Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, maminky,
potrebuju asi trosku uklidnit. Prave jsem cistila nasi holcice (1,5 roku) zoubky a zjistila jsem, ze ma uprostred tvrdeho patra dirku. Vypada to jako kapka. Zadne potize s tim spojene jsme doted nezaznamenali, ale samozrejme nas to hodne vydesilo.
Mate nekdo s touto anomalii zkusenost? Bojim se, co nas ceka. V pondeli hned volame k zubari.
Velmi vyjímečně to tak může být, aniž by se o tom vědělo a zacelí se samo. ale zkontrolovat ji určitě nechte…
@azaleila co vim, tak ji koukali do pusy v porodnici a nase pediatra pokazde na kontrole a nikdo na to neprisel
@Sabatan07 píše:
@azaleila co vim, tak ji koukali do pusy v porodnici a nase pediatra pokazde na kontrole a nikdo na to neprisel
ono to nemusí být hned viditelné…
@azaleila je mi to jasny, mohlo se stat
Mate s tim nejakou osobni zkusenost? Snazila jsem se k tomu na internetu neco najit, ale nenasla jsem nic. Je sance, ze to mohlo vzniknout nejakou samo az pozdeji? Nebo je to spise vrozene?
@Sabatan07 píše:
@azaleila je mi to jasny, mohlo se statMate s tim nejakou osobni zkusenost? Snazila jsem se k tomu na internetu neco najit, ale nenasla jsem nic. Je sance, ze to mohlo vzniknout nejakou samo az pozdeji? Nebo je to spise vrozene?
20 let praxe na plastice…
spíš vrozené, minimálně dispozice, s největší pravděpodobností, jak se to objevilo, tak to zmizí…
@azaleila dekuji, to me trosku uklidnilo…
Jeste se zeptam, co mam tak ted ocekavat po kontrole zubare? Ze to budeme pozorovat, jestli se to zaceli? A v pripade, ze by se to nezacelilo, resi se to nejakym sesitim?
@Sabatan07 píše:
@azaleila dekuji, to me trosku uklidnilo…Jeste se zeptam, co mam tak ted ocekavat po kontrole zubare? Ze to budeme pozorovat, jestli se to zaceli? A v pripade, ze by se to nezacelilo, resi se to nejakym sesitim?
přesně tak… ale opravdu bych čerta na zeď nemalovala…
To budou asi ductus incisivi v místě foramen incisivum. Vcelku běžná věc, neškodná to záležitost.