Digestoř - vyhozené peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Digestoř - vyhozené peníze?
Holky kdo máte digestoř, jste s ní spokojeni? Budeme zařizovat kuchyň a myslela jsem, že na 100 % odsávač pořídíme. Pak jsme ale byli u známých, ukazovali nám jejich novou kuchyň, mají i digestoř a říkali, že nic moc. Koupili prý nejvýkonnější dvoumotorovou, protože mají kuchyň spojenou s obývákem. Říkali, že když vaří, tak stejně ty pachy všechny nepojme a větrají i oknem. Navíc je to tak strašně hlučné, že když to zapnou (asi na nejvyšší výkon), tak neslyší televizi. Hučelo to fakt děsně, to bych doma nesnesla. Pak mi ještě brácha říkal, že spolupracovníci, co ji doma mají, tak moc spokojení nejsou a že on s přítelkou ji ani do vlastní domácnosti kupovat nebudou.
My jsme to doma neměli, ani jsem se s tím u nikoho nesetkala (krom toho odstrašujícího případu u známých nedávno), tak teď nevím, jestli ano nebo ne. Nechce se mi vyhazovat peníze za něco, co nebude fungovat, tak jak bych chtěla. Kuchyň máme také společnou s obývákem a tak by to chtělo asi nejakou pořádnou. Ovšem nemíním do toho dát kupu peněz (víc než 4 - 5 tisíc), budou potřeba jinde.
Budu ráda, když mi napíšete svoje zkušenosti.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jejda kuchyn bez digestore si nedokazu predstavit…jako vsechny pachy nepojme,to asi zadna…ale me jde hlavne o tu paru, co vychazi z hrncu…kdyz zapomenu dige zapnout, tak mam mokry dlazdicky za sporakem a taky horni skrnky zespod se mi orosi…za me jednoznacne ANO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,máme taky propojenou kuchyň s obývákem a komínovou digestoř Ariston.Má 3 stupně odsávání,samozřejmě ten nejsilnější je nejhlučnější,ale ten užívám málo,většinou 1.st-je tichý,telku v poho slyšíme
Navíc,když jsou filtry mastné od tuku,strčím je celé do myčky a hotovo.
Stála 9 tis.,ale je tichá a dobře vypadá
Pěkně mi tu ladí ![]()
A kamarádka má výsuvnou,taky tichou,2 stupně odsávání.značku bohužel nevzpomenu.
Tak přeji šťastný výběr a spokojenost!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si taky nedovedu představit, že bych v kuchyni digestoř neměla. My sice máme kuchyń jako samostatnou místnost, ale máme rozšířené dveře z ní do obýváku, takže vlastně skoro jako kuchyňský kout. Máme ji výsuvnou, navíc její součástí je i světlo a když smažím nebo vařím, tak jsem si zvykla ji mít puštěnou. A někde jsem i četla, že je to dobré i z hlediska bezpečnosti - aby se páry (hlavně při smažení) nevznítily
. Hluk mi tolik nevadí, používám především nejslabší stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja teda digestor doma nemam,drive jsem mela kominovou(byla po majitelich-ale v panelaku takze to vlastne „neslo“ nikam),kdyz jsem ji zapla tak byla priserne hlucna..
Prodala jsem ji,mam novou skrinku nad sporakem a stale uvazuji nad tim ze si nejakou digestor poridim ale uz nad tim uvazuji od unora a zatim neni tak potrebna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám kuchyň s obývákem dohromady, a digestoř 2 motorovou a taky je to po bytě cítit. Všechny pachy určitě nevezme. Ale aspoň to vezme tu největší páru když odkryju poklici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mame kuchyn spojenou s obyvakem a bez digestore si to nedovedu predstavit, jak uz psaly holky hlavne tu paru.
Mame Moru, stala asi 12 tisic v jejich podnikove prodejne a je jedna z nejtissich. Oproti podobne vykonnym z IKEA (mame kuchyn IKEA) je o 20Db tissi. Pachy pojme dobre, kdyz se mi nezda otevru okno a je to. Navic je designove pekna, mame ji na stene, kde nejsou zadne policky, takze vynikne. Je to tahle:
- Citovat
- Upravit
Také jsme si do nové kuchyně pořídili digestoř a musím uznat, že je mi k prdu. Pachy všechny nepojme a hlučnost mě dost odrazuje od toho jí zapnout. Využívám především jako světýlko nad vařením - to se hodí. Asi je to má chyba - měla bych si víc zvyknout jí zapínat, ale furt mi připadá lepší si vyvětrat oknem.. Také nám vedou z kuchyně do obýváku rozšířené dveře, ale kuchyn je velká a jde slušně vyvětrat. Asi zhodnot jaký máte prostor a zda ti nebude moc vadit ta hlučnost.
Ps. jinak na pohled je to samozřejmě hezká moderní věc která v nové kuchyni vypadá dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanko1,se koukám,že máme stejnou jako ty,jen jinou značku ![]()
Ono fakt záleží,kolik která má Db,tu,kterou jsme měli předtím jsme dali pryč,řvala děsně
,ted jsme si radši připlatili a výsledek je perfektní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrá digestoř pojme pachy i tak je nutno jí průběžně mít a řešit ty namaštěný plochy na ní. Ideálně v myčce. Jinak rozhodně se hodí, tam kde se vaří, pára, pachy, mastnotu ze smažení nebo opíkání je lepší eliminovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem docela překvapená, myslela jsem si, že digestoř je stejně neodmyslitelnou součástí kuchyně jako jiné spotřebiče. My máme Electrolux, jsme s ní spokojení, nedovedu si představit, že bych ji neměla, zvlášť když vařím aromatičtější jídlo. Na trhu je opravdu obrovský výběr, je třeba koukat kromě jiných ukazatelů i na hlučnost. Většina má více stupňů odsávání, nejsilnější je samozřejmě nejhlučnější, ale není to nic tak hrozného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky si nedovedu představit kuchyň bez digestoře, máme kuchyň spojenou s obyvákem a digestoř určitě pojde dost pachů a hlavně jak píšou holky páru. Máme Baumatic, nebyla zase tak drahá kolem 6 tis. a hlučná je minimálně, televizi nemáme,ale rádio slyším v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Xixi, taky uvažuju o tom, že digestoř pořizovat nebudem. Teď bydlíme v podnájmu v novostavbě a nepoužila jsem ji ani jednou za 2 roky, co tu jsme. Je tu suchý vzduch a tak stačí vyvětrat oknem. Budem se stěhovat do paneláku a tam počítám ji taky nevyužiju, z důvodu suchého vzduchu. Pěstuju hodně kytek a tak potřebuju spíš vlhčí vzduch, tak se mi to hodí, že se při vaření místnost trochu ovlhčí.
Něco jiného to je u mých rodičů, kteří bydlí v baráku jehož základy byly položeny před více než 100 lety a je komplet kamenný. Tam je vlhko, navíc bydlí na Vysočině, kde je celkově vlhčeji a tam je naopak digestoř nutnost. Dokud jsme ji tam neměli byly na zdech po vaření vlhké mapy.
- Citovat
- Upravit
My ji měli v bytě, použili jsme ji jen párkrát - teď ji nemám a nechybí mi ![]()
Vlastně… Používala jsem ji jako osvětlení, to mi chybělo, tak jsem si pořídila světýlko nad sporák - mám v kuchyni sporák v ostrůvku ![]()
Tím ti neříkám, aby sis ji nekupovala, jen že mně nechybí. A vlastně ji nepoužívá ani mamka ani tchýňka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlhko u nás není, ale ty pachy prostě větrání ani kytky nevyřeší, takže když to nechci mít rozlezlé všude, tak prostě digestoř potřebuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit