Didaktický test - hůlkové písmo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
PROSBA O POMOC
Ahoj, mám úplně stejný problém a opravdu se bojím, že mi to neuznají. A moje otázka zní, uznali ti to? Je to pro mě moc důležité. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 Prosím, jak moc seš si jistá? Všude čtu něco jiného a jsem z toho na prášky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den psala jsem testy cermat na střední školu. Take vse napsala velkymi tiskacimi pismeny. Prosim o vaše poznatky. Děkuji Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evč Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda to uznali nebo ne? Stal se mi stejný problém, kdy jsem do záznamové archu z angličtiny psala velkými písmeny, aby to bylo čitelné. Budu ráda za jakoukoliv odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@68744264 Dobrý den, já maturovala v roce 2021, takže nevím, jestli se to nějak nezpřísnilo, ale normálně mi vše uznali. Já to ale měla v didaktickém testu z češtiny a tam je to přísný dost, kvůli rozlišování velkých a malých písmen např. v pravopisném cvičení. (aby bylo jasný, kde a jak má být velké písmeno třeba u názvu ulice). Zjišťovala jsem si kolem toho tehdy dost, takže vím, že angličtina je v tomhle o dost mírnější, jelikož tam nejsou velký a malý písmena podstatný (nejde o pravopis a názvy). Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem celý didakták z aj napsala velkým tiskacím. Hlavně se nenech vystrašit ostatníma lidma, cermat tohle zná moc dobře, děje se to furt a uznávají to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaelaaaaa1
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to bylo s uznáním hůlkového písma v didaktickém testu z češtiny. Byl s tím nějaký větší problém? Já jsem jim totiž psala a mám teď strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stepa229 Dobrý den, já jsem hulkovým písmem psala jen ty slova v úloze, kde nebylo potřeba to rozlišovat (např. vypsat sloveso…). Ale u jmen jsem malé velké písmeno rozlišovala, stejně tak v nějakým tom cvičení na pravopis (najít pravopisnou chybu ve cvičení a pokud chybou byl např. název ulice, tak jsem to opravila správně a rozlišila malé velké). Záleží, kde jste chybu udělala, to poslední cvičení (hledání pravopisných chyb) si na rozlišování malých/velkých písmen zakládá. Ale vím i od ostatních, že se cermat snaží uznávat, co se dá, takže pokud i v tom posledním cvičení jste napsala hůlkovým písmem slovo, kde nebylo potřeba rozlišit velké/malé písmeno, tak to nakonec uznali. Vzpomínám si, že my jsme měli hádat jméno Ludvík Vaculík a spousta lidí to tehdy napsala hůlkovým, s tím, že chtěli, aby to bylo čitelné a že je jasné, že by napsali velké L a C. A cermat to také uznal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
jsem studentka čtyřletého gymnázia. Včera jsem psala didaktický test z českého jazyka. Chtěla bych se zeptat spíše těch, kteří ho již někdy psali. V pondělí jsme psali ještě DT z angličtiny. Tam nám učitel řekl, že nám radí, abychom do záznamového archu psali hůlkovým písmem(tzn. TAKHLE) No a já ho poslechla, protože mé písmo není zrovna výstavní, tak pro lepší čitelnost. To samé jsem učinila do českého jazyka. Vím, že se má rozlišovat velké a malé písmeno, ale hůlkovým písmem jsem psala do úloh, kde šlo o nalezení slov, nikoliv o velké a malé písmeno. NApř.: byla tam úloha o nalezení dvou zájmen. Tak jsem napsala: JE a JIM. Poté tam byla úloha o určení autora díla, To jsem nevěděla, samozřejmě bych tam velké a malé písmeno rozlišila. A poté úloha o nalezení čtyř pravopisných chyb. Našla jsem dvě ze čtyř a ani v jednom se nejednalo o rozlišení velkého a malého písmena(KAPLI a ZPROSTŘEDKOVAT -myslím) další chybou tam bylo slovo přemyslovci opravit na velké P ale to jsem taky nenašla, tak jsem velké logicky nerozlišila. Myslíte, že mi uznají hůlkové písmo, když tam nešlo o velké a malé písmeno? Cermat zveřejní výsledky v pondělí ale to čekání před ústními je opravdu horor. Tak se aspoň chci zeptat. Hodně by mi to ovlivnilo výsledek. Děkuji moc za všechny odpovědi předem. Krásný den všem