Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, kam ten dnešní svět spěje.. ![]()
Měřím 173 cm a vážím 63kg. Teď jsem nějak 1,5kilečka nabrala, to jo, ale tlustá si teda nepřipadám, i když jsem před lety vážila 59kg. (Taky předpokládám, že to zase shodím, stačí trocha toho stresu
) Ale má milá upřímná kolegyňka
se teď zděsila, že myslela, že vážím míň, tak mě to přivedlo k úvaze, jestli je to se mnou tak špatný, nebo co? Ona sama má nadváhu cca 10 kg, ale nenapadlo by mě to nějak komentovat, nic mi do ní není.
To je ale na jiný téma ![]()
Takže otázka. Jak jste na tom? Při týhle výšce by měla být +- jaká váha teda?
![]()
Spočítej si BMI, na to jsou někde vzorce na netu. Ale váhu máš dle mého ideální. Zamyslet by se měla kolegyně. ![]()
@Flowerr píše:
Ahoj, kam ten dnešní svět spěje..
Měřím 173 cm a vážím 63kg. Teď jsem nějak 1,5kilečka nabrala, to jo, ale tlustá si teda nepřipadám, i když jsem před lety vážila 59kg. (Taky předpokládám, že to zase shodím, stačí trocha toho stresu) Ale má milá upřímná kolegyňka
se teď zděsila, že myslela, že vážím míň, tak mě to přivedlo k úvaze, jestli je to se mnou tak špatný, nebo co? Ona sama má nadváhu cca 10 kg, ale nenapadlo by mě to nějak komentovat, nic mi do ní není.
To je ale na jiný téma
![]()
A nevytváříš spíš domněnky? (a nesprávné)?
Na mě to působí tak, že i přes svojí váhu 63 kg na ní působíš mnohem štíhleji…svaly mají při stejné váze menší objem…
Vůbec mi z toho nevyplývá, že bys měla hubnout…
Podle mě máš váhu naprosto v normě. Nemyslela to kolegyně naopak? Nepřekvapilo ji, že vážíš víc, než by ti tipovala, protože vypadáš štíhle?
Tak, ze si myslela, ze vazis min, to je snad ta lepsi varianta, ne? to znamena, ze vypadas dobre a mas peknou postavu. kdyby si myslela, ze vazis 70kg, tak by te sice teoreticky mohlo tesit, ze vazis min, ale znamenalo by to, ze na svou vahu vypadas blbe.
ono vic nez kila okoli vnima, soumernost postavy, pevnost, tvary. takze ja bych to brala jako poklonu ![]()
@Malaga píše:
A nevytváříš spíš domněnky? (a nesprávné)?
Na mě to působí tak, že i přes svojí váhu 63 kg na ní působíš mnohem štíhleji…svaly mají při stejné váze menší objem…
Vůbec mi z toho nevyplývá, že bys měla hubnout…
ja to tak taky pochopila.
Taky mam pocit, ze te naopak opticky povazuje za stihlou a cislo ji jen prekvapilo. Vubec bych to neresila.
Jistě, pokaždé, když někdo vypoulí oči, zatají dech, mrkne, nebo srkne, shoď jedno kilčo pro klid duše
![]()
Podle mě to nemyslala špatně. Naopak ji ta váha překvapila, protože tolik nečekala. Asi nemáš takovou tu rozkydlou postavu, kterou u této váhy čekala.
Holky zlatý, to jste hodný. Já nechci působit domýšlivě, ale s postavou jsem nikdy problém neměla, ba naopak na mateřský jsem chtěla přibrat (a nešlo mi to!)
. Škoda, že se nedá vepsat do příspěvku i tón jejího hlasu
(myslím kolegyně), ona kritizuje všechny krom sebe, tak si to nechci brát osobně, jen jsem se tak lehce zamyslela… Ale zase smekám, protože ona měla nadváhu 20 kg a deset se ji podařilo shodit a je pravda, že ji to nyní sluší a tak si o sobě myslí. Jak ale bude vypadat po dvou dětech jako my (mnohé maminy tady)… hehe… těžko říct. ![]()
To je tak, kdyz nekdo nerozumi spravne cesky.
To, ze si myslela, ze vazis min snad znamena, ze vypadas vice stihle nez na 63, a ne ze mas zhubnout.
@Flowerr píše:
Holky zlatý, to jste hodný. Já nechci působit domýšlivě, ale s postavou jsem nikdy problém neměla, ba naopak na mateřský jsem chtěla přibrat (a nešlo mi to!). Škoda, že se nedá vepsat do příspěvku i tón jejího hlasu
(myslím kolegyně), ona kritizuje všechny krom sebe, tak si to nechci brát osobně, jen jsem se tak lehce zamyslela… Ale zase smekám, protože ona měla nadváhu 20 kg a deset se ji podařilo shodit a je pravda, že ji to nyní sluší a tak si o sobě myslí. Jak ale bude vypadat po dvou dětech jako my (mnohé maminy tady)… hehe… těžko říct.
No mně moc ke smekání to její zhubnutí nepřijde
…k té nadváze se taky nejspíš dopracovala ona sama, s tím ji nikdo nepomáhal, ne?
@Malaga píše:
No mně moc ke smekání to její zhubnutí nepřijde…k té nadváze se taky nejspíš dopracovala ona sama, s tím ji nikdo nepomáhal, ne?
Malaga, jojo, ona se prostě vyžrala.
Ale oceňuju, že hubla zdravě, cvičením a zdravou stravou, to zase jako jo.
@Flowerr píše:
Ahoj, kam ten dnešní svět spěje..
Měřím 173 cm a vážím 63kg. Teď jsem nějak 1,5kilečka nabrala, to jo, ale tlustá si teda nepřipadám, i když jsem před lety vážila 59kg. (Taky předpokládám, že to zase shodím, stačí trocha toho stresu) Ale má milá upřímná kolegyňka
To je ale na jiný téma
![]()
no když si kolegyně myslela, že vážíš míň, tak tím spíš chtěla říct, že vypadáš hubenější… takže ti tipovala méně kilo… a to je snad dobře, ne?