Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, pořád nemohu pochopit jak správně vypočítat délku cyklu. Potřebuji si to zapsat do aplikace do mobilu a tápu. Ale mám antikoncepční náplasti, nevadí to? I tak se to vypočítat? Ted' v sobotu 28.2.2015 bych to měla dostat a náplast nalepit zase v úterý. Děkuji moc! ![]()
První den menstruace je první den cyklu.
S antikoncepcí máš cyklus prostě 28 dní, ne? Tam není co počítat ![]()
A co na tom nechapes? Prvni den je kdyz zacnes krvacet a posledni den je den pred dalsim krvacenim…
Jojo koukám na to a mělo by to být těch 28 dní, já si právě nebyla jistá a chci je přestat používat a,,spoléhat se'' na plodné a neplodné dny. Ale antikoncepci mám 5 let, takže se to asi jisto jistě rozhází že?…Mám strach aby se to dalo do kupy
No jako já nevím, ale já bych teda na plodné a neplodné dny určitě nespoléhala.
@krystinka.a může a nemusí se to rozházet. Tak si holt budeš muset dávat majzla jinak. Nehledě na to, že spoléhat na plodný dny díky aplikaci mi přijde poměrně riskantní ![]()
Pokud chceš používat metodu plodných dní, budeš si muset dlouhodobě sledovat cyklus pomocí měření bazální teploty, abys přesně věděla, kdy konkrétně ty máš ovulaci. Žádná aplikace do mobilu Ti to rozhodně nepoví.
Mě nevadí že to nebude 100%…:) právěže hodně ženských se podle aplikací řídí, já to chci jen tak informativně.
Ta bazální teplota se měří ráno a jak? Kam teploměr dát, kde to bude nejpravdivější?