Přestupy na SŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přestupy na SŠ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při přestupu na jinou SŠ bych musela opakovat ročník. Vím, že záleží na typu školy a abych pravdu řekla tak pořádně ani nevím na jakou školu bych chtěla jít. Každopádně mi teď někdo říkal, že pokud přestupuji z odborných škol na gympl v prvnín ročníku, opakovat ročník nemusím. Že v 1 ročníku se nic nového neučí, je to jen opakovani učiva ze základky. Tak teď opravdu nevím co je na tom pravdy.
A pokud máte někdo z vás zkušenosti s přestupem. Budu moc ráda za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V první řadě si musíš ujasnit, na jakou školu bys chtěla přestoupit a co si od přestupu slibuješ - jaký to má účel. Gymnázium Ti dá všeobecné vzdělání, ale to pro praxi moc nepomůže. Předpokládá se v podstatě, že potom budeš pokračovat ve studiu na nějaké odborné škole, kde získáš vzdělání, které potom v praxi využiješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza004 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při přestupu na jinou SŠ bych musela opakovat ročník. Vím, že záleží na typu školy a abych pravdu řekla tak pořádně ani nevím na jakou školu bych chtěla jít. Každopádně mi teď někdo říkal, že pokud přestupuji z odborných škol na gympl v prvnín ročníku, opakovat ročník nemusím. Že v 1 ročníku se nic nového neučí, je to jen opakovani učiva ze základky. Tak teď opravdu nevím co je na tom pravdy.
A pokud máte někdo z vás zkušenosti s přestupem. Budu moc ráda za odpověď
Tak není určitě pravda, že v prváku na gymplu se nic neučí. Doporučuju začít od začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abys mohla pokračovat, musís udělat zkoušky z predmetu, které jsi neměla na té současné škole. A přecházet jen tak mi přijde poněkud podivné, když ani nevíš, co chces. To potom za rok zase přejdes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit