Didaktický test z češtiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10264
11.9.15 17:05

Do loňského roku to bylo v hodnocení /řešení/ přímo rozepsáno, pro kolik splněných podúloh /v té ot. č. 8 by to byly 4 podúlohy/ je dáno kolik bodů. Myslím, že letos to bude stejné, tedy: 4 nalezená slova 4b., 3 slova = 3.b, 2 slova = 2, 1 slovo už bude za 0 b. Alespoň tak to byválo hodnoceno do r. 2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
11.9.15 17:07

@Gituš Než jsem šla mateřskou, tak se úlohy za 3 a 4 b. jedním bodem vůbec nebodovaly. Teda nevzpomínám si na takové :think: Možná se pletu, ale opravdu se domnívám, že to bude stále stejné /viz okopírování toho hodnocení z testu r. 2014/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
11.9.15 17:14

Letos to v tom řešení už tak přesně rozepsáno není, takže nevím, jak k tomu letos Cermat přispujuje, ale do loňska to bylo /bohužel pro zakladatelku diskuze/ tak, jak jsem psala. Vytvářeli jsme i vlastní testy na základě cermatovského bodování, a uvízlo mi v paměti, že 1 bod se u úloh toho typu /jako je ot. č. 8/ nedával :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
11.9.15 17:25

@Kájín Ale je to škoda a poněkud nelogické. Jedině to podat a čekat a doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
11.9.15 17:36

@vokishka No, co je na těch nových maturitách logického, mě fakt moc nenapadá :lol: Určitě to odvolání je dobré podat, třeba tam někde ten bodík najdou…
Jen jsem vycházela ze svých postřehů z praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.9.15 15:43

Potřebuji poradit, kolik bodů za tu odpověď mi měli napsat a nenapsali!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
13.9.15 15:59

@Petulinda0 To nikdo neví, letos tam to bodování není uvedené. Prostě je třeba napsat odvolání a čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.9.15 16:29

Zítra ho budu posílat.. :) Tak doufám, že to dopadne dobře :)

Ale podle mě to za jeden bod je!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
13.9.15 19:51

Letos poprvé (ani na jaře) neměli napsaný přesný počet bodů na podúlohy, takže podat odvolání a čekat. Nechci brát naděje, ale vzhledem k tomu, že pro uznání dílčích zkoušek je procentuální hranice pro státní maturity u CJL nad 40 %, tak 25% odpověď /myšleno nalezení jednoho slova ze čtyř/ bude za 0 b., tak jako to bývalo od zavedení testů každý rok. U úloh za 3 a 4 body se - pokud si pamatuju - jeden bod nikdy nedával. :think:
Sama jsem na výsledek zvědavá. Myslím, že ty předešlé roky bylo lepší to přesně rozepsání bodování, dalo se tak předejím zbytečným spekulacím. Opět se jim něco nepovedlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
13.9.15 21:43

@Kájín Jestli se zase nečeká na tu validační komisi. Nebo ta už rozhodla? Myslím tím, že to obodují podle toho, kolik lidí odpovědělo správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
13.9.15 22:01

@vokishka Sama jsem fakt zvědavá. Myslím, že by měli spíše předem určitě nějaká pravidla, aby studenti veděli, na čem jsou, a oni by také měli lehčí rozhodování. Měnění pravidel někde za pochodu mi přijde jako známka toho, že státní maturity stále nejsou zdaleka dotáhnuté do zdárného konce… :pocitac:
Každopádně bych určitě zkoušela odvolání - pokud je rozdíl jednoho bodu od úspěšnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
13.9.15 22:15

@Kájín Je to děs, mám dvě dcery, rozdíl 3 roky. Každá měla maturitu v něčem jinou. Starší dcera byla rok, kdy slohovky opravovali jinde (rok palačinek). Dávno měla za sebou ústní maturity, maturitní večírek a ještě nevěděli, jak dopadli u státní části. Dostali to až někdy v půlce června. Ta mladší si to střihla letos, ta zase byla první, kdy byly u did. testu i otevřené otázky. Všechny starší testy dávala v pohodě na 1, ovšem ten ostrý dala na 3. Věřím tomu, že příští rok bude zase nějaká změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
13.9.15 22:34

@vokishka Tomu také věřím…A přijde mi naprosto neuvěřitelné, že na podobě maturit, než je spustili, pracovali tolik let. A výsledek vidíme, že…??? Já absolvovala už tolik školení ke státním maturitám a než vůbec ty maturity opravdu spustili, proběhlo neuvěřitelně mnoho změn. A to nemluvím o tom, kolik maturitních ročníků jsem učila a do ledna nevěděla, v jaké podobě vůbec budou maturovat :roll: /zda státní, či školní - pokud státní, tak jak přesně/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová