kultivaci to nemusí narůst. :think:

Zjistuje se pritomnost bordetelii a ta tam je nebo neni. Pokud se neprokazala, byla bych klidna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.8.14 13:55
@Eemii píše:
Zjistuje se pritomnost bordetelii a ta tam je nebo neni. Pokud se neprokazala, byla bych klidna ;)

Prosím vysvětli mi to. Doktor by na žádanku musel napsat vyloženě že chce, aby vyloučili přítomnost těch bordetelii, nebo když napíše kultivaci, tak to je všechno včetně č. kašle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
23.8.14 14:00

Nejsem si uplne jista, ale myslim, ze ano. Stejne jako se zjistuji treba protilatky proti boreliim v krvi.Je to cilene vysetreni.Ale uplne jista si ted nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí