Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn mel taky pupecni kylu a na detske chirurgii nam doktor rekl, ze na to nemame nic davat… ani kylni pas, ani to tejpovat (kuze je pry velice jemnoucka)… jen jsme meli maleho casto pokladat behem dne na brisko, aby posiloval brisni svaly, ze se to casem samo zatahne… chodili jsme pravidelne na kontroly, on kylu vzdy prohmatl a s kazdou kontrolou byla mensi a mensi, az zmizela uplne…
@evušák Evi, jak jste ji měly velkou? Malý to má jako bys mu na pupik prilozila velkou bobuli hroznového vína. Žádný prcek. Sice ho to nebolí, ale mě ano jen, co to vidím a děsí mě, že to tak roste a vesměs se s tím nic nedělá.
No rozhodne byla vetsi nez bobule hroznoveho vina… mel ji obrovskou… na zacatku to rostlo pred ocima… ale jak rikam, postupne se to zatahlo, jak byl casteji a delsi dobu na brisku…
Tak za mě mohu tejpovaní naprosto doporučit.Poradila mi to lékařka,jelikož moje 3 měsíční holčička neustále tlačí a vyhřezl se jí pupíček,hmatná kýla jako hrášek.Po 14dnech tejpování má pupík zase zapadlý jako když jsme se vrátily z porodnice.
Ráda bych obnovila tuto diskuzi.
Malé je 1,5 roku. Vylezl jí pupík.
(Má to asi půl roku. Nenarodila se s ní. Netušíme od čeho - častý křik?, více jí? - byla „podvýživa“
)
Podle paní Dr je to pupeční kýla a nemáme s tím nic dělat. Když sama nezmizí, půjde na operaci… Jinde zase čtu, že tejpovaní pomůže. Máte a tím někdo zkušenosti u batolat? A znáte někoho, kdo to umí třeba v okrese Mělník, Kladno nebo Praha či Roudnice.
Děkuji.
Ahoj maminky,
na doporučení pediatričky jsme nechali fyzioterapeutem zatejpovat pupeční kýlu (na dětské chirurgii jsme již objednáni). Po pěti dnech jsme tejpy podle doporučení fyzio sundali ať si kůže a okoli spočne než to zpětně zatejpujeme. A kýla opět vylezla, ale ještě větší než předtím
doufala jsem, že zůstane minimálně stejně velká.
Jsem z toho zoufalá. Manžel mě uklidňuje, že to bude dobrý, ale…
Je to normální proces? Prcek má 2 mesice.