Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nick Leňulka dekuju za uklidneni, snad to bude dobre i u nas, me to zjistil na utz az ted ve 31tt, tak jsem z toho celkem prekvapena ![]()
Tak jsem sem mrkle ze začatku jste ve mně vyvovali hruzu ale jsem 38 tyden a už měsic vime že kličky mame taky nikdo my pořadně nevysvětlil co to je ale prej se nemusím nak moc znervoznovat
všem ktery to maji za sebou tak gratuluji a a ja doufam že dopadnem taky tak.))
Potrbovala byvjh pomoct jsem 36+1 tehotna a zjistili mi u plodu dilatace strevnich klicek a a jeste k tomu hydrocefalus prosim poradte jestli s tim to miminko az se narodi muze zit predem dkuji
To Anonymní: Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak to u vás nakonec dopadlo. Museli jste jít po porodu na operaci? Máte stále nějaké problémy? Doktor u nás také na utz objevil dilataci střevních kliček (23tt) tak se teď snažím sehnat co nejvíc informací od lidí, kteří si tím taky prošli. Mockrát děkuji
Na ultrazvuku od 28. tydne byly vzdy videt rozsirene strevni klicky. Syn se narodil ve 39. tydnu prirozenym porodem s vahou 2590kg a 45 cm. Byl oznacen za hypotrofickeho. Placenta byla vyborna ale pupecnik tenky. Apgar skore 10-10-10 ale byla hned vystoupla triselna kyla + nesestouple varlatko. Sel 4. den na operaci. Bohuzel v 5. tydnu se mu objevila i na druhe strane. Predpokladam, ze ty strivka byla uz behem tehotenstvi mimo sve misto a to bylo videt na UZ oznacena jako dilatace strevnich klicek. Drzim vsem pesticky, aby miminka byla zdrava. ![]()
Dobrý den, prosím, chci se zeptat, jak jste dopadli se střevními kličkami. Nám je zjistili v 32 TT vel. 28 mm a stále bohužel rostou, teď mají již 33 cm. Doktoři to dávají v souvislosti s Downem. 1. screening nám vyšel 1:340 (šedá zóna). Strašně se bojíme, co to znamená. Kličky ve 20 TT vůbec nebyli vidět. 2. Screening nám vysel 1:5000,tak jsme na amnio nešli.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat co to znamená zvětšená střevní náplň u plodu. Dnes jsem byla na vyšetření a bylo mi řečeno že to je něco jako bubliny na střevě. Jsem v 38+6 a malý má jen 2,5 kg podle ultrazvuku. Tak mi bylo řečeno že v pondělí nastupuju na vyvolání porodu. Ale stejně nejsem moudrá z toho zvětšení střevní náplně. Můžu poprosit o radu a o jiné vysvětlení. Děkuji