Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi by bylo treba detatko vysetrit RHB doktorem a fyzioterapeutem (nejlepe se zkusenosti s detmi). Ze zkusenosti s mymi detmi plus moje male znalosti,neb jsme se tomu kdysi davno kvuli zdravi venovala (odborne kurzy atd) …
Z teto fotky je patrne neoptimalni zapojovani bricha..Brisko by melo byt hezky vypoukle,nikde zadne propadliny,nevystoupla zebra…Jak zvedala hlavu/opirala se o ruce? Jak je na to ted? Opre se,zvedne se,udrzi se a co delaji nozicky?
Vojtova metoda je nejlepsi,nicmene zkuste se dohodnout a fyzioterapeutem. Vzdy rikali,ze nejlepsi u tech deti je cvicit co nejdriv,pravidelne nekolikrat za den…
@M-77 Na bříšku je teď už pěkně, kolem 3. měsíce přepadávala na obě strany, proto jsem začala řešit rhb. Ručičky má před tělem, někdy vedle, ve vzduchu, už je prostě zvědavá, takže všude šmejdí
do 2. vzpřímení se ještě nezvedla.
Ahoj nepřijde mi ze to má tak strasne. Jestli chceš posli mi sz. My to brisko i tejpujeme. Mužů poslat foto.
Odkud jsi? My chodili do Prahy do rehabilitacniho centra s fyziatrickou, kde se primo specializuji na deti. Jinak muzu rict, ze dcera mela diastazu od narozeni. Cvicila vojtovku rok (ale to i kvuli jinymu problemu) 4× denne a nyni ma po 2 letech diastazu stale. Takze nam na to nic nepomohlo, ani tejpovani. Diastaza neni zadna velka tragedie.
Můj syn měl také tento problém. Doktorka mi ukázala, jaké mám stlačovat body, a zlepšilo se to. Lehce jsem musela stlačovat místo mezi cca posledním a předposledním žebrem ( z boku). Ale jen lehounce. Stimulovaly se tím svaly. Mohla jsem sama sledovat, jestli se to zlepšuje podle toho, když jsem malého položila na záda, a nechala ho přitahovat se za ručičky.
@Mamca1989 ahoj, můžu se zeptat, kam jste chodili na fyzioterapii? Děkuji ![]()
Zdravím,
má někdo zkušenost s diastázou u kojenců? Naší malé (5 měsíců) byla diagnostikována a měli jsme kvůli tomu (mimo jiné) cvičit Vojtovku. Cvičili jsme 14 dní a malá začala hůř spát, přestala se otáčet na bříško a zhoršilo se jí i trávení (nemuselo být tím). Je opravdu potřeba cvičit Vojtovku nebo existuje i jiný způsob, jak to napravit? Když jsme kvůli očkování cvičit přestali, na druhý den se otočila na bříško a lépe spala.
Přikládám foto, pokud tomu někdo rozumí a diastázu pozná, jestli tam opravdu je. Já bych řekla, že ano.
Díky za případné reakce.