Digestoř - vyhozené peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No já si teda bez digestoře život představit nedovedu.
Taky máme spojenej obejvák s kuchyní. Můsíš zvážit, jak velkou máte tu místnost, do 30 metrů by měla stačit jednomotorová, my máme a úplně to stačí, nemám problém ani když peču bramboráky, oknem si větrat teda nemusím. Máme Electolux, výsuvnou a je poměrně tichá.A na zvlhčování bych si radši pořídila zvlhčovač.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám taky kuchyň propojenou s obyvákem, dogestoř máme v bytě jen s uhlíkovými filtry. Máme od firmy CATA odsává hodně i na prvním stupni a moc hlučná není. Určitě míň než digestoř kamarádky co má Fagor. Nic méně, první rok používaná jen jako světýlko, nebyli jsme schopni koupit uhlíkové filtry, pořád se to odkládalo. teď už je mám a používám. Na páru to je super, pojme i mastnotu, nezdá se to ale po nějaké době se to tam fakt nazbírá, hlavně jestli máš plynový sporák. Od toho je mastné všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
řešením na hlučnost je digestoř s motorem mimo kuchyň
- varianta „půdní“ (motor je v uzavřeném prostoru, obvykle je to půda nebo nějaký prosor pod střechou)
- varianta „střešní“ - tj. motor může být venku /na střeše, fasádě…)
Kupuje se zvlášť digestoř, tzv. bezmotorová a k tomu jeden z uvedených motorů.
Vyrábí to zn. Best (co vím, tak vyrábí většinu digestoří na trhu a dodává různým výrobcům spotřebičů).
Celé se to pak ještě prodraží o speciální potrubí, které má odhlučňovací vlastnosti, aby to nerezonovalo.
Bude tedy záležet na tom, kde bydlíte (čím kratší potrubí bez kolen, tím levnější).
Píšu to proto, že přítel o hluku z digestoře nechtěl ani slyšet a tak jsme do ní šli. Musím říct, že motor opradu slyšet není a při plné rychlosti je slyšet jen lehký bzučivý zvuk toho odsátého vzduchu, ale tu používám jen při smažení.
Digestoř jako taková asi důležitá není, ale když vidím, jak po pár dnech jsou ty filtry mastné a šíleně špinavé…toto mít na skříňkách
![]()
- Citovat
- Upravit
Tak mi zatim digestor mame ale nepouzivam zapla jsem ji v kuchyni parkrat.Budem se stehovat a tam premyslim ze ji nedam.Sice mame mit propojenou kuchyn s obyvakem ale v obyvaku balkon v kuchyni okno.Linka bude tahla pod oknem tak stoho duvodu premyslim ze ji tam nedam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kuchyni sólo (ale s dveřma do ložnice a průchodem do otevřeného prostoru domu) a digestoř používáme. Varná deska je bohužel na vnitřní zdi a nelze jednoduše použít nejúčinnější způsob odvodu vlhkosti a pachů tj. odtah mimo dům. Takže máme jednomotorovou teleskopickou digestoř s uhlíkovým filtrem a recirkulací. A když vařím, důsledně používám poklice, regulace varu na ndukční desce je pohoda, smažíme málo a ostatní jídlo co připravujem nám voní. Do ložnice zavírám, v kuchyni mám okno na mikroventilaci otevřené pořád, když se dělají řízky, otevřu na ventilačku. Jsem určitě pro digestoř, ta naše stála asi 3 tis. a hlučná je přiměřeně, všichni mají možnost se zavřít v jiných pokojích, ale kupodivu se většinou při vaření stahují do kuchyně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi zalezi kde…dokavad sem bydlela v panelaku tak jsem to nepouzila…ted bydlime v rodinem domku a bez toho si to neumim predstavit…zalezi taky jak moc varis a jak mas velikou kuchyn…my varime hodne..kuchyn vcelku mala…pokud nezapnu odsavac tak mam mokre zdi..oloupanou barvu…popr. se mi nekde zacne delat i plisen (to je teda dlouhodobejsi zalezitost)…takze ja bez digestore ani ranu
nehlede na smazeni…kdyz jsem tu jeste digestor nemela a smazila tak sem musela mit otevrenej barak na vsechny strany aby se to vyvetralo…takhle zmacknu caplik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme propojenou kuchyň a obývák, digestoř mám, používám, máme odtah do šachty (jsme v paneláku), napříč kuchyní máme okno, takže když něco hodně „voní“ zapnu jí, otevřu okno a v pohodě. Jídlo občas cítíme, ale nevadí nám to, já bych jí teda doma chtěla. Hlučnost je sice vyšší, ale jen u těch vyšších stupňů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, no podľa mňa je digestor potrebný a hlavne dnes už nemusia byť byť ani hlučné (http://www.novinky.cz/…kuchyni.html). Navše sa dajú pekne skryť, ako napr. tento: http://www.mora.sk/…r-ot-632-mx/.
Ja si kuchyňu bez digestora neviem predstaviť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě se určitě vyplatí digestoře Mora - máme jednu doma, pěkně funguje i ve velké kuchyni, nehlučí zase tak moc a docela výkonná. Ale kupovali jsme ji zároveň s kuchyní, to je pravda - záleží, jak máte kuchyň rozvrženou.
Kdyžtak můžu poradit stránku, podle té jsme vybírali my, je tam i celkové srovnání jednotlivých značek. Osobně mi to pomohlo, můžeš zkusit taky ![]()
edit admin - propagace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako asi jo, ale na trhu je jich hodně, no. Při výběru hodně záleží na tom, jak moc ji využíváte. My třeba prakticky non stop, proto jsme si museli koupit kvalitní digestoř. S totou značkou bychom teda nevyhráli…
- Citovat
- Upravit