Dílčí výskyt spály

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21111
24.1.20 11:25

Dílčí výskyt spály

Mám dotaz. Dcera 8 let, po výtěru z krku dílčí výskyt spálovýho bacilu. Doktorka na to řekla, že to vypadá, že s tím úspěšně bojuje, antibiotika napsala, ale že máme zvážit podání až dle klinickýho vývoje (teploty, zarudlost v krku). Dcera je od minulýho pátku doma, první dva dny přes 39, pak teplota spadla, teď už bez teplot, v zásadě se cítí OK, ale chrchlá a v krku jí trochu bolí. Nemá někdo zkušenost, že to šlo zvládnout bez antibiotik? Mmmch předchozí antibiotika měla tak dávno, že si to už nepamatuju, cca několik let dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
24.1.20 12:27

Penicilin na streptokoka a neřešit. Bez léčby je riziko selhání ledvin a revmatických bolestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
24.1.20 12:44
@pohledzdruhestrany píše:
Mám dotaz. Dcera 8 let, po výtěru z krku dílčí výskyt spálovýho bacilu. Doktorka na to řekla, že to vypadá, že s tím úspěšně bojuje, antibiotika napsala, ale že máme zvážit podání až dle klinickýho vývoje (teploty, zarudlost v krku). Dcera je od minulýho pátku doma, první dva dny přes 39, pak teplota spadla, teď už bez teplot, v zásadě se cítí OK, ale chrchlá a v krku jí trochu bolí. Nemá někdo zkušenost, že to šlo zvládnout bez antibiotik? Mmmch předchozí antibiotika měla tak dávno, že si to už nepamatuju, cca několik let dozadu.

Docela se divím, že vám dala doktorka takle na výběr. Já bych každopádně přeléčila penicilinem, než pak řešit nějaké závažné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.20 12:50

@pohledzdruhestrany U spály bych vůbec nepřemýšlela nad tím, že bych ATB nedala. V tomhle případě bych nasadila bez rozmýšlení - taky nechápu, že ti dala doktorka na výběr. Rizika neléčené spály převládají nad týdením užíváním penicilinu.

• Citovat
  • Upravit
21111
24.1.20 13:24

Ok, OK díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat