Dilema - práce, jít do toho?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No pokud chceš rozjíždet fotoateliér, tak se ti výrazně více hodí ta práce s dětmi.
Sedněte si společně nad příjmy a výdaji na následující rok, přidejte do toho riziko, že se něco stane i příteli a spočítejte, jak dlouho si můžete dovolit snížení tvých příjmů, než se rozjede případný zisk z focení.
Zároveň se douč základní grafické práce a jako freelancer si hledej nějaké jednodušší grafické zakázky a hledej případně nějakou další příležitostnou práci, pokud to bude potřeba.
Tohle nemůžeš řešit s lidma na internetu, tohle je rozhodnutí, které potřebujete probrat a naplánovat s partnerem a mít v zásobě řešení i pro katastrofické scénáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona ta flexibilní práce s dětmi je sice fajn, ale v téhle době, kdy nevíš, kdy jaká škola/školka zavře kvůli koroně, tak je to blbé. Jinak flexibilní to možná je v tom, že budeš mít volný den. Ale jinak se většina těhle věcí dělá dopoledne.
Přijde mně, že máš x projektů, ale nic pořádně. Nejlépe je sednout s přítelem. Za sebe bych asi teď volila ten kancl. A fotila ve volném čase. A uvidíš, jestli se tím opravdu uživíš. A taky, jestli lidi nezačnou šetřit a tohle bude jedno z prvních, co si odpustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den, poprosím o anonym, mám tu známé. Ve zkratce vystudovala jsem zdravku, ovšem od ZŠ se věnuji focení, dostala jsem se na uměleckou školu, ale diky intru a okolnostem jsem šla na SZŠ. Při studiu jsem chodila hlídat děti (animator, lektor, ucastnik na akcích pro deti aj.) Po skole jsem odjela jako aupair do zahranici.Pak si dodelala pedagog volneho casu.No a kámen urazu - prace ve zdravotnictvi me bavi, tedy spise prace u praktickeho lekare - u nas bohuzel po znamosti (udelam, nachystam si sama, odbery krve)Nedokazu pracovat v kolektivu, jako ne ze bych byla nemehlo a oni si stěžovali na mou prac. moralku.Spis nesnesu kdyz vznikají takove ty zabomysi valky, zenske jsou zakerne..A na to ja nemam. Proto jsem pracovala v kanclu, ale snizovali stavy, tak jsem zpet ve zdravotnictvi..Zenske se nenavazi do me, ale do nove kolegyne, pomluvy, posmesky. Navic je to v riziku a já mam bohuzel vlekle zdravotni problemy - snazim se dat dokupy, ale riziko a tohle mi moc nepridava. Divam se tedy po nové praci.No a mam dve nabidky 1.kancelar, hpp od 7-15hod/druhy tyden 8-16hod. 2.Prace s detmi v MŠ, ZŠ pro neziskovku-projekty, akce-smlouva o dilo, flexib. doba.,ale take nestaly prijem. No mela jsem v planu otevirat fotoatelier (foceni se hezky rozjizdi) a od jara zmrzku u cyklostezky u baraku. Tak teď nevím, do ceho jit.Deti nemam, ziji s pritelem-ten ma stalou praci a nehrozi vypoved, zavazky bance 3500bydleni.
Je to dilema a jsem v koncich. Co byste mi poradili? PS:Musim se rozhodnout sama, ale potrebuji nejake nestranne nazory. Moc děkuji!