Dilatace střevní kličky

Anonymní
20.1.12 12:55

dilatace strevni klicky

ahojte:)moc prosim o radu.dnes jsem byla na kontrole a muj doktor rikal ze ma plod cetnou dilataci strevnich klicek(jsem ve 38tt)mate s tim nekdo zkusenosti?moc dekuji za odpovedi,strasne se bojim aby to neco neznamenalo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.1.12 13:02

nebo nevite aspon nekdo co to znamena?na internetu sem to hledala ale moc se v tom nevyznam :think:

• Citovat
  • Upravit
20.1.12 13:35

ahoj já tomu taky přesně nerozumím.Jsem v 25tt včera na ultrazvuku mi řekla doktorka že malý má v malé pánvi naplněny kličky střevní.Nejdelší 25×6mm.Za čtrnáct dní jdu na kontrolu.A jestly jsem to dobře pochopila tak je to že malý má ve střevech plodovou vodu,a doktorka chce zjistit jesty mu to ve střevách funguje tak jak má a nezvětšuje se to.Nevím ale jestly je to ten samý případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.12 13:51

Při dilataci střevních kliček se většinou myslí na to, aby náhodou ve střevě nebyla překážka, pokud je to hodně, může být na to podezření… Buď, aby se střeva při vývoji a otáčení nějak neuskřinula o ostatní orgány, nebo jinou střevní kličku a nebo se může stát, že se nevyvine konečník a nebo řitní otvor - tzv. atrézie střeva, konečníku…
pak je určitě dobré to sledovat a domluvit se s lékařem, aby se rodilo v nemocnici, kde jsou specializovaní na tyto problémy, aby se miminko po porodu mohlo hned na místě operovat a nemuselo převážet jinam.....

Tím tě nechci strašit, ale myslím, že je lepší být připravena a alespoň něco vědět, než se bát a nevědět čeho :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 13:56

veveruskoo tým pádem to samé má i muj malošek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.12 14:05
nick Leňulka píše:
veveruskoo tým pádem to samé má i muj malošek?

to nevím a netvrdím, že to vaše miminka mají. Je to něco podobného jako v případě zakladatelky.
Je důležité to kontrolovat, aby se to nezvětšovalo, normálně nějaká náplň střevních kliček je, ale ne moc velká, většinou to na UZ nebývá moc vidět. Miminko polyká plodovou vodu a svoje oloupané kožní buňky - z toho se pak vytváří střevní obsah - smolka - první stolice miminka po narození, ale nemělo by toho být moc.
Jasné je, že když je v děloze a polyká vodu a nekaká (ale z té vody zase čurá), tak se v těch střevech něco hromadí, ale nemělo by toho být moc a nemělo by to být moc tekuté…

holky ale nejsem na to odborník, tak to berte s rezervou, můžu se v některých věcech plést.....

Taky jsem delší dobu čekala, jestli se k tomu někdo ozve, a když moc lidí ne, tak jsem něco napsala.....

Třeba se ozve nějaká maminka, co s tím má zkušenost, to by bylo nejlepší, ty moje kecy jsou jen teorie… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 15:22

Veveruškoo :lol: tak nějak to vysvětlovala doktorka.Projistotu si mě objednala ještě na kontrolu a pak uvidíme.V prosinci měl zvětšenou levou mozkovou komoru ale včera už to měl vpořádku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.12 15:33

a za jak dlouho jdeš na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 15:56

30.1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.12 16:31

tak to je za necelých 14dní, tak pak napiš, jak to s vámi vypadá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.12 20:11

veveruško malošek to má pořád (ty naplněné střevní kličky) doktorka mě ujistila že to zatím nijak nevadí že tedka stím stejně nic neudělají.A v 32týdnu se uvidí na ultrazvuku jestly je to dobré nebo ne,doporučujou kontrolu novorozeně po porodu a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.2.12 20:36

ahoj, to je dobře, že se to nezvětšuje :hug: , tak hlavně ať je to všechno v pořádku a funguje tak jak má :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.9.12 19:27

@nick Leňulka Leni, muzu se zeptat, jak jste dopadli? mam ted stejne podezreni, ceka me kontrolni utz a zacinam byz nervozni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.12 22:23

Hanulka82 ještě v porodnici mu to kontrolovaly a měl to už vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.12 22:26

Máme 5 měsíců a sme krásní a zdraví. Taky sem měla strach, ale doktor my řekl že to někdy miminka mají a nedá se stím nic dělat až se to narodí. Byla sem hned klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí