Diskriminace - Vaše zkušenosti

1675
17.11.16 19:39

Diskriminace - Vaše zkušenosti

Dobrý večer všem. Pracuji na seminárce a prosím Vás o Vaše zkušenosti s diskriminací. Kdo z Vás nebo vašich známých měl někdy pocit, že je diskriminován, popřípadě kde…např. práce atd a jakým způsobem se to projevovalo. Stačí i Váš názor třeba na určitou skupinu, co Vám přijde už hodně přes čáru, no zkrátka vše co Vás na toto téma napadne. Děkuji moc Hanka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102860
17.11.16 19:42

@hanča74 Asi ti moc nepomůžu, ale co tak vzpomínám, tak nemám pocit, že by mě někdo někdy někde diskriminoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 19:47

Já určitě na úřadech a u lidí, stalo se, že jsem porodila v 16.syna jsem si nechala a byla na něj sama. takže samoživitelka, koukali na mě hnusně, plus o mě mluvili i přede mnou jak sem si uvrtala dítě atd a jednání na uřadech šlo vidět, že jsou proti mě. a neochotní mi jakkoliv pomoct

• Citovat
  • Upravit
1675
17.11.16 19:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.11.16 19:56
@Anonymní píše:
Já určitě na úřadech a u lidí, stalo se, že jsem porodila v 16.syna jsem si nechala a byla na něj sama. takže samoživitelka, koukali na mě hnusně, plus o mě mluvili i přede mnou jak sem si uvrtala dítě atd a jednání na uřadech šlo vidět, že jsou proti mě. a neochotní mi jakkoliv pomoct

A co čekáš, že se každý přelomí úctou v pase, když se pověsíš státu na krk? Pomáhat Ti má v prvé řadě ten, co Ti dítě udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
17.11.16 20:01
@Anonymní píše:
Já určitě na úřadech a u lidí, stalo se, že jsem porodila v 16.syna jsem si nechala a byla na něj sama. takže samoživitelka, koukali na mě hnusně, plus o mě mluvili i přede mnou jak sem si uvrtala dítě atd a jednání na uřadech šlo vidět, že jsou proti mě. a neochotní mi jakkoliv pomoct

chudato diskriminované. :( V 16-ti porodíš syna a ještě ti má stát finančně pomáhat? 8o :roll: Od toho je zploditel tvého vašeho dítěte nebo rodiče. Ne stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
17.11.16 20:03

Disriminace mě přijde, když někdo musí dřít, strhavají se mu daně a někdo dřít nemusí a má stejně jak ten, co státu odvádí daně z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.11.16 20:03
@Janiiska píše:
chudato diskriminované. :( V 16-ti porodíš syna a ještě ti má stát finančně pomáhat? 8o :roll: Od toho je zploditel tvého vašeho dítěte nebo rodiče. Ne stát.

Když umí samostatně souložit, musí se samostatně i starat. Tyhle týpky vážně miluju.Ne, nemám ráda samoživitelky tohoto typu, nemám sociální cítění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
17.11.16 20:04

Já to vidím třeba v přidělení dítěte do péče jednoho z rodičů, kteří jsou rozvedeni. Náš stát dává přednost matce. Ale proč je to tak? Copak otec pro své dítě není důležitou osobou v životě? Vždyť otec má mít na své dítě stejné právo jako matka. To je dle mě diskriminace otců při rozhodováním o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
17.11.16 20:06
@Janiiska píše:
Disriminace mě přijde, když někdo musí dřít, strhavají se mu daně a někdo dřít nemusí a má stejně jak ten, co státu odvádí daně z práce.

Tak to je na každém z nás, jak si to zařídíme. Zda budeme riskovat, ale svou vytrvalostí a snahou se vyšplháme a upevníme na nějakém dobrém místečku či dokonce sami podnikáme, nebo zda se budeme bát a dobrovolně si necháme šlapat po zádech od nadřízených…

Příspěvek upraven 17.11.16 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
17.11.16 20:06

@novomamča Jo, tak s tímhle souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
17.11.16 20:17

V práci, při hledání práce.
Když jsem smazala věk, okamžitě mě začali zvát na pohovory.
Na každém se ptali na děti-doma zůstává manžel, jeho se neptali nikdy.
V práci povýší jen muže bez ohledu na pracovní výsledky, klidně i po týdnu, co tam jsou-přece nebude chudáček pracovat za tak malý plat-jejich tvrzení(myšleno jako ženské).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
17.11.16 20:17

Co to tady zase jedete za peklo? Co vy víte, co si vyjednávala 16ti letá rodička na úřadech? Kdo máte děti, pravděpodobně jste brali rodičovskou. To jste ale „státu na krku“ neviseli, že jo! Ueeeeeeeeeeee, některý diskuse tady na emiminu jsou vážně za trest. Autorko, popřemýšlím a kdyžtak napíšu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
17.11.16 20:19

@novomamča díky,určitě pouziji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
17.11.16 20:24

@hanča74 Teď mi naskočilo… na jednom pohovoru se mě chlapík ptal, jestli jsem vdaná, kvůli tomu, aby si udělal obrázek ohledně mě a dětí. Tohle na pohovoru udělat nesmí - jenže udělal. Na jiném pohovoru zase týpek pronesl „Je vám 26, děti ještě chtít nebudete.“ Prostě jako kdyby to byl fakt. Takže předpokládám, že kdyby mi bylo o pár let víc, tak jsem měla smůlu. Vtipný je, že jsem tři měsíce na to otěhotněla :) Ovšem dneska jsem se dozvěděla, že tenhle samej týpek, když za mě hledal náhradu, vyřadil z výběrka zkušenou starší paní se super životopisem, a nabral čtyřiadvacetiletou holku, co neměla v CV nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová