Dilema v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dilema v práci
Ahoj, zajímaly by mě vaše názory pro pomoc s rozhodnutím. Mám se rozhodnout do pondělí. Situace je taková: Pracuji v kanceláři se dvěma dalšími kolegyněmi. Ty dvě mají stejnou práci, já mám svoji, ale je to vše propojené. Nastoupila jsem tam před 3 lety a přes agenturu, protože to byla relativně nová pozice a řekli mi tehdy, že určitě ji časem udělají kmenovou, ale stále se k tomu nemají. Vždy jen výmluvy, že pořád není místo v rozpočtu atd. Podmínky mám sice stejné, ale nemám úplně všechny benefity a smlouvu vždy jen na rok. Jsem jediný administrativní pracovník, co není ve stavu a dokonce už i dělníci jsou od letoška jen kmenoví
Tento týden mi bylo nabídnuto, že bych mohla jít za jednu z těch dvou kolegyní, která by se přesunula na jiné oddělení, takže bychom zůstaly v kanceláři dvě, ale s tím, že bych stále měla svou předchozí práci (resp. rozdělily bychom si ji ve dvojici). A byla bych i ve stavu a se zvýšením peněz. Tak jsem samozřejmě hned řekla, proč mě nemůžou vzít do stavu a přidat peníze jen s mou současnou prací, ale prostě ne-e. Problém je v tom, že nevím, jak bychom to vše ve dvou stíhaly. A vím, že by mi nikdo nechtěl pomoct a vzít si část mé práce. Něco by mohli dělat i skladníci a technolog, ale je mi jasné, že budou proti a ta kolegyně, co by tu zůstala se mnou ta taky řekla, že ani náhodou. On by jim to asi ředitel nařídil, ale všechny bych si proti sobě poštvala. Mou práci prostě nechce dělat nikdo, ani malinkou část. Navíc už teď vyhrožovala, že jestli to vezmu, tak půjde marodit nebo dá výpověď a já zůstanu na vše sama. Ona to tak dělá, že když ji tady něco štve, tak zůstane doma s dětičkama (to myslím ironicky, už nejsou tak malé, aby s nima musela být doma s každou rýmičkou). Tak jsem jí řekla, že to nevezmu, ale že dám výpověď taky, protože jinak se do stavu nedostanu ani mi nepřidají a že až odejdu já, tak za mě náhradu hledat nebudou, to už je jasné a mou práci stejně bude dělat ten, kdo v této kanceláři zůstane nebo nastoupí. Jenže to jen tak blufuju, práci si hledám už rok a z 90 % se nedostanu ani přes životopis, na pár pohovorech jsem byla, ale nikdy mě nevzali, z čehož se mi vrací deprese, ale to by zas bylo na jiné téma. A výpověď bez toho, abych měla už domluvenou jinou práci si z finančních důvodů dovolit nemůžu. Jako já už jsem byla rozhodnutá, že to nevezmu, ale pak mě naštvalo, že do mě přímo hučela, ať to neberu, jako bych tím měla být nějaká zrádkyně. A hlavně by se mi dost hodily ty peníze. Můj současný plat je naprosto směšný, zaplatím garsonku a jídlo a neušetřím skoro nic, o tom, že bych si třeba pořídila děti si můžu zatím nechat jen zdát a to je mi přes 30. Ona takové věci řešit nemusí. Samozřejmě nejlepší by bylo tuhle úžasnou firmu opustit úplně, ať si bojujou sami, ale jak píšu, stále se mi nerýsuje nic jiného (už se cítím jak retard, abych s VŠ, angličtinou, znalostí skladového systému a 3 lety praxe ve výrobní firmě nenašla obyčejnou kancelářskou práci, ale opravdu to tak je) a připadám si jako v pasti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Není v okolí třeba Lídl, že bys to zkusila tam? Myslím, že tohle nemáš zapotřebí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak teda to je psycho.. v takových vztazích a atmosféře v práci, kde člověk tráví de facto víc času jak doma, bych fakt nedala…
chápu, že máš na víc, ale prozatím bych fakt šla radši do toho Lidlu nebo Ikea nebo snad i do nějaké pojišťovny
než se v práci takhle nervačit a stresovat,
navíc na úkor svého psychického zdraví, když máš sklony k depresi, tak tenhle tlak je pro tebe vražedný. Kolegyně tě normálně sprostě vydírá a vedení tě má taky dost na háku, když tě ani za takovou dobu nevzali do stavu.. přitom při tvé kvalifikaci mi to fakt hlava nebere.. asi jsi spíš submisivní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná zkus pořešit, jestli máš dobře udělané CV… Nějak se mi nezdá, že bys nic nenašla.. A z toho, co píšeš mi přijde, že moc neumíš vyjednávat. To se pak těžko radí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše:
Ahoj, zajímaly by mě vaše názory pro pomoc s rozhodnutím. Mám se rozhodnout do pondělí. Situace je taková: Pracuji v kanceláři se dvěma dalšími kolegyněmi. Ty dvě mají stejnou práci, já mám svoji, ale je to vše propojené. Nastoupila jsem tam před 3 lety a přes agenturu, protože to byla relativně nová pozice a řekli mi tehdy, že určitě ji časem udělají kmenovou, ale stále se k tomu nemají. Vždy jen výmluvy, že pořád není místo v rozpočtu atd. Podmínky mám sice stejné, ale nemám úplně všechny benefity a smlouvu vždy jen na rok. Jsem jediný administrativní pracovník, co není ve stavu a dokonce už i dělníci jsou od letoška jen kmenovíTento týden mi bylo nabídnuto, že bych mohla jít za jednu z těch dvou kolegyní, která by se přesunula na jiné oddělení, takže bychom zůstaly v kanceláři dvě, ale s tím, že bych stále měla svou předchozí práci (resp. rozdělily bychom si ji ve dvojici). A byla bych i ve stavu a se zvýšením peněz. Tak jsem samozřejmě hned řekla, proč mě nemůžou vzít do stavu a přidat peníze jen s mou současnou prací, ale prostě ne-e. Problém je v tom, že nevím, jak bychom to vše ve dvou stíhaly. A vím, že by mi nikdo nechtěl pomoct a vzít si část mé práce. Něco by mohli dělat i skladníci a technolog, ale je mi jasné, že budou proti a ta kolegyně, co by tu zůstala se mnou ta taky řekla, že ani náhodou. On by jim to asi ředitel nařídil, ale všechny bych si proti sobě poštvala. Mou práci prostě nechce dělat nikdo, ani malinkou část. Navíc už teď vyhrožovala, že jestli to vezmu, tak půjde marodit nebo dá výpověď a já zůstanu na vše sama. Ona to tak dělá, že když ji tady něco štve, tak zůstane doma s dětičkama (to myslím ironicky, už nejsou tak malé, aby s nima musela být doma s každou rýmičkou). Tak jsem jí řekla, že to nevezmu, ale že dám výpověď taky, protože jinak se do stavu nedostanu ani mi nepřidají a že až odejdu já, tak za mě náhradu hledat nebudou, to už je jasné a mou práci stejně bude dělat ten, kdo v této kanceláři zůstane nebo nastoupí. Jenže to jen tak blufuju, práci si hledám už rok a z 90 % se nedostanu ani přes životopis, na pár pohovorech jsem byla, ale nikdy mě nevzali, z čehož se mi vrací deprese, ale to by zas bylo na jiné téma. A výpověď bez toho, abych měla už domluvenou jinou práci si z finančních důvodů dovolit nemůžu. Jako já už jsem byla rozhodnutá, že to nevezmu, ale pak mě naštvalo, že do mě přímo hučela, ať to neberu, jako bych tím měla být nějaká zrádkyně. A hlavně by se mi dost hodily ty peníze. Můj současný plat je naprosto směšný, zaplatím garsonku a jídlo a neušetřím skoro nic, o tom, že bych si třeba pořídila děti si můžu zatím nechat jen zdát a to je mi přes 30. Ona takové věci řešit nemusí. Samozřejmě nejlepší by bylo tuhle úžasnou firmu opustit úplně, ať si bojujou sami, ale jak píšu, stále se mi nerýsuje nic jiného (už se cítím jak retard, abych s VŠ, angličtinou, znalostí skladového systému a 3 lety praxe ve výrobní firmě nenašla obyčejnou kancelářskou práci, ale opravdu to tak je) a připadám si jako v pasti
Po kolikáté už máš prodlouženou smlouvu? Nemůžou ti dávat smlouvu na určito do haleluja. Takže bych zmínila i to. Jestli se ti nedaří najít práci, respektive nezvou tě ani na pohovory, je potřeba kouknout na životopis a motivační dopis, co je tam špatně. Nemáš v okolí někoho, kdo se tomu věnuje a poradil by ti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, opožděně všem děkuji za reakce. Tak to nakonec dopadlo tak, že jsem jim byla dobrá jen, když jim teklo do bot. Nakonec na to místo, kam by se přesunula kolegyně, vzali úplně nového člověka (ne z firmy). Za mnou se nikdo nepřišel zeptat, jak jsem se rozhodla. Když jsem se dnes ředitele zeptala, jestli to jako nějak vyšumělo, tak mi takovým hnusným tónem řekl, že jsem přece řekla, že ne (
to jsem sice řekla v první chvíli, ale vždyť mi přece dal těch pár dní na rozmyšlenou) a že jsem měla přijít já za ním, jenže on jel na dovolenou. Opět jako s onucí, když už mě nepotřebuje, abych tady obsadila uvolněné místo.
Za rady ohledně úprav v CV děkuji, ale už jsem se radila s kdekým a myslím, že ho mám normální, už mě opravdu nenapadá, co s ním ještě udělat.
Tak jen tak píšu, jak to dopadlo, prostě jenom plácali do vody, když jsem jim mohla být dobrá, jinak by mě dneska tak nevyfakoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jednou sem napíšu. Měly jste pravdu, měla jsem utéct co nejdříve. Vzhledem k tomu, že jsem tam byla dočasně přidělená přes agenturu tak mě mohli vyhodit s 3denní výpovědní lhůtou bez udání důvodu. Několikrát mi teda do očí tvrdili, že by to takto neukončili, protože by to ani „technicky“ nešlo (předat práci, zaškolit), ale to je jedno. 9 dní před tím, než mě teda vyhodili (po telefonu, do očí mi to nikdo neřekl) mi ještě do očí tvrdili, že se propouštět nebude. Ale to už je jedno, každopádně měla jsem ty 3 dny výpovědní lhůty, vyzvedla jsem si věci, vrátila čip a SIM kartu (hodila jsem je do schránky, protože tam nikdo nebyl) a myslela jsem, že je vyřešeno. Firma byla zavřená takže jsem nikomu svou práci nepředala ani nezaučila, nebylo koho. Teď postupně otvírají a začali mi volat a psát sms, ať přijdu ještě poradit kolegyni. V pátek jsem na to nereagovala, dnes opět od rána začali vyzvánět, tak jsem tedy řekla personální, že už nepřijdu, že je povinnost firmy zaškolit kolegyně, ne moje, že už jsem bývalý zaměstnanec. Za půl hodiny volala znovu a řekla mi, že ředitel vzkazuje, že jestli nepřijdu tak mi dají naúčtovat nějaké reklamace a zvláštní jízdy. Je to teda blbost, ždnou hmotku nemám, reklamace když jsou tak je platí firma, nikdy ne konkrétní zaměstnanec a kdyby to nějak chtěli hodit na mě, tak bychom se asi museli tahat po soudech, ale už jsem chtěla mít pokoj, tak jsem jí řekla, že na hodinu přijdu a ukážu jí úplně to nejnutnější (prý mi to zaplatí, ale to už je mi úplně jedno), rozhodně nebudu zaškolovat celou svou agendu. Ale je mi z toho na blití, bohužel nevím, jak se mám takovému vyhrožování bránit. Já teda doufám, že už mi dají pokoj potom, ale jsou opravdu velmi vytrvalí…Myslela jsem, že to ukončíme jak normální lidi, ale opravdu nevím na koho se obrátit. Smlouvy, výpověď, vše bylo podle zákona takže že bych to obrátila proti nim a taky třeba vyhrožovala tak nemám čím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit