Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, poslední prášek jsem si vzala minulý čtvrtek, takže po pauze jsem měla začít nové balení v pátek, ale šla jsem na ples a tak jsem s platíčkem začala v sobotu. Chci se zeptat jestli to nějak vadí, když jsem si ho vzala 9. ne 8. den. ![]()
Já už si to moc nepamatuju, ale tuším, že v příbalovém letáku to bývá docela přesně popsáno. Myslím, že vynechání v prvním týdnu užívání může být problém.
Já už beru 3. platíčko. Jen si nejsem jistá jestli to je problém a zda to budu mít nějak rozhozený. Jinak na prášek jsem nikdy nezapoměla. Jen teď, že jsem si ho vzala o den dýl. A pohlavní styk jsem ještě neměla.
@Nattyy píše:
Já už beru 3. platíčko. Jen si nejsem jistá jestli to je problém a zda to budu mít nějak rozhozený. Jinak na prášek jsem nikdy nezapoměla. Jen teď, že jsem si ho vzala o den dýl. A pohlavní styk jsem ještě neměla.
A co teda resis?
@Nattyy píše:
Slušně se ptám jestli to nějak vadí.
No celkove antikoncepce vadi telu. Vynachani vadi v pripade rizika otehotneni
Muzu se jentak ze zvedavosti zeptat proc beres antikoncepci kdyz sexualne nezijes?
Ze zvědavosti určitě ano.) Měla jsem velké bolesti břicha, bohužel někdo na to hold trpí více, tak proto.
@Ondrášovka.N Třeba sexuálně žije
Já sama přemýšlím jestli při sexu 4× do měsíce je nutné každý den zobat hormony, ale už se stalo, že kondom selhal a já si musela vzít Postinor.
S tou antikoncepcí to stojí celkově za pendrek. ![]()
@Lynette píše:
@Ondrášovka.N Třeba sexuálně žijeJá sama přemýšlím jestli při sexu 4× do měsíce je nutné každý den zobat hormony, ale už se stalo, že kondom selhal a já si musela vzít Postinor.
S tou antikoncepcí to stojí celkově za pendrek.
Pise ze styk jeste nemela
@Nattyy píše:
Ze zvědavosti určitě ano.) Měla jsem velké bolesti břicha, bohužel někdo na to hold trpí více, tak proto.
Aha tak to je zvlastni.
@Nattyy Třetí platíčko možná, ale právě začínáš první týden užívání nového platíčka. A tam problém opravdu být může, co ten příbalový leták? Bojíš se, že tě pokouše?
@Ondrášovka.N píše:
Pise ze styk jeste nemela
Aha já jsem to pochopila tak že v posledních dvou týdnech a ne že nikdy.
Kdyz jsem brala antikoncepci, tak se mi to taky stalo. Možná ze záleží jakou zrovna ty bereš, ale u te me to nevadilo, teda pokud jsem si po pauze vzala první prášek o den dýl. Jen se ti pak o den posune i menses. Ja to teda tenkrát udelala úmyslně, abych to nedostávala v patek dopoledne ale v sobotu
sám gynekolog mi to tenkrat radil ![]()
@Lynette píše:
Aha já jsem to pochopila tak že v posledních dvou týdnech a ne že nikdy.
Ja prave pochopila ze nikdy
a duvod brani je bolest bricha ![]()