Diskriminace/sexismus v mužských oborech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.20 16:02

Diskriminace/sexismus v mužských oborech

Dobrý den, jistě se tu najdou ženy, které studovaly/studují nebo pracovaly/pracují v oborech, které se tradičně považují za mužské (IT, průmysl, některé vědní obory, vysoký management…). Proto žádám o zkušenosti - setkaly jste se s nějakými (jakýmikoliv) projevy sexismu, šovinismu, diskriminace, znevažování na základě pohlaví? Měly jste pocit, že vás/vaše názory kolegové-muži považují za méněcenné? Prosím o konkrétní příběhy a klidně anonymně. Díky moc
PS: Jedná se o DP.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
3.3.20 16:15

A co přesně potřebuješ vědět?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.3.20 16:31

Um - proboha - a to jako chceš do diplomové práce použít jen tak volně získané historky z internetového fóra? A tvůj vedoucí diplomky o tom ví a schválil to?

V tom okamžiku hledej někoho, kdo rozumí základům metodologie, takhle to prostě dělat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.3.20 16:33

Ne nesetkala. Maximalne maji pocit, ze mi musi odnest krabici se sanony a zapojit pocitac, protoze jsem krehke stvoreni. S diky odmitnu, ze to zvladam sama. Negativni zazitky nemam. Podle me to ma v muzskem oboru kazda zena takove, jake si to udela. Kdyz je to chudinka, tak ji chlapi proste prevalcuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
3.3.20 16:34

Az na jednu výjimku (a to byl muž, co na své pozici neměl co dělat) jsem se s projevy sexismu vůči mne jako zene nesetkala, natož s diskriminaci. Velký problém měl, ale můj partner, potom co odešel na rodičovskou. Ale pro účely DP bych ocekavala spíš nějaký online dotaznik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
3.3.20 16:38
@Ou píše:
Um - proboha - a to jako chceš do diplomové práce použít jen tak volně získané historky z internetového fóra? A tvůj vedoucí diplomky o tom ví a schválil to?V tom okamžiku hledej někoho, kdo rozumí základům metodologie, takhle to prostě dělat nejde.

Tak me to napadlo. Tohle je popreni zakladu metodologie. To uz si rovnou muze vse vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.3.20 16:39

@Ou já si říkala, co znamená to DP. Ani ve snu by mě nenapadlo, že diplomka. To je teda strašný :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.20 16:57

Za věcné odpovědi děkuji. K té metodologii, učím se ji celých 5 let a samozřejmě toto nemá být hlavní zdroj informací, tak naivní nejsem. Jde mi hlavně o to, udělat si nějaký hrubý obrázek. Vedoucího vážně měnit nehodlám, ví o tom, souhlasil a lepšího jsem si nemohla přát.

• Citovat
  • Upravit
7844
3.3.20 17:33

Jsem v IT a… NE :nevim: Asi jsem divný případ, nikdy mě nikdo nediskriminoval ani kvůli dětem při pohovoru, ani v práci, protože jsem žena. Asi nejsem ten správný ufňukaný typ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.3.20 21:04

Delam strojarinu a spise jsem se obcas setkala s takovymi temi radoby vtipnymi recmi typu “joo holka a dela se strojema, wow”, ale s diskriminaci jsem se nesetkala nikdy. Ted pracuji v zahranici a dokonce mi project manager rekl, ze je rad, ze ma holku v (jinak ciste muzskem) tymu, protoze prinasim jiny pristup a pohled na vec. Moje zkusenosti s pristupem okoli jsou tedy ciste pozitivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat