Lhaní v životopise

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.20 13:43

Lhaní v životopise.

Zajímají mě vaše zkušenosti, jak z pozice uchazečů, tak z pozice personalistů. Kamarádka nemohla dlouho sehnat práci, tak si " upravila " svůj zivotopis a během týdne má dobrou práci. Pry se vše naučí během zkušebky, to opravdu nikdo neoveruje údaje z Cv?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
3.3.20 13:47

Zkušenosti mám, ale upřímně, po mnoha zkušenostech na emiminu odmítám plýtvat informacemi na anonym, který nejspíš jenom trollí

• Citovat
  • Upravit
14872
3.3.20 13:48

Záleží v čem lhala a na jakou pozici. Pokud se jedná o vysoce kvalifikovanou práci, tak tam to nejspíše vyjde najevo, pokud o nějakou řadovou a přimyslela si zkušenosti s nějakým pc programem nebo něco, tak se to třeba opravdu doučí. Tak nevím, ale přijde mi, že jí tu novou práci nepřeješ? Jsi opravdu její kamarádka? Pokud se splálí, tak se spálí, pokud to zvládne, tak jen dobře, ne?

Příspěvek upraven 03.03.20 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
3.3.20 13:48

A co si tam upravila tak zásadního, že ihned si našla práci? Můžeš to nějak specifikovat? Tak nejspíš se „líbila“ na pohovoru, jak znalostma, tak vystupováním, tak proč ji nevzít? A pokud se vše zvládne naučit během zkušebky, jen dobře pro ní :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
3.3.20 13:51

Tak zalezi na tom, co si prikreslis a na jakou pozici se hlasis. U posledni prace bych si asi moc nevymyslela, ale taky bych se asi nebala toho, ze si budou overovat, jak dlouho jsem ve skutecnosti byla v zamestnani pred 5ti lety (napr vynechala bych treba 2 mesicni nezamestnanost) nebo jestli jsem v te praci opravdu delala praci svoji sefove. Hlavni je si zmeny zapamatovat, aby te nenachytali na pohovoru. O dosazene kvalifikaci bych nelhala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.20 13:56

@Lalelale troll opravdu nejsem, ake kamarádka, sem občas chodí.
@Kfětoslava já ji práci přeji, jen mě zajímají zkušenosti ostatních, já osobně bych si netroufla tam lhát, bála bych se, ze si to někdo ověří.
@lucije28 no vetsinou delala prodavačku a dělníci, chtěla se dostat na nějakou administrativní pozici, tak si změnila pracovní pozice ve firmách, kde delala. Místo pokladní, napsala hlavní pokladní, místo dělnice administrativni pracovnice atd.

• Citovat
  • Upravit
3023
3.3.20 13:57

Životopisy jsou traparna. Prislo ke me xy manažerů, kteri nakonec nezvladli ani zvednout telefon nebo nezrat pred zákazníkem… takze pokud si to upravila, praci sehnala a jsou s ni spokojeni, neni tam nic co by se nenaucila, tak o co jde??? To ji to neprejes? Taky jsem misto,,sekretarka” rozepsala svoji pozici na - doručovatelku, fakturantku, nakupci :mrgreen: - a ted tomu vsemu ze sekretarka sefuju. Vys je uz jen říďa, co mi veri a klidne si na ctvrt roku odletí pryc. Staci byt sikovny a ukazat se, v životopise muze byt kdejaká kravina co ti nic nepotvrzuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.3.20 14:06

Podle mě si nikdo nic neoveruje. Stačí dobře zareagovat na :jaké zvíře byste chtěla být a vyjmenujte tři svoje slabiny a můžeš se stát manažerem produkce, produktovým managerem nebo administrativní podporou týmu. Doktor bude lhát těžko, zámečník taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15130
3.3.20 14:10

Do životopisu si může každý napsat co chce. Není to žádný závazný dokument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12566
3.3.20 14:24
@Anonymní píše:
Zajímají mě vaše zkušenosti, jak z pozice uchazečů, tak z pozice personalistů. Kamarádka nemohla dlouho sehnat práci, tak si " upravila " svůj zivotopis a během týdne má dobrou práci. Pry se vše naučí během zkušebky, to opravdu nikdo neoveruje údaje z Cv?

To koukam, pokud vim tak se bezne overuji reference u. posledniho zamestnavatele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
3.3.20 14:25

To asi záleží na tom co si upravila. U nás v práci si jedna výtečnice trochu víc upravila svoji úroveň AJ, v tomhle případě spíš neúroveň :lol: Nikdo to neověřoval, protože na jazyku u nás práce nestojí, ale je potřeba vyhledávat informace a občas přečíst nějaký odborný článek. Což se sice dá i se strýcem Googlem, ale v jejím případě to trvalo věky a tak se velice rychle přišlo na to, že si překládá i základní slovíčka. No letěla ještě ve zkušebce a vlastně i za to, že šéfku tahala za nos. Ostuda a voser pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.3.20 14:35

Osobně jsem si taky musela přikášlit životopis. Jinak by mě nevzali. A to jsem dala do životopisu firmu, která již cca rok nefungovala a dle justice již neměla platné IČO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
3.3.20 14:42
@lilith1 píše:
To koukam, pokud vim tak se bezne overuji reference u. posledniho zamestnavatele..

To ověřování spíš moc běžné nebývá. Za mě osobně je to ztráta času, pokud nemáš možnost si ty reference ověřit u skutečně kompetentní osoby a nebo ho nezná někdo od tebe z firmy :nevim:

Zakladatelko - tak pokud tu práci zvládá, tak je to asi jedno. Zřejmě je o svých kvalitách dokázala na pohovoru přesvědčit - napiš pak, jestli tam přežila zkušebku. Jinak si myslím, že pokud jsi neschopný, tak si můžeš do životopisu napsat co chceš, dokonce si to i obhájit na pohovoru, ale zkušebka pak ukáže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
3.3.20 14:49

No nebo taky během zkušebky vyjde najevo, že si to přikrášlila a vyrazí ji. Za mě rozhodně nelhat, lež má krátké nohy. Máme zrovna podobný případ v týmu, je to náročné pro všechny a nakonec stejně poletí, protože to nezvládne. Ono asi záleží na míře přikrášlení si a na tom, co je to za pozici. Jsem recruiter a už se mi podařilo „odhalit“ několik lidí, co si něco domysleli a je to vždycky strašnej trapas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.3.20 14:53
@Jitul.kaaa9 píše:
pokud nemáš možnost si ty reference ověřit u skutečně kompetentní osoby a nebo ho nezná někdo od tebe z firmy :nevim:

S tím jsem se u pohovoru taky setkala :zed: volali do firmy, kde jsem pracovala přes 3 roky, a dovolali se bůhví komu a prej, že tam nikdo takový nepracoval :zed:
To asi zvedla nějaká pipka z recepce, v baráku přes 400 zaměstnanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat