Zatejpování pupeční kýly

Anonymní
10.2.19 12:40

Zatejpování pupeční kýly

Ahoj maminky,

na doporučení pediatričky jsme nechali fyzioterapeutem zatejpovat pupeční kýlu (na dětské chirurgii jsme již objednáni). Po pěti dnech jsme tejpy podle doporučení fyzio sundali ať si kůže a okoli spočne než to zpětně zatejpujeme. A kýla opět vylezla, ale ještě větší než předtím :( doufala jsem, že zůstane minimálně stejně velká.
Jsem z toho zoufalá. Manžel mě uklidňuje, že to bude dobrý, ale…
Je to normální proces? Prcek má 2 mesice.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
10.2.19 15:36

Ahoj, syn mel taky pupecni kylu a na detske chirurgii nam doktor rekl, ze na to nemame nic davat… ani kylni pas, ani to tejpovat (kuze je pry velice jemnoucka)… jen jsme meli maleho casto pokladat behem dne na brisko, aby posiloval brisni svaly, ze se to casem samo zatahne… chodili jsme pravidelne na kontroly, on kylu vzdy prohmatl a s kazdou kontrolou byla mensi a mensi, az zmizela uplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 19:48

@evušák Evi, jak jste ji měly velkou? Malý to má jako bys mu na pupik prilozila velkou bobuli hroznového vína. Žádný prcek. Sice ho to nebolí, ale mě ano jen, co to vidím a děsí mě, že to tak roste a vesměs se s tím nic nedělá.

• Citovat
  • Upravit
94
10.2.19 21:05

No rozhodne byla vetsi nez bobule hroznoveho vina… mel ji obrovskou… na zacatku to rostlo pred ocima… ale jak rikam, postupne se to zatahlo, jak byl casteji a delsi dobu na brisku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.3.19 11:47

Tak za mě mohu tejpovaní naprosto doporučit.Poradila mi to lékařka,jelikož moje 3 měsíční holčička neustále tlačí a vyhřezl se jí pupíček,hmatná kýla jako hrášek.Po 14dnech tejpování má pupík zase zapadlý jako když jsme se vrátily z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.7.22 15:03

Pupeční kýla u batolete

Ráda bych obnovila tuto diskuzi.
Malé je 1,5 roku. Vylezl jí pupík.
(Má to asi půl roku. Nenarodila se s ní. Netušíme od čeho - častý křik?, více jí? - byla „podvýživa“ :D )
Podle paní Dr je to pupeční kýla a nemáme s tím nic dělat. Když sama nezmizí, půjde na operaci… Jinde zase čtu, že tejpovaní pomůže. Máte a tím někdo zkušenosti u batolat? A znáte někoho, kdo to umí třeba v okrese Mělník, Kladno nebo Praha či Roudnice.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky