Díra v životopise. Co napsat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Stalo se mi něco podobného… v jedné práci jsem skončila kvůli jiné, ale v novém zaměstnání to nedopadlo, prakticky jsem skončila dřív, než jsem začala. V té době jsem potřebovala doložit v rámci dalšího profesního vzdělávání čestné prohlášení o době zaměstnání atd… v období „díra“ jsem napsala, že jsem v té době nepracovala z vážných rodiných důvodů, následně jsem to změnila na to, že jsem byla v domácnosti. Myslím, že ta domácnost bude ok, to, že Ti nevyšlo studium nebo žeš měla brigády nikdo řešit nebude. Držím palce a dej vědět, cos nakonec napsala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám neúspěšnou školu 4 a 1/2 roku a napsala jsem to do kurzů s poznámkou, že je to ukončené bez získání titulu.
Hrozně dlouho jsem řešila, co s tím, ale od té doby, co to tam mám, mě občas zvou na pohovory, což se při tak obrovské mezeře nestávalo. Asi si mysleli, že mám malé děti
.
Jsou peŕsobalistky, kterým se to nelíbí a pokusí se ti to dát sežrat, ale já většinou řeknu, že jsem to konzultovala u odborníků na kariéru-je to pravda a že oni došli k názoru, že to mám napsat do nějakého dalšího vzdělání, protože vhledem k délce je méně vhodné mít v životopise mezeru, než to nedodělané vzdělání, které mi přece jen něco dalo.
Hodně lidí má spíš chápavý postoj, protože když si přečtou obor(matematický), tak jim přijde, že tu matematiku by nedali ani rok, natož déle.
Anonym, nechci tu situaci spojovat s nickem
- Citovat
- Upravit
A já bych to napsala jak to je, jelikož si myslím, že snaha se cení..je lepší napsat, že jsem pracovala i jako pokladní v supermarketu , brigádně, než že jsem byla doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No já mám neúspěšnou školu 4 a 1/2 roku a napsala jsem to do kurzů s poznámkou, že je to ukončené bez získání titulu.
Hrozně dlouho jsem řešila, co s tím, ale od té doby, co to tam mám, mě občas zvou na pohovory, což se při tak obrovské mezeře nestávalo. Asi si mysleli, že mám malé děti.
Jsou peŕsobalistky, kterým se to nelíbí a pokusí se ti to dát sežrat, ale já většinou řeknu, že jsem to konzultovala u odborníků na kariéru-je to pravda a že oni došli k názoru, že to mám napsat do nějakého dalšího vzdělání, protože vhledem k délce je méně vhodné mít v životopise mezeru, než to nedodělané vzdělání, které mi přece jen něco dalo.
Hodně lidí má spíš chápavý postoj, protože když si přečtou obor(matematický), tak jim přijde, že tu matematiku by nedali ani rok, natož déle.
Anonym, nechci tu situaci spojovat s nickem
To je na houby viď, taky jsem vylitla v 5.rocniku ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To je na houby viď, taky jsem vylitla v 5.rocniku
To je ještě horší než na houby, zvlášť, když máš gympl a ukončení té školy přijde v době krize.
Vezmi si, že zakladatelka má problém najít práci v době ekonomického růstu a já to musela absolvovat v době krize s nijakým vzděláním a ještě pětiletou nevýhodou v praxi a věku s ostatními středoškoláky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To je ještě horší než na houby, zvlášť, když máš gympl a ukončení té školy přijde v době krize.
Vezmi si, že zakladatelka má problém najít práci v době ekonomického růstu a já to musela absolvovat v době krize s nijakým vzděláním a ještě pětiletou nevýhodou v praxi a věku s ostatními středoškoláky.
Holky a co jste podcenily, že se nezdařilo? Já mám tedy po úspěšném absolutoriu VŠ víc než patnáct let, ale dodnes se mi občas zdává, že mi něco chybí a nemůžu školu dokončit…
taky od nás pár lidí docela nechutné vyletělo koncem studia. Držím vám palce v hledání práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly matematiku
na ekonomce, dálkové studium. Sice tam byla možnost doučit se na nějakém kurzu, ale jeden stál 2.000 a bylo jich vypsaných 20 ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@truelly matematikuna ekonomce, dálkové studium. Sice tam byla možnost doučit se na nějakém kurzu, ale jeden stál 2.000 a bylo jich vypsaných 20
Matika…z té jsem šílela už na gymplu, proto jediná možnost dal studovat byla vysoká škola bez matematiky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Holky a co jste podcenily, že se nezdařilo? Já mám tedy po úspěšném absolutoriu VŠ víc než patnáct let, ale dodnes se mi občas zdává, že mi něco chybí a nemůžu školu dokončit…taky od nás pár lidí docela nechutné vyletělo koncem studia. Držím vám palce v hledání práce
Já jsem se asi spíš přecenila a na ten obor jsem prostě neměla.
Těch 15 lidí(asi z 80), co to dokončilo, bylo o hodně inteligentnějších(byly to lidi, co byly v IQ na hranici menzy nebo do ní i patřili), než jsem já. Okamžitě se uplatnili v dost prestižních oborecha ti nejlepší dokonce na nejvyšších místech bank.
Bohužel, zase nejsem tak špatná, abych neudělala již první ročník. To, že nejsem tak špatná mělo na střední za následek to, že jsem měla dobré známky bez toho, abych musela nějak zvlášť dřít. Jako puberťák jsem to moc neřešila a nenaučila jsem se učit kvanta věcí a navíc jsem leký dislektik, což znamená, že se mi hodně přehazují slabiky, když se něco učím nazpamět. Výrazně lépe si pamatuji, když to slyším od někoho.
Ke konci už jsem z toho měla takové stresy, že jsem se nenaučila ani 3 A4, ale to už bylo zoufaltví a stres.
V těch 19 jsem z toho gymplu byla hodně nevyhraněná a dnes už vím, co mě zaujme a vím, co bych chtěla studovat a už na to mám i našetřeno(vysokou bych si platila za překročenou dobu studia a nejsou to malé částky).
Jako upřímně, je mi docela smutno, když idím, kolik lidí má něco vystudováno a přitom jsou studijní typy méně, než jsem já.
Teď zrovna bojuji s tím, že univerzita, kde je fakulta, která vypisuje, co chci studovat, bere kombinované studenty asi jako dopad a ty obory poslední dobou nevypisuje a dojíždět někam jinam je docela problém a zvlášť když tě zaměstnavatel nehodlá uvolňovat.
- Citovat
- Upravit
Jinak se omlouvám za překlepy. Když si to nepřehodím na větší obrazovku, tak se mi to blbě čte a vnímá.
- Citovat
- Upravit
Tak já v životopise neúspěšně dokončenou VŠ mám, lepší než aby si mysleli že jsem ty dva roky byla na mateřské
Ale hezky to nevypadá no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky mám nedokončenou VŠ, v cv mám k tomu v závorce, že jsem přerušila ze zdravotních důvodů (měla jsem operaci páteře, táhlo se to a musela bych za každý přerušený semestr dost platit), dnes mě to mrzí, no.
takže bych si tam klidně napsala, že jsi byla na VŠ ale ten UP bych nepsala. Nasekala bych tam brigády, které si stejně nikdo nebude kontrolovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda
pracovala jsem rok jako asistentka ředitele a pak půl jako zapisovatelka, no a jelikož ten plat byl přesně 9 tisíc čistého a nějaké stovky (minulý rok - minimální mzda 12200kč) tak jsem si řekla že bude fajn dodělat si školu.
Mám za sebou rok a půl neúspěšného studia na VŠ, tedy pokus o VŠ
což se do životopisu nehodí, pak jsem byla na UP asi 3/4 roku, protože jsem nic nesehnala
(měla jsem jen brigádu na DPP jako prodavačka, což tam také moc nechci psát)