Dieta a trávící problémy

7.9.24 00:24

dieta a travici problemy

Zdravim Damy, vim, ze vetsina z Vas, co si tohle precte, nejste asi doktorky, ale mam problem, se kterym si uz nwvim rady:/
uz asi 4-5dni me poboliva bricho, mam obcasne nevolnosti, stolice normqlni, ale kdyz boli to brixho, tak chvilku je normalni a kdyz musim zas, tak az pak to je prujem..
teploty uadne, unava zadna.. momentalne drzim dietu, takze veci jako lucina, zelenina, zeleninove salaty s balkanem a celozrnne pecivo, jsou u me na dennim poradku. Taky jsem vysadila antidepresiva brintellix, ale to uz je nejaky ten den taky. Vubec uz nevim co delat. Probiotika beru kazdy den- biopron forte. Taky jsem ve stredu nebo ctvrtek byla na autoskole ve velkem horku a nevim, jestli by to nemohl byt nejaky upal nwbo uzeh. Ale to bych asi mela i teploty a zvrqcela. No proste netusim, cim by to mohlo byt, odjakziva jsem mela travici problemy, takze otravovat doktory se mi nechce.. ale dam tomu cas do nedele a pak se asi uz objednam… nejake rady, setkala jste se s tim uz nejaka? diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
7.9.24 00:43

Nejsi jen nadmuta z té zeleniny? Ono vláknina je sice fajn, ale v nadměrném množství už většinou tak fajn není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 02:23

@AnoNe je to mozne, ale ze by to zpusobovalo i ty nevolnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
7.9.24 05:16

@Mari.anka150 já to měla při dietě pokaždé, než si tělo zvykne na tolik vlákniny. Bylo mi souvl dost dlouho, nadýmání, únava, i se mi třeba motala hlava, slabost..do cca 14dnu se to vždy ale obrátilo a cítila jsem se výborně.
A vím, že vůbec nedávám čekankovy sirup, to bych praskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
7.9.24 07:29

Nesladis cekankovym sirupem? Já jsem z něho měla průjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
7.9.24 08:26

Plus mne tohle casto delaji ruzne ty protejnove produkty, slozenim jsou to celkem s.acky a někomu to nemusi sednout. Vzdy se mi z toho rozjel treba desetidenní prujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.9.24 09:22

A souhlas s čekankou = vláknina inulin. Šíleně nadýmá. Proteinové shaky bývají ze syrovátky = velké množství laktózy, kterou velká část lidí v takovém množství nestravi a má po ní průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 09:54

@JancaS84 nene, vim moc dobre, co dela cekanka. To by mi bylo jasne z ceho to mam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 09:56

@Andyss protein neberu, ja ho prijmam ve vecech jako je syr apod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
7.9.24 10:04

A tu dietu držíš jak dlouho? Já si špatně poskládanou dietou rozhodla celé zažívání.

• Citovat
  • Upravit
5238
7.9.24 10:17

Mne byva blbe treba z papriky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 15:48

@Alinois asi 2 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 15:49

@Afrikana dneska jsem zkusila bez zeleniny, na obed jsem si dala trochu gulasovky a na svacinu cottage a zatim celkem dobry, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
8.9.24 16:59

Buď máte odjakživa na něco nesnášenlivost a teď jste té věci v rámci diety zařadila více (např. mléčné), anebo jste moc rychle drasticky změnila dietu. Střeva si časem zvyknou na to, co jíte a přizpůsobí se. Když jim ze dne na den změníte stravu, můžou takhle reagovat. Tak den až čtrnáct dní vám nebude dobře. A to obvykle bývá celková nevolnost s únavou atd. Může vás i bolet hlava, můžete mít střevní potíže, plynatost… Jakmile přejdete na zdravější stravu, začnou se vám uvolňovat zadržované toxiny a to obvykle může za to, že vám celkově není dobře, protože se odplavují pryč…

Ono obecně je dobré na dietu přecházet postupně. Ne ze dne na den, ale rozložit ty změny do období několika týdnů. Pokud nepotřebujete zhunout kvůli nějakému zákroku nebo nemoci okamžitě, pak tomu ty týdny dejte. Zařazujte vlákninu a zdravé věci postupně. Já vím, že všichni chceme na sobě vidět změny co nejdřív od najetí na nový životní styl, ale když vám bude z nového životního stylu zle, nejspíš u něj dlouho nevydržíte. A to je kontraproduktivní. Berte to tak, že opouštíte starý styl život a začínáte nový. Pokud to má vydržet, musí se to pro vás stát přirozenou věcí, ne něčím, co potřebujete vydržet pár týdnů, než zhubnete a pak se vrátíte ke starému životnímu stylu. A přirozeností se pro vás nestane rychlý a okamžitý přechod, ale přechod, kterého si sotva všimnete a nebude stresem ani pro hlavu, ani pro tělo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová