Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkus maznout canestenem - jestli to bude pálit, tak jsou to přeci jen ty kvasinky. Klidně to ale muze byt ten sprcháč, celkem by to casove odpovídalo
@Emila2199 píše:
Dobrý den jsem v 7 měsíci těhotenství, a poslední dny mě trápí lehký diskomfort tam dole pálí mě to trošičku když se utírám, jinak přes den fakt vůbec, byla jsem už i u gynekologa vyšetřil mi moč ta je prý v pořádku, měla jste to některá? Fakt to nechápu co to může být asi to už mám jen v hlavě že na to pořád myslím ale je to fakt divný přes den nic ale když se na záchodě utírám tak jí mám jakoby citlivou, myslíte že to může být nevhodná kosmetika? Je pravda že jsem minulý týden používala místo intimního gelu normální sprchovej a ještě k tomu pomerančovej, myslíte že to může být od toho že je prostě podrážděná? Jinak při čůrání mě to také nepálí ani neřeže zánět močových cest to není z výsledků fakt jen když se utírám.
Koupila jsem si v lékárně intimního gel z aloe Vera a pro jistotu trochu omezila cukr ale kvasinky jsem už měla hodně dávno a to vím jak je nepříjemný ale je to jiný.
Jablečný ocet s vodou 1 ku 10 rozmíchat a namočit do něj tampon a zavést. Nechat působit klidně i 5,6 hodin. Nebo potírat olejíčkem z australského čajovníku Tea tree půl.
Tak na gynekologii ti asi i udělali prohlídlu, stěr, takže by na nějaký zánět přišli. Nevyměnila jsi toaletní papír? Mě třeba nesedí ty parfémované. Jinak zkus všechny ty intimní gely a mýdla pokud možno omezit a zkus jen vodu, alespoň po dobu, než se to zlepší..nemusí ti vyhovovat nějaká složka v tom, málokteré jsou čisté přírodní. V těhotenství jsi víc citlivá, prokrvená. Jinak z mě zkušenosti, mě dole pálilo skoro dva roky po porodu, co jsem kojila. Vadilo mi to, měla jsem to vždy při kontaktu - sex, nebo právě při utření, dotyku. No byla jsem s tím několikrát na gyndě a vždy jsem byla v pořádku…prý alergie. A pozor. Po ukončení kojení to přestalo. Pak mi strýček Google našel, že to klidně mohlo být hormonálního původu. ![]()
@Tichošlápek
Tak nakonec to asi ty kvasinky byli mršky jedny, ale Mázla jsem přes noc clotrimazolem a mám klid lepší se to, o hodně měla jsem i bolestivé čůrání, a pálení, nevím proč na gynde na nic nepřišly asi to bylo tak v začátku že to nešlo poznat kdo ví ![]()
Ale jsem ráda že clotrimazol mi zabrala mast v lékárně mi řekli že první trimestr by se neměl ale teď je to v pohodě 2 krát denně máznout k tomu jsem dostala probiotika na zlepšení mikroflóry, ale už po jednom dni je to o 80 procent lepší, myslíte že bych i tak měla zajít na gyndu? Nebo stačí když mám v pátek poradnu to jenom doktorovu říct?
@Rozvedenevdana ještě bych se chtěla zeptat jak dlouho mám mastičku mazat mazat, zatím mažu druhý den a nepociťuji už žádné problémy, ale nerada bych aby se mi to v blízké době vrátilo, objednala jsem si ještě lactacyd intimní gel antibakteriální je prý dobrý jako prevence a ještě jestli někdo z vás má nějaký tipy na prevence kdybych nebyla těhotná tak to tolik neřeším ale v tom těhotenství opravdu jsem plašan a nechtěla bych něco předat miminku
@Rozvedenevdana ještě teda raději vyřadím na nějakou dobu cukr čokolády a jiný sladkosti, i když to pro mě bude teda výzva hlavně po večerech, ale teda spíš jen omezim protože bílou mouku a jiný skrytý cukry to jinak nevím co bych jedla a hlavně mám straší dceru a tý musím normálně vařit ![]()
@Emila2199 klidně bych šla az na kontrolu, hlavně, ze to pomohlo
Dobrý den jsem v 7 měsíci těhotenství, a poslední dny mě trápí lehký diskomfort tam dole pálí mě to trošičku když se utírám, jinak přes den fakt vůbec, byla jsem už i u gynekologa vyšetřil mi moč ta je prý v pořádku, měla jste to některá? Fakt to nechápu co to může být asi to už mám jen v hlavě že na to pořád myslím ale je to fakt divný přes den nic ale když se na záchodě utírám tak jí mám jakoby citlivou, myslíte že to může být nevhodná kosmetika? Je pravda že jsem minulý týden používala místo intimního gelu normální sprchovej a ještě k tomu pomerančovej, myslíte že to může být od toho že je prostě podrážděná? Jinak při čůrání mě to také nepálí ani neřeže zánět močových cest to není z výsledků fakt jen když se utírám.
Koupila jsem si v lékárně intimního gel z aloe Vera a pro jistotu trochu omezila cukr ale kvasinky jsem už měla hodně dávno a to vím jak je nepříjemný ale je to jiný.