Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do loňského roku to bylo v hodnocení /řešení/ přímo rozepsáno, pro kolik splněných podúloh /v té ot. č. 8 by to byly 4 podúlohy/ je dáno kolik bodů. Myslím, že letos to bude stejné, tedy: 4 nalezená slova 4b., 3 slova = 3.b, 2 slova = 2, 1 slovo už bude za 0 b. Alespoň tak to byválo hodnoceno do r. 2014
@Gituš Než jsem šla mateřskou, tak se úlohy za 3 a 4 b. jedním bodem vůbec nebodovaly. Teda nevzpomínám si na takové
Možná se pletu, ale opravdu se domnívám, že to bude stále stejné /viz okopírování toho hodnocení z testu r. 2014/
Letos to v tom řešení už tak přesně rozepsáno není, takže nevím, jak k tomu letos Cermat přispujuje, ale do loňska to bylo /bohužel pro zakladatelku diskuze/ tak, jak jsem psala. Vytvářeli jsme i vlastní testy na základě cermatovského bodování, a uvízlo mi v paměti, že 1 bod se u úloh toho typu /jako je ot. č. 8/ nedával ![]()
@Kájín Ale je to škoda a poněkud nelogické. Jedině to podat a čekat a doufat.
@vokishka No, co je na těch nových maturitách logického, mě fakt moc nenapadá
Určitě to odvolání je dobré podat, třeba tam někde ten bodík najdou…
Jen jsem vycházela ze svých postřehů z praxe.
Potřebuji poradit, kolik bodů za tu odpověď mi měli napsat a nenapsali!!!
@Petulinda0 To nikdo neví, letos tam to bodování není uvedené. Prostě je třeba napsat odvolání a čekat.
Zítra ho budu posílat..
Tak doufám, že to dopadne dobře ![]()
Ale podle mě to za jeden bod je!!! ![]()
Letos poprvé (ani na jaře) neměli napsaný přesný počet bodů na podúlohy, takže podat odvolání a čekat. Nechci brát naděje, ale vzhledem k tomu, že pro uznání dílčích zkoušek je procentuální hranice pro státní maturity u CJL nad 40 %, tak 25% odpověď /myšleno nalezení jednoho slova ze čtyř/ bude za 0 b., tak jako to bývalo od zavedení testů každý rok. U úloh za 3 a 4 body se - pokud si pamatuju - jeden bod nikdy nedával. ![]()
Sama jsem na výsledek zvědavá. Myslím, že ty předešlé roky bylo lepší to přesně rozepsání bodování, dalo se tak předejím zbytečným spekulacím. Opět se jim něco nepovedlo ![]()
@Kájín Jestli se zase nečeká na tu validační komisi. Nebo ta už rozhodla? Myslím tím, že to obodují podle toho, kolik lidí odpovědělo správně.
@vokishka Sama jsem fakt zvědavá. Myslím, že by měli spíše předem určitě nějaká pravidla, aby studenti veděli, na čem jsou, a oni by také měli lehčí rozhodování. Měnění pravidel někde za pochodu mi přijde jako známka toho, že státní maturity stále nejsou zdaleka dotáhnuté do zdárného konce… ![]()
Každopádně bych určitě zkoušela odvolání - pokud je rozdíl jednoho bodu od úspěšnosti
@Kájín Je to děs, mám dvě dcery, rozdíl 3 roky. Každá měla maturitu v něčem jinou. Starší dcera byla rok, kdy slohovky opravovali jinde (rok palačinek). Dávno měla za sebou ústní maturity, maturitní večírek a ještě nevěděli, jak dopadli u státní části. Dostali to až někdy v půlce června. Ta mladší si to střihla letos, ta zase byla první, kdy byly u did. testu i otevřené otázky. Všechny starší testy dávala v pohodě na 1, ovšem ten ostrý dala na 3. Věřím tomu, že příští rok bude zase nějaká změna.
@vokishka Tomu také věřím…A přijde mi naprosto neuvěřitelné, že na podobě maturit, než je spustili, pracovali tolik let. A výsledek vidíme, že…??? Já absolvovala už tolik školení ke státním maturitám a než vůbec ty maturity opravdu spustili, proběhlo neuvěřitelně mnoho změn. A to nemluvím o tom, kolik maturitních ročníků jsem učila a do ledna nevěděla, v jaké podobě vůbec budou maturovat
/zda státní, či školní - pokud státní, tak jak přesně/