Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám takový větší problém.
Teď na podzim jsem psala opravný didaktický test z češtiny a uteklo mi to o 1 bod.
Ale mám problém v tom, že mi 1 slovo neohodnotili a já ho mám dobře!!
Je to 8 otázka – je tam napsáno max. 4 body. Já tam mám 1 slovo dobře a oni mi stejně dali 0 bodů, jak je to možné??
Budu si dávat odvolání, aby mi ten bod připsali.
Pomůže odvolání??
No nevim, zkusit muzes a uvidis, ale nevím, jestli bude k necemu
Tohle ne, protože pokud jsou 4 body, tak se tam dává 1 bod až za 2 správné odpovědi. Ale odvolání určitě dejte, třeba se najde něco jiného.
Tak beru zpět, je možné, že zrovna u té osmičky by ten jeden bod být měl. To divné bodování je u otázek, kde se odpovídá třeba to ano ne. V každém případě co nejdříve odvolání a doufat. Docela by mě potom zajímalo, jak to dopadlo.
Ale kdyby to bylo tak jak říkáš, tak to nevychází!!
Za 2 odpovědi by byl 1 bod
za 3 odpovědi by byly 2 body
za 4 odpovědi by byly 3 body
a kde máš ten 4 bod??
Budu dávat odvolání v pondělí ![]()
A myslíš teda, že tam bude ten 1 bod?? Díval/a ses na tu otázku??
A víš opravdu, že máš to slovo dobře? Popřípadě, napsala jsi ho dobře?
Koukala jsem na to, teoreticky by ti to uznat měli, pokud máš to slovo opravdu dobře. Ale prakticky, těžko říci.
Jestli jsi třeba nenapsala velké písmeno (nevím, jak to berou), popřípadě neopsala s chybou. Jinak i oni mohou udělat chybu, to se určitě stát může
.
Dívala jsem se, konzultovala jsem to s dcerou (nedávno maturovala). Taky si myslí, že tam měl ten jeden bod být, otázka je, jestli je to slovo napsané správně, nemohla jste v něm udělat nějakou jinou chybu, než byla v zadání? Jinak to bodování tam je divné. Asi je to spíš u otázek, kde jsou 4 odpovědi za 2 body.
Mám tam napsáno obětí a oni mi ho neuznali ![]()
Tak se podívejte na toto:
www.novamaturita.cz = testy a zadání = maturitní testy a zadání podzim 2015 = zadání písemných zkoušek = český jazyk a literatura = řešení
Koukněte na to prosím a dejte vědět ![]()
@Petulinda0 tak to by určitě uznat měli. Pokud to opravdu bodují po jednom bodu za správnou odpověď, tak tam ten bod je.
@Petulinda0 A je opravdu vidět, že to je í a ne i? Jinak by to mělo být správně. Už jsem na to koukala na jiné stránce. Těžko říci. Odvolala bych se. V nejhorším případě to neuznají, no.
U otázek typu: rozhodněte, co je správně, je bodování následující
4 podúlohy 3 b.
3 podúlohy 2 b.
2 podúlohy 0 b.
1 podúloha 0 b. 0 podúloh 0 b.
max. 3 body
Obávám se, že za nalezení jen jednoho slova je stále 0 bodů. Výše jsem okopírovala výsledky hodnocení z hodnocení didaktického testu z jara 2014. Pokud vím, tak jsou maturity takto hodnoceny již déle. U úloh za více bodů - pokud si pamatuji z dřívějška - se 1 b. ani nedává. Nalezení jen jednoho slova ze 4 je pro ně na ohodnocení alespoň jedním bodem prostě málo.
@Kájín V zadání píší, že mají najít 4 slova napsaná s pravopisnou chybou a následně je přepsat správně. U bodování je psáno max. 4 body. Takže já bych předpokládála, že co odpověď, to bod.